ΔΙΑΤΡΟΦΗ
SPONSORED

Αδυνάτισμα χωρίς Πείνα με το MyFlex του Δημήτρη Οικονομάκη

Σας έχει τύχει να ξεκινήσετε με μπόλικο ενθουσιασμό και όρεξη μια δίαιτα αλλά να τα παρατήσετε σχετικά νωρίς, γιατί υποκύψατε σε κάποιο γλυκό ή αλμυρό πειρασμό;

Οι περισσότεροι άνθρωποι απαντούν θετικά στην παραπάνω ερώτηση, καθώς η μάστιγα των διαιτών που υπόσχονται εκπληκτικά αποτελέσματα με κρυφές και επικίνδυνες επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία πληθαίνουν. Το καλό όμως είναι ότι το ίδιο ισχύει και για τους ειδικούς στον κλάδο της διατροφής και της διαιτολογίας που προσφέρουν αποτελεσματικές εναλλακτικές για την απόκτηση υγιεινών συνηθειών. Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσεται και το πρόγραμμα ευέλικτης διατροφής MyFlex του Δημήτρη Οικονομάκη, το οποίο επιτρέπει σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας να χάσουν το περιττό βάρος που τους δυσκολεύει χωρίς να πεινάσουν καθόλου.

Είναι δυνατόν να επέλθει αδυνάτισμα χωρίς πείνα;

Είναι αλήθεια ότι για να χάσει ένας άνθρωπος βάρος θα πρέπει να μειώσει τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνει μέσα στη μέρα. Το φαγητό όμως δεν είναι μόνο θερμίδες. Για να είμαστε ακριβείς, οι θερμίδες δεν λένε τίποτα για την αξία μιας τροφής.

Αυτό που κανονικά όλοι θα έπρεπε να προσέχουμε είναι τα μακροθρεπτικά συστατικά. Τι είναι αυτά; Είναι τα γραμμάρια πρωτεΐνης, υδατανθράκων και λιπιδίων που έχει κάθε τροφή. Τα ποσοστά αυτών των στοιχείων επηρεάζουν και καθορίζουν την εσωτερική λειτουργία του κάθε οργανισμού και την εξωτερική εμφάνιση του σώματος. Για παράδειγμα, ακόμα και αν μια μέρα ένα άτομο καταναλώσει μόνο γιαούρτι, κοτόπουλο, κινόα, ψάρι, μπάρα πρωτεΐνης και ξηρούς καρπούς, δηλαδή φαγητά πλούσια σε πρωτεΐνη, δε θα έχει προσφέρει όλα τα απαραίτητα συστατικά στον οργανισμό του –πιθανόν ούτε τις απαραίτητες θερμίδες– για να λειτουργήσει σωστά. Αυτό είναι πολύ πιθανόν να έχει ως αποτέλεσμα μια άσχημη ψυχολογία και την έντονη επιθυμία για υδατάνθρακα.

Επομένως, το μυστικό για το αδυνάτισμα είναι η κατανάλωση γευμάτων που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αφού αυτά επιτρέπουν στον οργανισμό να λειτουργεί σωστά και να αποβάλλει το αποθηκευμένο λίπος που δεν έχει ανάγκη. Ο κάθε οργανισμός και ο κάθε τρόπος ζωής απαιτεί διαφορετικές ποσότητες μακροθρεπτικών συστατικών και θερμίδων. Οι διαιτολόγοι του MyFlex ρωτούν προσωπικές πληροφορίες, όπως ύψος, βάρος, θέματα υγείας και συχνότητα άθλησης, ώστε να μπορούν να διαμορφώσουν ένα πλάνο διατροφής που είναι ακριβώς στα μέτρα του κάθε πελάτη

Άρα το πρόγραμμα ευέλικτης διατροφής MyFlex επιτρέπει και το fast food;

Οι διατροφολόγοι του MyFlex αναγνωρίζουν την επίδραση που έχει το φαγητό στην ψυχολογία και το πόσο γρήγορα μπορεί να γεννηθεί μια διατροφική διαταραχή. Για αυτόν τον λόγο όχι μόνο ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να βλέπουν το φαγητό σαν μια απόλαυση αλλά ποτέ δεν απαγορεύουν μια τροφή ή δε διαχωρίζουν τα φαγητά σε καλά και κακά.

Αυτό που όμως κάνουν, ώστε να είναι όλα τα γεύματα των ανθρώπων πλούσια σε μακροθρεπτικά συστατικά, που μόνο ευεργετικές ιδιότητες μπορούν να επιφέρουν, είναι να προτείνουν υγιεινές εκδοχές των αγαπημένων γρήγορων και ανθυγιεινών τροφών. Φανταστείτε να φτιάχνετε για πρωινό ή βραδινό πεντανόστιμες γλυκές κρέπες με σκόνη πρωτεΐνης, αυγά και γάλα και, όταν είναι έτοιμα, να βάζετε μέσα μέλι, φρούτα, υγιεινά spreads και vegan σιρόπι από το κατάστημα με συμπληρώματα διατροφής Flexstores. Έτσι, θα καταρρίψετε έμπρακτα τον μύθο ότι η υγιεινή διατροφή δεν μπορεί να είναι γεμάτη με λαχταριστά γεύματα.