ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το νέο σύστημα αποτροπής προσπέρασης της Περιφέρειας Αττικής

Η λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου είναι ένας από τους πολύπαθους δρόμους της Αττικής και η Περιφέρεια θέλει να αποκόψει τις προσπεράσεις από το αντίθετο ρεύμα. Αυτή είναι η προσωρινή λύση της.

Λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε μέσω των Social Media του, τις νέες παρεμβάσεις του στην Παραλιακή και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, από τη Βάρκιζα έως το Λαγονήσι.

Πέρα λοιπόν από τη νέα ασφαλτόστρωση και τις νέες διαγραμμίσεις, προκειμένου να περιοριστεί η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, έχουν τοποθετηθεί στη μέση του δρόμου αντανακλαστικά ελαστικά πτερύγια.

Η παρέμβαση αυτή, όπως αναφέρει και ο Περιφερειάρχης στο tweet του, γίνεται για πρώτη φορά στην Αττική και σκοπό έχει τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων, που σε μεγάλο ποσοστό συμβαίνουν λόγω των προσπεράσεων μέσω του αντίθετου ρεύματος. Βέβαια, δε θα είναι η μόνιμη λύση.

Όσα περιμένουμε ακόμα να γίνουν

Τα αντανακλαστικά ελαστικά πτερύγια εγκαταστάθηκαν προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί η υλοποίηση της μελέτης μεσοπρόθεσμων επεμβάσεων της Παραλιακής Λεωφόρου Βάρκιζας – Σουνίου, η οποία και θα προβλέπει τον δομικό διαχωρισμό των ρευμάτων κυκλοφορίας της λεωφόρου με την εγκατάσταση αμφίπλευρων στηθαίων ασφαλείας σκυροδέματος τύπου Νew Jersey, την κατασκευή κυκλικών κόμβων, παραδρόμων, πεζοδρόμων, και άλλων παρεμφερών παρεμβάσεων, όπως την κατασκευή παράπλευρης διαχωριστικής νησίδας πάρκινγκ. Με την εν λόγω μελέτη, προσδοκάται μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%.

Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο εξαιτίας της επικινδυνότητάς του και της κίνησης τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει δεχθεί εκτεταμένες εργασίες συντήρησης. Η τοποθέτηση νέας ασφάλτου, η αντικατάσταση του υφιστάμενου φωτισμού με πλήρως διαχειριζόμενα φωτιστικά led υψηλής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας, η σχεδίαση νέων και ευδιάκριτων διαγραμμίσεων, η τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης, καθώς και φωτεινών σηματοδοτών Led, είναι ανάμεσα από αυτά.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ανέφερε επίσης ότι: «Η προστασία της ζωής των πολιτών παραμένει πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα μας. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών μας, παρεμβαίνουμε άμεσα, όπου απαιτείται, σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας, με στόχο την απόλυτη προάσπιση της ασφάλειας των χρηστών του δικτύου. Έτσι θα συνεχίσουμε γιατί για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι πρώτη προτεραιότητα».