Unsplash
SEX

Αυτό το σεξουαλικό βοήθημα έχει τρομακτική ζήτηση μέσα στο 2020

Σεξουαλικά παιχνίδια-βοηθήματα: αυτή είναι η πιο κερδοφόρα μορφή επιχειρηματικότητας στην πανδημία. Τα οικονομικά μεγέθη είναι ήδη δυσθεώρητα.

Μόνο στην Κίνα, υπολογίζεται πως ο τζίρος της βιομηχανίας παραγωγής σεξουαλικών βοηθημάτων, παιχνιδιών και άλλων αξεσουάρ ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, μόνο για το 2020. Στο Birmingham, μια μαμά που ξεκίνησε να κατασκευάζει κούκλες το 2018, σήμερα ζητάει 8.000 λίρες το κομμάτι, για κάθε προτίμηση: ανδρικές, γυναικείες και trasngender ρέπλικες ανθρώπινων σωμάτων. Στην Αμερική, sex shops ανοίγουν μέσα σε αυτοκίνητα και θησαυρίζουν. Ποια είναι η μεγαλύτερή τους επιτυχία;

 

Η Nenna Johnner άνοιξε το πρώτο της sex shop στο Portland το 2011. Τότε έκανε πωλήσεις ‘χέρι με χέρι’ ή με κάθε άλλο αυτοσχέδιο τρόπο. Σήμερα, μιλάει με τους πελάτες της ηλεκτρονικά, μαθαίνει τις ανάγκες τους και τους προμηθεύει με τα αντίστοιχα παιχνίδια. “Κάθε πελάτης μου, άντρας και γυναίκα, μου λέει μια συγκεκριμένη κουβέντα: ‘νόμιζα πως το καλοκαίρι θα τέλειωνε ο κορονοϊός, τώρα πρέπει να φροντίσω μόνος μου τον εαυτό μου’. Εγώ τους θυμίζω πως δεν είναι κακό να κάνουν μια ερωτική πράξη με ένα βοήθημα. Αυτή είναι μια πράξη βοήθειας προς τους εαυτούς τους, για να νοιώθουν λιγότερο μόνοι”.

Μοναξιά και κούκλες

Η απομόνωση γεννάει μοναξιά, αυτή είναι μια αλήθεια από την οποία δύσκολα ξεφεύγεις. Το Mental Health UK καταγράφει πως τουλάχιστον το 1/4 των Βρετανών κατά το lockdown ένιωσε έντονη μοναξιά. Η διαρκής μοναξιά με τη σειρά της μπορεί να γεννήσει συμπτώματα στρες και κατάθλιψης. Τα ραντεβού σε εποχή πανδημίας όπως σου έχω αναφέρει σε άλλο κείμενο, μοιάζουν με πίστα αυξημένης δυσκολίας σε videogame.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bangkok Post, μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2020, υπήρξε αλματώδης αύξηση στην εισαγωγή φουσκωτών κούκλων που λειτουργούν ως βοηθήματα σεξ, προς χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, με την γραμμή παραγωγής να ‘τερματίζει’ σε κάποιες βιοτεχνίες, κατασκευάζοντας ως και 1.000 τεμάχια τον μήνα. Μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη αυτό το εύρημα, καθώς σήμερα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν θετικοί στο ενδεχόμενο να κάνουν σεξ ακόμα και με ένα ρομπότ. Αρκετοί το θεωρούν ‘πιο ασφαλές’ από το σεξ με έναν άγνωστο.

Ο κίνδυνος

Μια πανδημία είναι η χειρότερη χρονική συγκυρία για να είναι ο οποιοσδήποτε εκεί έξω χωρίς σύντροφο. Το να κάνεις σεξ με ένα κομμάτι latex με καμπύλες και ανθρωπόμορφο σχήμα, δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να καλυφθεί αυτό το κενό, αλλά ποιος μπορεί να κρίνει το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του; Εκτός φυσικά από εκείνη την εφιαλτική εκδοχή των sex dolls που ήδη συμβαίνει, αυτές που παραπέμπουν σε παιδιά και ήδη εισάγονται παράνομα σε χώρες όπως η Βρετανία και η Αυστραλία. Κάθε κουβέντα για sex toys που μετατρέπονται σε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης, πρέπει να ‘ξεφουσκώσει’ ακαριαία.