AP Photo Matt Sayles
BUZZ

Angelina Jolie και Brad Pitt πάνε για το πιο ακριβό διαζύγιο στην ιστορία

Angelina Jolie και Brad Pitt προσπαθούν χωρίς επιτυχία να πάρουν διαζύγιο εδώ και πέντε χρόνια, έχοντας ήδη ξοδέψει 2.000.000 δολάρια.

To Brangelina, πέραν της σύμπτυξης των ονομάτων του Brad Pitt και της Angelina Jolie έγινε συνώνυμο της λέξης supercouple. Δηλαδή «του ζευγαριού που είναι δημοφιλές ή πλούσιο και προκαλεί ή/και γοητεύει το κοινό με έντονο ή εμμονικό τρόπο». Είχε προηγηθεί το Bennifer (Ben Affleck και Jennifer Lopez). Παρεμπιπτόντως, αμφότερα δεν μακροημέρευσαν.

Οι Bennifer διαλύθηκαν στα εξ ων συνετέθησαν σε 18 μήνες. Τα μέλη του πρόλαβαν να αρραβωνιαστούν (με την Lopez να επιδεικνύει την κοτρόνα των 6.1 καρατίων που της είχε δώσει για μονόπετρο ο Ben), αλλά όχι να παντρευτούν. Δηλαδή, είχαν κλείσει ημερομηνία, αλλά λίγα εικοσιτετράωρα πριν πουν το “I do” ανακοίνωσαν την αναβολή λόγω «εκτεταμένης προσοχής των media». Η σκέψη να προσλάβουν τρεις διαφορετικές νύφες που θα λειτουργούσαν ως αντιπερισπασμός -ώστε να μην ξέρουν πού να πάνε τα media ανήμερα του γάμου- ήταν το «εώς εδώ και μη παρέκει». Λίγους μήνες μετά ανακοίνωσαν πως τελικά, δεν θα παντρευτούν.

AP Photo / Chris Pizzello

 Η διάλυση των Brangelina είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία

Έγιναν ζευγάρι στα γυρίσματα της ταινίας Mr. & Mrs. Smith που προβλήθηκε το 2005. Τότε ο Pitt ήταν παντρεμένος με την Jennifer Aniston, αλλά δεν άφησε μια μικρή λεπτομέρεια να τον αποδιοργανώσει. Το Γενάρη του 2006 η Jolie ανακοίνωσε πως περιμένει το παιδί του Pitt. Είχαν ήδη υιοθετήσει μαζί τη Ζahara Marley -από ορφανοτροφείο της Αιθιοπίας, τον Ιούλιο του 2005. Το κοριτσάκι ήταν έξι μηνών. Για να αποφύγει τα media η Jolie απέκτησε το πρώτο βιολογικό της παιδί στην Ναμίμπια, το Μάιο του 2006. Στο μεσοδιάστημα ο Pitt είχε υιοθετήσει και τον Maddox, το αγόρι που είχε υιοθετήσει η σύντροφος του το Μάρτιο του 2002 από ορφανοτροφείο της Καμπότζη. Ο μικρός ήταν 7 μηνών -και τις ηλικίες δεν στις λέω τυχαία. Μετά τη Shiloh, το ζευγάρι υιοθετήσει τον τρίχρονο Pax Thien, από ορφανοτροφείο του Βιετνάμ, το Μάρτιο του 2007. Στις 12/7 του 2008 οι Brangelina καλωσόρισαν στον κόσμο τα -βιολογικά- τους παιδιά, Knox Léon και Vivienne Marcheline.

Συνοψίζοντας, ο Maddox είναι σήμερα 19 χρόνων, ο Pax 17, η Zahara 16, η Siloh 15 και οι Knox Léon και Vivienne Marcheline 12.

Πριν λίγες ώρες, ο δικαστής που έχει αναλάβει την έκδοση διαζυγίου του ζευγαριού αποφάσισε να μην επιτρέψει στα ανήλικα παιδιά να καταθέσουν στη δίκη για την επιμέλεια τους. Η Jolie είχε ζητήσει να την έχει όλη δική της και ο Pitt την συνεπιμέλεια. Ο δικαστής αποφάσισε την προσωρινή συνεπιμέλεια. Προηγήθηκαν μήνες καταθέσεων μαρτύρων, ειδικών, θεραπευτών και ανθρώπων που ζουν τα παιδιά.

Η Jolie κατέθεσε έφεση μετά την έκδοση της απόφασης, δηλώνοντας πως «ο δικαστής απέτυχε να εξετάσει επαρκώς το νόμο της California που αφορά την κράτηση και την ενδοοικογενειακή βία» και θέλει άτομο που την έχει διαπράξει να είναι επιζήμιο ως προς το καλύτερο συμφέρον των παιδιών. Είπε και ότι ο δικαστής της στέρησε τη δίκαιη δίκη, αποκλείοντας «λανθασμένα» τα αποδεικτικά στοιχεία, σχετικά με την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών. Κάνε λίγη υπομονή και θα διαβάσεις τι είχε συμβεί.

AP Photo

Η επιμέλεια των παιδιών είναι ένας από τους λόγους τριβής τους, ένας από τους λόγους που δεν μπορούν να βρουν χρόνια άκρη με το διαζύγιο τους. Ειδικοί εν τω μεταξύ, εκτιμούν πως θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλη μια εξαετία, ώστε να χωρίσουν επίσημα. Τότε όλα τα παιδιά θα είναι ενήλικα. Η επιμέλεια ωστόσο, των -σήμερα- ανήλικων παιδιών δεν είναι το μόνο θέμα επί του οποίου εμφανίζουν μια αδυναμία ως προς τη συνεννόηση.

Δεν τα έχουν βρει ακόμα ως προς το πώς θα μοιράσουν την αμύθητη περιουσία τους. Το Celebrity Net Worth έγραψε πως μόνο ένας πίνακας (του Winston Churchill) που είχε κάνει δώρο ο Pitt στην Jolie, πουλήθηκε για 11.5 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του Λονδίνου, στις αρχές του περασμένου Μαρτίου. Οι πληροφορίες θέλουν αυτήν την κίνηση της Jolie να αφορά την άνεση της σε πληρωμές που αφορούν το διαζύγιο.

Το Σεπτέμβριο έχουν επέτειο συμπλήρωσης μιας πενταετίας από την ημέρα που η Jolie κατέθεσε την αίτηση, για «ασυμβίβαστες διαφορές». Είχε ζητήσει να έχει την κύρια επιμέλεια των παιδιών. Τότε δεν προέκυψε κάποια πληροφορία. Στα χρόνια που ακολούθησαν δεν έχει μείνει κάτι κρυφό.

Μολονότι οι ίδιοι δεν έχουν πει ποτέ ξεκάθαρα για ποιο λόγο χώρισαν, οι πληροφορίες ήθελαν να έχει παίξει σημαντικό ρόλο διαφωνία που είχαν το 2016, σε ιδιωτική πτήση επιστροφής από τη Γαλλία στις ΗΠΑ. Άνθρωποι της Jolie είχαν αποκαλύψει πως ο Pitt είχε μεθύσει και κακοποίησε λεκτικά και σωματικά τη σύζυγο του, μπροστά στα παιδιά τους. Μετά πρόσθεσαν ότι «η Angelina κουράστηκε να βλέπει το σύζυγο της να καταναλώνει μαριχουάνα και αλκοόλ και τις συνέπειες τους όταν αναμειγνύονταν με τα πρόβλημα θυμού που έχει. Ένιωσε πως το μείγμα αυτό ήταν επικίνδυνο για τα παιδιά». Φίλοι του Pitt διέψευδαν τα πάντα, τονίζοντας ότι «είναι στοργικός πατέρας που δεν θα έθετε ποτέ σε κίνδυνο τα παιδιά του».

Πριν τελειώσει αυτό το θέμα (στα media), προέκυψε ένα άλλο. Είχε να κάνει με έρευνα που θα διαπίστωνε αν ο Pitt ήταν ένοχος παιδικής κακοποίησης. Την έτρεχε το FBI σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία της αστυνομικής αρχής του Los Angeles. Αφορούσε το συμβάν στην πτήση. Με το τέλος της έρευνας, ο Pitt κρίθηκε αθώος των κατηγοριών. Ακολούθησαν νέα στοιχεία και η νέα τοποθέτηση του FBI τον Νοέμβριο του 2016, σύμφωνα με την οποία δεν είχαν βρεθεί αποδείξεις για βίαιη συμπεριφορά του Pitt. Ένα μήνα αργότερα, εκείνος κατέθεσε αίτημα να σφραγιστούν όλα τα έγγραφα της υπόθεσης, ώστε να μη βγουν στα media «και προκαλέσουν στα παιδιά αχρείαστο πόνο». Δικαστής απέρριψε το αίτημα που τελικά, ρυθμίστηκε ιδιωτικά το Γενάρη του 2017.

Το Μάιο του ίδιου έτους ο Pitt αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο GQ πως είχε μπει σε κλινική απεξάρτησης από το ποτό και είχε αρχίσει θεραπείες, για να μάθει να χειρίζεται τα συναισθήματα του «ώστε να γίνω η καλύτερη έκδοση του εαυτού μου, όταν είμαι με τα παιδιά μου».

Την άνοιξη του 2019 έγιναν νόμιμα άγαμοι, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να εκδώσουν διαζύγιο. Έως το Μάιο του 2020 δεν φαινόταν να υπάρχει κάποιο τεράστιο πρόβλημα ως προς αυτήν τη συνθήκη. Τον Αύγουστο η Jolie κατέθεσε αίτημα για να πάρει την πλήρη επιμέλεια των παιδιών και ζήτησε αλλαγή του δικαστή της υπόθεσης της. Ως λόγο παρέθεσε «την αδυναμία του δικαστή John W. Ouderkirk να αποκαλύψει δουλειές και επαγγελματικές σχέσεις που είχε με τον δικηγόρο του Pitt». Παρεμπιπτόντως, ο Ouderkirk είχε κάνει το γάμο τους και νόμος της California αναφέρει ότι «δικαστής που γνωρίζει τα γεγονότα υπόθεσης που δικάζει, πρέπει να εξαιρείται γιατί δεν μπορεί να είναι αμερόληπτος». Το αίτημα απορρίφθηκε.

Τον Μάρτιο του 2021 προέκυψαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι η Jolie μαζεύει στοιχεία για να αποδείξει πως οι ισχυρισμοί της για παιδική κακοποίηση είναι αληθείς. Κάλεσε τα ανήλικα παιδιά της να καταθέσουν. Ο Maddox ήταν ο μόνος ενήλικας και είχε ήδη πει ό,τι ήταν να πει στο δικαστήριο (ήταν πράγματα που δεν κολάκευαν ιδιαίτερα τον Pitt). Απορρίφθηκε και αυτό το αίτημα και δυο μήνες αργότερα, ο δικαστής αποφάσισε την προσωρινή συνεπιμέλεια.

Τα χρόνια που είναι στα δικαστήρια είναι διπλάσια αυτών του γάμου τους

Οι Brangelina έμειναν παντρεμένοι δυο χρόνια ενώ συνολικά ήταν μαζί 11. Το διαζύγιο τους έχει χαράξει πορεία για να γίνει το πιο ακριβό, στην ιστορία όσων έχουν εκδοθεί και αφορούν stars των Hollywood. Μέχρι σήμερα, έκαστος έχει ξοδέψει ποσό μεγαλύτερο του 1.000.000 δολαρίων, σε δικαστικά έξοδα.

Και οι δύο έχουν προσλάβει δικηγόρους που χρεώνουν από 1.000 έως 1.500 δολάρια την ώρα. Συνήθως τρώνε 40 με 50 ώρες την εβδομάδα, σε αυτήν την υπόθεση. Και οι δύο έχουν προσλάβει ιδιωτικό δικαστή (που χρεώνει 1.000 δολάρια την ώρα και καθημερινά βγάζει κατά μέσο όρο 10.000 δολάρια).

Πέντε μέρες δίκης κοστίζουν σε κάθε μέλος της υπόθεσης 60.000 δολάρια, minimum. Αλλά λεφτά έχουν. Διάθεση να τα βρουν για να τελειώνει και επίσημα ο γάμος τους, δεν φαίνεται να διαθέτουν.