ΥΓΕΙΑ
SPONSORED

Άθληση και Βουλωμένη μύτη: Υπάρχει τρόπος να την αντιμετωπίσεις;

Η αναπνοή αποτελεί μια σχεδόν αυτοματοποιημένη λειτουργία του οργανισμού, την οποία τις περισσότερες φορές θεωρούμε δεδομένη.

Οι Φθινοπωρινοί καθώς και οι χειμερινοί μήνες αποτελούν κατεξοχήν την εποχή του κοινού κρυολογήματος, αποτελεί για πολλούς την αιτία που σταματούν να αθλούνται εξαιτίας της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν λόγω της βουλωμένης μύτης.

Γιατί βουλώνει η μύτη μας;

Η ρινική συμφόρηση κρύβει πολλές αιτίες, οι πιο συχνές από αυτές είναι το κρυολόγημα και η αλλεργική ρινίτιδα. Οι συνέπειες της βουλωμένης μύτης είναι λίγο-πολύ γνωστές: δυσκολία στην αναπνοή, συσσώρευση παχύρρευστης βλέννας που δημιουργεί συχνή επιθυμία για φύσημα της μύτης, διαταραχές στον ύπνο και πιθανόν ροχαλητό. Όλα τα παραπάνω επιδρούν αρνητικά, διαμορφώνοντας μια δύσκολη καθημερινότητα σε μικρούς και μεγάλους, δυσκολεύοντας τις κοινωνικές συναναστροφές και τη συμμετοχή ακόμη και σε απλές δραστηριότητες όπως η εργασία, η άθληση ή η διασκέδαση. Η άμεση λύση στο πρόβλημα είναι αναγκαία, ώστε να ανακουφιστούμε άμεσα από τα συμπτώματα και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με ευκολία στις ανάγκες της καθημερινότητας μας.

Αντιμετωπίστε φυσικά τη ρινική συμφόρηση

Η ρινική κοιλότητα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του αναπνευστικού μας συστήματος. Πλήρως υπεύθυνη για την εισπνοή και εκπνοή, η μύτη είναι το όργανο-κλειδί στο φιλτράρισμα του εισπνεόμενου αέρα, ενώ παράλληλα αποτελεί τον φυσικό μηχανισμό άμυνας που διαθέτει ο οργανισμός για να αντιμετωπίσει μικρόβια, ιούς και γύρη. Γίνεται λοιπόν σαφές, ότι η διατήρηση της υγείας της μύτης σημαίνει ότι η διαδικασία της αναπνοής πραγματοποιείται χωρίς εμπόδια ή επιπλοκές που να δυσκολεύουν τις λειτουργίες της.

Η ρουτίνα της καθαρής αναπνοής

UNSPLASH

Η καθημερινή φροντίδα και ο σωστός καθαρισμός της μύτης είναι η πρώτη μας ασπίδα προστασίας για τη διατήρηση της καθαρής και ανεμπόδιστης αναπνοής. Τo φυσικό ρινικό spray Otrimer της οικογένειας προϊόντων Otrivin, μπορεί να συμβάλλει στο να έχουμε καθημερινά και φυσικά, ελεύθερη αναπνοή. Το Otrimer είναι ένα 100% φυσικό ισότονο διάλυμα θαλασσινού νερού, το οποίο καθαρίζει άμεσα τη ρινική κοιλότητα και δρα αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της περίσσειας βλέννας και των αλλεργιογόνων όπως είναι η σκόνη και η γύρη. Με 1 έως 2 ψεκασμούς την ημέρα σε κάθε ρουθούνι, ενισχύει τη φυσική λειτουργία της μύτης.

Εντάσσοντας το Otrimer στην καθημερινή σας ρουτίνα ο οργανισμός σας αποκτά ένα σύμμαχο για υγιή & καθαρή αναπνοή. Απολαύστε την κάθε στιγμή ξεχωριστά και φροντίστε την αναπνοή και την υγεία σας άμεσα και φυσικά!

Note! Στα πλεονεκτήματα του Otrimer αξίζει να αναφέρουμε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει κανείς χωρίς περιορισμό μέσα στην ημέρα, καθώς είναι ένα προϊόν φυσικό, χωρίς συντηρητικά που έχει δημιουργηθεί για να αποτελεί τον καθημερινό σας σύμμαχο στην ελεύθερη αναπνοή!