ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτά είναι τα 10 apps που ‘τρώνε’ την μπαταρία του κινητού σου

Δυστυχώς μερικά απ' αυτά, είναι λίγο δύσκολο να σταματήσεις να τα χρησιμοποιείς. Εμείς πάντως σε προειδοποιήσαμε.

Τα προβλήματα που έχουμε τον Αύγουστο, όταν βρισκόμαστε στη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, είναι πολύ διαφορετικά απ’ αυτά του υπόλοιπου χρόνου.

Ούτε προθεσμίες, ούτε δουλειές, ούτε πληρωμές και λογαριασμοί, ούτε κίνηση. Το μόνο που σε νοιάζει είναι να προλάβεις να πιάσεις θέση στην καλή την παραλία, να βρεις τραπέζι στην ταβέρνα με τα νόστιμα μαγειρευτά και να κοιμηθείς χωρίς να σε ξυπνήσει κανείς.

Α, και να αντέξει η μπαταρία του κινητού σου, αφού αν δεν έχεις power bank, οι πιθανότητες να βγάλεις ολόκληρη τη μέρα χωρίς να κλείσει το κινητό σου, είναι μηδαμινές. Εκτός βέβαια κι αν είσαι απ’ αυτούς που στις διακοπές κάνουν αποτοξίνωση από ίντερνετ και κινητά, οπότε μπορείς να ηρεμήσεις, να κλείσεις αυτό το άρθρο και να διαβάσεις κάτι άλλο, όπως τα 10 τραγούδια που μοιραζόμαστε κρυφά στη δουλειά.

Ακόμα εδώ είσαι; Ωραία, αυτά είναι λοιπόν τα 10 apps που σκοτώνουν την μπαταρία σου και θα πρέπει να τα χρησιμοποιείς με φειδώ.

FACEBOOK

 

Πλάκα κάνετε έτσι; Κόβεται το Facebook; Εντάξει θα κόψω τα υπόλοιπα 9 αν είναι.

GOOGLE MAPS

Τα υπόλοιπα 8 βασικά, γιατί κάπως πρέπει να τις βρούμε τις ψαγμένες παραλίες κι οι ταμπέλες των νησιών δεν βοηθάνε ιδιαίτερα.

FACEBOOK MESSENGER

 

Ώπα, ξεχωριστό είναι αυτό; Εντάξει αφού δεν κόβεται το Facebook, δεν κόβεται ούτε αυτό, μαζί πάνε.

INSTAGRAM

Αν είναι να πάμε διακοπές και να μην ανεβάζουμε φωτογραφίες, καθόμασταν και στην Αθήνα.

BLACKBERRY MESSENGER

Εντάξει, αυτό δεν το χρησιμοποιώ, δεν είμαι στέλεχος πολυεθνικής.

CHATON

Αυτό δεν ήξερα καν τι είναι. Σε περίπτωση που δεν ήξερες ούτε εσύ κι αναρωτιόσουν, πρόκειται για εργαλείο συζήτησης (όπως προδίδει και το όνομα), το οποίο δημιούργησε η Samsung.

KIK

Ναι, επίσης εργαλείο επικοινωνίας.

WHATSAPP

 

Αυτό φαντάζομαι όλοι το ξέρουμε και το τιμάμε. Δυστυχώς, έχει το κόστος του στην μπαταρία σου.

WECHAT

We Chat, αλλά με άλλα εργαλεία.

THE WEATHER CHANNEL

Αν θέλεις να μάθεις τον καιρό, δες τον Αρνιακό.

Αν ανήκεις στους φανατικούς του Pokémon Go, μη χαίρεσαι. Η έρευνα έγινε απ’ τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2016, πριν ξεσπάσει δηλαδή η νέα παγκόσμια μανία. Κι αν κρίνουμε απ’ το γεγονός ότι το Pokémon Go χρησιμοποιεί το GPRS, τα Google Maps και το ίντερνετ του κινητού σου, μάλλον πάει φαβορί για πρωτιά στην επόμενη.