ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI
BUZZ

Φυσικά και κυκλοφορούν προφητείες του Αγίου Παϊσίου για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Τις τελευταίες μέρες και επειδή οι προφητείες πάνε πάντα χέρι-χέρι με την επικαιρότητα, κυκλοφορούν πολλές που εστιάζουν σε πολέμους.

Στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ίντερνετ, εμφανίζονται κατά καιρούς διάφορες προφητείες που, αν ήταν αληθινές, αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν θα γραφόταν αυτό το κείμενο, αλλά δεν θα υπήρχε και κανείς ζωντανός ώστε να το διαβάσει.

Το τέλος του κόσμου -δεν το μάθατε από εμάς- θα αργήσει λίγο ακόμα καθώς το μόνο που μας ενδιαφέρει το τελευταίο διάστημα είναι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Λογικό και επόμενο λοιπόν (ή και όχι), να έχουν την τιμητική τους οι προφητείες που εστιάζουν στους πολέμους.

Σε αυτό το σημείο θα δηλώσουμε απογοητευμένοι μαζί σας διότι παριστάνετε τους ανήξερους. Φυσικά και έχει μιλήσει για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο με μια μίξη από Μέση Ανατολή ο γέροντας Παΐσιος και μάλιστα πολύ πριν την Ιωάννα Τούνη. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να τις επιβεβαιώσουμε -δεν είχε Instagram και δεν είχε ανακαλυφθεί το screenshot.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πολλά από τα λόγια του Αγίου Παϊσίου που εμφανίζονται στις οθόνες μας, μοιάζουν αρκετά με αυτά του Albert Einstein: δεν ειπώθηκαν ποτέ και αν ειπώθηκαν, δεν ειπώθηκαν από εκείνον. Για το βαθιά προβληματικό ελληνικό ίντερνετ, όμως, αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Τις τελευταίες μέρες και επειδή οι προφητείες πάνε πάντα χέρι-χέρι με την επικαιρότητα, αυτές του γέροντα βρήκε χώρο σε διάφορες γωνιές του διαδικτύου με αποτέλεσμα την αναπαραγωγή τους και στα social media. Φορέστε τη μάσκα σας, είμαστε έτοιμοι να βουτήξουμε στην πισίνα της αλήθειας.

Προφητεία 1η

«Θα έρθει καιρός, που θα κατέβει το ρωσικό για να πηγαίνουν στους Εβραίους εκεί που θα γίνει πόλεμος. Θα είναι τακτικός στρατός. Απ’ αυτόν δεν θα πάθετε τίποτα. Αλλά από το ρέμπελο θα πάθετε πολλά. Αν περάσει από την Αυλώνα, χαρά στη Μακεδονία. Αν περάσει από τη Μακεδονία, δηλαδή από την Εγνατία οδό, αλλοίμονο στη Μακεδονία. Θα γίνει μεγάλο κακό».

Προφητεία 2η

«Η Μέση Ανατολή θα γίνει γήπεδο πολέμων, στους οποίους θα λάβουν μέρος και οι Ρώσοι[…] Στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει μεγάλος πόλεμος μεταξύ των Ρώσων και των Ευρωπαίων (ΝΑΤΟ) και θα χυθεί πολύ αίμα. Η Ελλάδα δεν θα έχει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά θα της δοθεί η Κωνσταντινούπολη, όχι γιατί μας ευλαβούνται οι Ρώσοι, αλλά γιατί δεν θα βρίσκουν άλλη καλύτερη λύση και θα καταλήξουν σ’ αυτή τη συμφωνία με την Ελλάδα, μια και θα τους πιέζουν οι δύσκολες τότε περιστάσεις».

Προφητεία 3η και φαρμακερή

«Θα οικονομήσει ο Θεός σ’ αυτό τον πόλεμο όλοι να γυρίσουν ηττημένοι. Ο ελληνικός στρατός θα είναι θεατής. Δεν θα γυρίσει κανένας νικητής. Γήπεδο θα είναι η Παλαιστίνη, τάφος η Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θα είναι το πρώτο ημίχρονο, αλλά θα υπάρχει και δεύτερο ημίχρονο. Μετά τα γεγονότα αυτά ο άνθρωπος θα φθάσει σε αδιέξοδο και τότε όλοι θα ζητούν να μάθουν για το Ευαγγέλιο και τις Γραφές. Ο Χριστός θα λυπηθεί τον κόσμο και θα δείξει ένα σημείο για να πιστέψουν. Τότε θα ψάχνει κανείς να βρει άπιστο».

Τώρα, αν βγάλατε άκρη με όσα διαβάσατε, μπράβο σας. Πάντως, έτσι παρουσιάζονται, ως «προφητείες» για τη Μέση Ανατολή και τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.