Χ/Twitter
ΚΑΠΟΥ ΟΠΑ

Για το θαύμα στη βάφτισή του μίλησε ο Σ. Κασσελάκης και κάναμε τον σταυρό μας

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άγιος Τσαλίκης είπε: «Aυτός είτε Παπάς θα γίνει είτε πολύ σπουδαίος».

Παιδί Θαύμα. Όχι ο Τάκι Τσαν, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης. Όχι, δεν κυκλοφόρησε κάποιο κομμάτι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μη βιάζεστε. Θα σας εξηγήσουμε. Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, όπου παρέστη στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο και είχε επαφές με φορείς της Ομογένειας.

Μάλιστα, μετά τη συνάντησή τους, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έγραψε στον λογαριασμό του στο X ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σέβεται και εκτιμά τον ρόλο της Εκκλησίας. Να υπενθυμίσουμε ότι στο παλιό ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι δεν τα πήγαιναν καλά με την Εκκλησία. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος». Κάποιοι δεν πίστεψαν τον Άγιο Τσαλίκη (ναι, κάνετε εικόνα τον τραγουδιστή, δεν είστε οι μόνοι). Ένας σταυρός από το λάδι, το γράφουμε ξανά για να το εμπεδώσετε.

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Πρόεδρο του Σύριζα. Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τον άκουγε εκστασιασμένος. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το Hellas Journal και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το πιστέψουμε.

«Με χαρά υποδέχθηκα στην Αρχιεπισκοπή μας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, ένα παιδί της Ομογένειάς μας, που σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας μας. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για πρόοδο της αγαπημένης μας Ελλάδας» έγραψε στην ανάρτησή του ο Ελπιδοφόρος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ των δύο, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας της Ομογένειας και του Ελληνικού κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής με τον Σεβασμιότατο να εκφράζει τη χαρά του που ένας ομογενής ανέλαβε μια τόσο σημαντική θέση στο ελληνικό κράτος.

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης διάβασε και το «Πιστεύω» στα αγγλικά, στη διάρκεια Λειτουργίας στην οποία παρέστη.

Σε ανάρτησή του που αναφέρεται στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, έγραψε μεταξύ άλλων: Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι πιστεύω. Η προσωπική μου πίστη όμως είναι άλλο, κι άλλο η αναγκαία ρύθμιση της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας ώστε να έχουν διακριτούς ρόλους, όπως έχω επίσης πει από την πρώτη στιγμή και όπως θα πράξουμε εφόσον εκλεγώ. Με συνετά βήματα, με αγάπη, με συνεννόηση, η Ελλάδα θα γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι δύο θεσμοί θα λειτουργούν παράλληλα αλλά και ανεξάρτητα».