ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
BUZZ

Για τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, η γυναίκα «είναι για να τίκτει»

Επίσης, η έννοια της γυναικοκτονίας έχει μια βιολογική βάση, όλοι το ξέρουν αυτό. Δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που του επιτίθεστε.

Μια συνέντευξη αρκεί για να μάθετε αρκετά για τη βιολογία, ειδικά όταν μοιράζεται τις σκέψεις του ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Σε αυτό το σημείο θα ήταν καλό να πάρετε ένα χαρτί, ένα στυλό και να σημειώσετε όσα ανέφερε στο Livemedia. Είστε έτοιμοι; Ο άνθρωπος μοίρασε σοφία, εκτός φυσικά από γνώση.

«Σε όλη την πανίδα, σε κάθε μορφή εμβίων όντων, το αρσενικό είναι πάντα πιο επιθετικό. Αυτό είναι στη φύση, που κυνηγά την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκησή της ή την άμυνά της. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, είναι για να τίκτει και στηρίζει τη μορφή, είτε γίνεται στην αγέλη είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι το επιθετικό, κατά συνέπεια η έννοια της γυναικοκτονίας έχει μια βιολογική βάση».

Για κάποιο περίεργο λόγο, οι δηλώσεις του Δημήτρη Βαρτζόπουλου προκάλεσαν αντιδράσεις με το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά να ζητάνε την παραίτησή του. Για ποιο λόγο, όμως; Επειδή προσπαθεί να μας ανοίξει τα μάτια; Επειδή βάζει τη λογική του να δουλέψει σε αντίθεση με όλους εμάς που περιμένουμε στη γωνία να βρούμε κάποιο λάθος;

Είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως όσοι προσπαθούν να προκαλέσουν εντυπώσεις, ο βαθμός που πήραν στο μάθημα της βιολογίας είναι αποκαρδιωτικός. Όλοι γνωρίζουμε ότι «το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, είναι για να τίκτει» και πως «η έννοια της γυναικοκτονίας έχει μια βιολογική βάση», οπότε δεν καταλαβαίνουμε γιατί διαμαρτύρεστε οι επαναστάτες του Χ.

Για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ο υφυπουργός προχώρησε σε μια διευκρινιστική ανάρτηση στην οποία και επιμένει στην αρχική του τοποθέτηση. Σαν να μην έφτανε αυτό, μίλησε και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Θέλει τόλμη και μεγάλη ψυχική δύναμη να κάνεις κάτι τέτοιο από τη στιγμή που είναι όλοι εναντίον του. Μπράβο του.

Η ανάρτηση

Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής.
Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητά του από το θηλυκό.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους, επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών. Άρα η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απόλυτα και αποτελεσματικά.

Εννοούσα δηλαδή, είπα και υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο από τις αυθαίρετες και προβοκατόρικες ερμηνείες.

Ορίστε, τον παρεξηγήσατε τον άνθρωπο. Το κερασάκι στη σεξιστική τούρτα, βέβαια, εντοπίστηκε στις δηλώσεις του στο ραδιόφωνο: «Η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απόλυτα σωστή, είπα ότι επειδή υπάρχει η πιο δυνατή σωματική διάπλαση του αρσενικού, γι’ αυτό και είναι πιο επικίνδυνο, άρα η έκφρασή μου είναι σωστή επιστημονικά».

Η έκφρασή του είναι σωστή επιστημονικά. Όλα έχουν να κάνουν με την επιστήμη, μην το ξεχνάτε αυτό.