shutterstock
SEX

Γιατί είναι σημαντικό να λες αυτά που θέλεις στο σεξ

Ο δρόμος για να κάνεις καλύτερο σεξ περνά μέσα από την επικοινωνία που χτίζεις μαζί της στο κρεβάτι. Έχουμε κάποια tips για να λυθεί η γλώσσα σου.

Τι είναι καλό σεξ; Τι ορίζουμε ως απολαυστική συνουσία; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μία γενική, αντικειμενική απάντηση. Η σεξουαλική απόλαυση είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση. Αυτό που μπορεί να αρέσει σε σένα, μπορεί να να μην αρέσει σε κάποιον άλλον. Ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις στο κρεβάτι και αυτό είναι πολύ ok. 

Συνειδητοποιώντας αυτό, αντιλαμβάνεσαι επίσης ότι δεν μπορείς δια μαγείας να κάνεις φανταστικό σεξ μαζί της από τις πρώτες κιόλας φορές – αυτά μόνο στις ταινίες. Εδώ ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση και δεν το έχουν καταφέρει. Ο λόγος; Ένας και μόνο ένας: η έλλειψη επικοινωνίας στο κρεβάτι.

Η Melissa Ambrosini, αρθρογράφος των New York Times και συγγραφέας του βιβλίου αυτοβελτίωσης Mind, Body, Green είναι ξεκάθαρη: «το να επικοινωνείς στη σύντροφό σου τις ερωτικές σου επιθυμίες μπορεί να φαίνεται κάπως περίεργο στην αρχή, να είναι μία άβολη, αμήχανη κατάσταση, ωστόσο είναι αυτή που θα σας συντονίσει σεξουαλικά ώστε να κάνετε καλύτερο, πιο απολαυστικό σεξ».

Με τη σειρά του, ο Casey Tanner, σύμβουλος σχέσεων σημειώνει σε άρθρο του στο Oprah Daily (την ιστοσελίδα της Oprah Winfrey) ότι «οι σκέψεις μας για το σεξ είναι πολλές και τις περισσότερες φοβόμαστε ή ντρεπόμαστε να εκφράσουμε. Κι όμως, αυτό είναι ένα καλό εφαλτήριο για να δουλέψει το ζευγάρι όχι μόνο τη σεξουαλική του ζωή, αλλά και την ίδια του τη σχέση, να αναπτύξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και οικειότητα». Για να καταλήξει: «Η επικοινωνία είναι χρυσός. Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος».

Τόσο η Ambrosini, όσο και ο Tanner υπογραμμίζουν ότι πολλοί άνθρωποι δεν εκφράζονται από φόβο ότι θα βλάψουν τα συναισθήματα της συντρόφου τους ή από φόβο ότι θα κριθούν ή πολύ απλά επειδή δεν γνωρίζουν πώς να εκφράσουν αυτό που θέλουν. Οι ακόλουθες συμβουλές τους θα σε βοηθήσουν να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη και να λυθεί λιγάκι πιο εύκολα η γλώσσα σου.

Αποδέξου την αμηχανία

Μία αρχική αμηχανία όταν ξεκινήσεις να μιλάς για τα θέλω σου στο κρεβάτι είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει. Πες το δυνατά και σε εκείνη για να το ακούσετε και οι δύο και να γίνει λίγο πιο εύκολη η όλη διαδικασία. Η ειλικρίνεια πάντα βοηθάει σε αυτές τις καταστάσεις. Ξορκίζει κάπως το κακό. 

Το timing είναι πολύ σημαντικό

Δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες για να μιλήσεις. Αναγνώρισε τα σημάδια, αφουγκράσου τα vibes που εκείνη σου στέλνει και ξεκίνα να εκφράζεσαι εκείνη τη στιγμή που κάτι σου λέει μέσα σου ότι είναι έτοιμη και δεκτική να σε ακούσει. 

Να έχεις θετική στάση

Ένας άσχημος, επικριτικός τόνος του στυλ «εγώ αυτά θέλω, αλλά εσύ φταις που δεν» είναι δυνατόν να καταλήξει σε κάτι καλό; Με τίποτα. Ο σεβασμός, η αισιοδοξία, η ενσυναίσθηση -ή την έχεις ή δεν την έχεις για να λέμε αλήθειες- είναι τα πιο σημαντικά πράγματα για να κάνεις μία ωραία συζήτηση μαζί της που να έχει αντίκρισμα. 

Να είσαι συγκεκριμένος

Ότι δηλαδή εσύ προτιμάς αυτό και αυτό, χωρίς όμως να πηγαίνεις στο άλλο άκρο και να απαιτείς. Αν με τα λόγια δεν βγάζεις άκρη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σώμα και τα χέρια της για να τις δείξεις τι ακριβώς εννοείς.  

Η τελειότητα δεν υπάρχει

Όχι, δεν υπάρχει τέλειο σεξ, οπότε αποδέξου ότι τα πράγματα πιθανότατα δεν θα πάνε ακριβώς όπως τα έχεις φανταστεί, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε κάτι διαφορετικό, που εσύ ή εκείνη έχει προτείνει για να ταράξετε τα νερά.

Στην αγάπη και στο σεξ, όλα είναι δούναι και λαβείν

Σου έκανε αυτό που της ζήτησες; Ναι. Τώρα είναι η σειρά σου να ανταποδώσεις. 

Ο πειραματισμός είναι ευπρόσδεκτος (όταν είναι φυσικά συναινετικός) 

Όταν δεν γνωρίζεις τι ακριβώς θέλεις στο σεξ, τι κάνεις; Το εκφράζεις, το συζητάτε και ξεκινάτε μαζί το παιχνίδι της εξερεύνησης μέσα από στάσεις, φαντασιώσεις, επιθυμίες.