AP Images Richard Neal
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Γιατί η Αμερική είναι η αγαπημένη χώρα του κορονοϊού

Η πανδημία δεν λέει να φύγει από τις ΗΠΑ, κι ας έχουμε μπει στον Ιούλιο. Απαριθμούμε τις αιτίες.

Αυτό το “η μάσκα πάει κόντρα στα ατομικά μου δικαιώματα” γεννήθηκε στην Αμερική, μαζί με πολλές ακόμα σουρεαλιστικές στιγμές της μάχης κόντρα στην πανδημία. Τελικά θα νικήσει ο Donald Trump ή ο κορονοϊός;

Πληροφορούμαστε από το κοντρόλ πως στην Αμερική τα κρούσματα του ιού ξεπερνούν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κινούνται πια στην σφαίρα των 20.000 – 40.000. Ο Anthony Fauci, o ‘Τσιόδρας των ΗΠΑ’ βρίσκεται σε μόνιμη διαμάχη με τον Donald Trump, το NBA μετρά κρούσματα και ο Adam Silver ζυγίζει το ρίσκο της επανεκκίνησης των αγώνων, ενώ και το άνοιγμα των αεροδρομίων παραμένει μέχρι στιγμής ένας άλυτος γρίφος. Γιατί είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα στην Αμερική; Οι παρακάτω εικόνες προβάλλουν μια πραγματικότητα κωμικοτραγική, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να την αντιμετωπίσουμε ποτέ. Αγαπητοί σεναριογράφοι του Netflix, πάρτε χαρτί και μολύβι:

Η μάσκα έχει γίνει εργαλείο πασπαρτού

Η μάσκα μπορεί και να είναι εργαλείο του Σατανά

Δημότες της Florida εμφανίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής τους και είπαν ‘ΔΕΝ ΦΟΡΑΩ ΜΑΣΚΑ’ γιατί ‘ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΣΕΞ’ και όχι μόνο. Κάποια γλυκιά ψυχή μόνταρε τις εμφανίσεις τους σε απόσπασμα επεισοδίου της σειράς ‘Parks and Recreation‘. Ζούμε σε αμερικάνικη sitcom, είναι προφανές.

Τα πάρτι δεν είναι ντροπή, είναι δικαίωμα

Όποιος λέει πως δεν πρέπει να γίνονται πάρτι λόγω συνωστισμού για τον ιο, καταπατά τα ανθρώπινα δικαίωμα των άλλων. Δεν το λέμε εμείς, είναι η αγαπημένη δικαιολογία όσων δεν φοράνε μάσκα στα States. Μην την υιοθετήσεις.

Όργανα της τάξης, με οργανικές παρεμβάσεις

Ποιος είπε ότι το Όργανο του Νόμου πρέπει να φορέσει μάσκα; Αν σε σημαδεύει με το χέρι στη σκανδάλη, μπορείς να διαφωνήσεις;

‘Ο Τουρισμός πρέπει να Αναπνεύσει Κύριοι”

Τα θεματικά πάρκα γεμίζουν από τουρίστες, η California και η Arizona κάνουν ρεκόρ κρουσμάτων. Τόσο εύκολο.

Και οι εκκλησίες; Δεν θα ανοίξουν οι εκκλησίες;

Το απόλυτο sold out live επί αμερικάνικου εδάφους. Θα ζήλευε και το Coachella.

Μόνο αγκαλιές, παντού αγκαλιές

‘HUGS VERY OK’. ΠΡΟΒΛΗΜΑ; Ε; ΠΡΟΒΛΗΜΑ; (με φωνή Κώστα Τσάκωνα).

Τι θες να πεις “δεν θα πάμε για ψήφο”;

O ίδιος ο πρόεδρος της Αμερικής αντιτάχθηκε στην διαδικασία των εκλογών με ψήφο μέσω ταχυδρομικής αποστολής και πίεσε ώστε οι προκαταρκτικες εκλογές να διεξαχθούν κανονικά, με πλήρη προσέλευση του κόσμου στα εκλογικά κέντρα. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τα προφανή. Η ψύχραιμη – μη θολωμένη – σκέψη σε αυτούς που ηγούνται ενός ομοσπονδιακού κράτους-ναυαρχίδα για το δυτικό πολιτισμό, είναι ζητούμενο, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.