FITNESS

Γιατί και πως θα αποφύγεις το leg curl

Τα σχόλια ήταν η αφορμή. 5 ασκήσεις και μπόλικα tips για να μην ξαναβάλεις ποτέ τα πόδια σου στο μηχάνημα

Ok, το καταλάβαμε. Από τα σχόλια στο “Γιατί δε φέρνεις πετσέτα” και τη μικρή συζητησούλα σχετικά με τα leg curls στο μηχάνημα που ακολούθησε μεταξύ του Giorgos Hardgainer Roumpos, του Skill Bill και του kostis -που κρίνοντας από τα ψευδώνυμα και το ποιος είχε τον λόγο φαίνεται πως κρίθηκε υπέρ των δύο πρώτων (δεν ήταν δίκαιη η μάχη guys)- είπαμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη.

 

Καταρχήν, εδώ στο ONEMAN είμαστε ευγνώμονες για όλα τα σχόλια (γι’ αυτό έχει προβλεφθεί ο χώρος), μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε (σ.σ. η παραμικρή υβριστική λέξη δε μας επιτρέπει να το περάσουμε), μπορείτε να μας αποκαλείτε άσχετους (στο φιλικό πάντα, ξέρουμε), εμείς θα συνεχίσουμε να απαντάμε όμορφα και συνήθως κάποιος σπουδαίος kostis θα απαντήσει στη θέση μας.  Και, τελικά θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε ολόκληρο αφιέρωμα.

Το πρόβλημα με τα leg curls λοιπόν είναι ότι δε μας κατάλαβες. Δεν κατάλαβες σε ποιον απευθύνονται τα άρθρα του ΟΝΕΜΑΝ. Και το συγκεκριμένο σχόλιο ότι, λίγο πολύ, στο μηχάνημα των leg curls χάνεις το χρόνο σου αν είσαι ο μέσος ασκούμενος που θέλουμε να βοηθήσουμε.

Αλλά δεν απευθυνόμαστε στον sbb ήτοι serious bodybuilder γιατί ξέρουμε ότι τίποτα δε γίνεται χωρίς ακραία regimes προπόνησης και διατροφής. Δεν είναι το αντικείμενο της στήλης. Και αν πρέπει να επεκταθούμε το κάνουμε μόνο όταν έρχονται φανταστικοί αναγνώστες, όπως ο nick πριν κάνα δύο μήνες, και διαμαρτύρονται. Με το δίκιο τους (διάβασε το σχόλιο).

 

Μόνο τότε σπάμε τον όρκο που έχουμε δώσει στο Σίβα το θεό τη γυμναστικής. Και τότε με φειδώ. Έτσι; Γιατί υπάρχει και κάποιος με σώμα μπαούλο, πτυχίο ΤΕΦΑΑ και χρόνια εμπειρίας στα σίδερα. Λέγεται γυμναστής και είναι ο μόνος που μπορεί να κόψει και να ράψει συμβουλές στα μέτρα του κάθε ασκούμενου. Μόνο αυτός, ναι. Και ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε να τον υποκαταστήσουμε. Για όνομα…

Γι΄αυτό και σήμερα απλά θα αναφέρουμε εναλλακτικές στα leg curls. Έτσι απλά, χωρίς πολλά πολλά. Μπορεί να μην είναι για serious bbs, ούτε για hardgainers που μπορεί να θέλουν εκείνο το μικρό έξτρα πλεονέκτημα στην άσκηση απομόνωσης αλλά έχουν τεράστια gains για όλους εμάς τους υπολοίπους.

Γέφυρες

Ναι, αυτή η άσκηση που έκανες στο δημοτικό κάνει θαύματα. Γυμνάζει κυρίως τους γλουτούς αλλά καθώς “κρατάς” τη φόρμα προκαλεί ισομετρική σύσπαση στους οπίσθιους μηριαίους.

Καλημέρες

Η ιδανική επιλογή για να ξεχάσεις το μηχάνημα με τη διαφορά ότι είναι πολυαρθρική άσκηση και επομένως πρέπει να προσέξεις πολύ τη “φόρμα” και τα φορτία. Mάθε την τεχνική και ξεκίνα από σκέτη μπάρα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Ανηφόρες

Κάνε σπριντάκια των 20-30 μέτρων σε ανηφορική διαδρομή ανεξάρτητα ή στα πλαίσια ενός fartlek. Η θεωρία είναι απλή. Τέρμα γκάζι στην ανηφόρα μέχρι να τελειώσει και επιστροφή χαλαρά ίσον μια επανάληψη. Σταμάτα τις επαναλήψεις όταν ακούσεις τους οπίσθιους μηριαίους να “φωνάζουν”.

Άρσεις θανάτου με το ένα πόδι

Τα ίδια με τις καλημέρες.

Κουτσό

Νηπιαγωγείο εντελώς. Αλλά θαυματουργό. Βρες απαραίτητα ένα γρασίδι ή κάτι μαλακό για να μην έχουμε άλλα και δωσ’ του να καταλάβει. Όταν κουραστείς αλλάζεις πόδι.