ASSOCIATED PRESS
LIFE

Γιατί οι πορνοστάρς φοβούνται την νέα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Η Kamala Harris έχει «κακή» προϊστορία με τη βιομηχανία του πορνό και εργαζόμενοι του κλάδου φρόντισαν να μας το θυμίσουν.

Οι Δημοκρατικοί πανηγυρίζουν για την εκλογή του Biden, πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη νιώθουν ανακουφισμένοι που ο Trump -επιτέλους- αποτελεί παρελθόν, αλλά την ίδια χαρά δεν τη συμμερίζονται άπαντες στις ΗΠΑ. Αυτό το ξέραμε, βέβαια. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι δεν τη συμμερίζονται και πολλοί εργαζόμενοι στον κλάδο της πορνογραφίας. Και αιτία γι’ αυτό από ό,τι φαίνεται, είναι η νέα Αντιπρόεδρος, η Kamala Harris.

Η Harris έχει «κακή προϊστορία» με τη βιομηχανία του πορνό, σύμφωνα με την πορνοστάρ Cherie DeVille, η οποία και έβγαλε προς τα έξω το θέμα. Η DeVille εξήγησε γιατί υπάρχει αυτή η ανησυχία, λέγοντας ότι η νέα Αντιπρόεδρος θα κουβαλήσει μαζί της στον Λευκό Οίκο και την «έχθρα μιας ζωής προς τους εργαζόμενους του σεξ».

Η Harris από τα χρόνια της ως εισαγγελέας στο Σαν Φρανσίσκο (2004-2011) είχε δείξει την «έχθρα» της, όταν είχε πάει αντίθετα σε μια πρωτοβουλία ψηφοφορίας στο Σαν Φρανσίσκο για τη νομιμοποίηση της πορνείας. Παράλληλα, είχε προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τους ανθρώπους πίσω από μία ιστοσελίδα που ανέβαζε sex ads. Αργότερα, όταν εξελέγη στη Γερουσία συνέχισε το «κυνηγητό», τα κατάφερε, κάτι που πλέον σήμαινε ότι όποιος δημοσίευε μια sex ad θα μπορούσε να φυλακιστεί.

«Στο όνομα της προστασίας των γυναικών, η Kamala Harris έχει αναγκάσει τις εργάτριες του σεξ να επιστρέψουν στο επικίνδυνο πεζοδρόμιο», δήλωσε η πορνοστάρ σχετικά με τη σταυροφορία που είχε ξεκινήσει από παλαιότερα η αντιπρόεδρος.

Η DeVille εξήγησε ότι οι φόβοι των ηθοποιών της πορνοβιομηχανίας εγείρονται από το γεγονός ότι οι εταιρείες που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες έχουν χρηματοδοτήσει με πολύ μεγάλα ποσά την πολιτική άνοδο του Biden. Η ηθοποιός θεωρεί ότι οι εταιρείες αυτές είναι ένας από τους «μεγαλύτερους αντιπάλους» του κλάδου της, καθώς έχουν ισχυρό λόγο στο τι πορνό επιτρέπεται να κυκλοφορήσει. «Λίγοι Αμερικανοί συνειδητοποιούν ότι η Visa και η Mastercard υπαγορεύουν στην αγορά το πορνό που εκείνες θέλουν. Για παράδειγμα, όταν εμπορεύομαι τα νόμιμα πορνό βίντεό μου, αναφέρομαι στον εαυτό μου με τη συγκεκριμένη νομική γλώσσα που είναι απαραίτητη, επειδή οι εταιρείες πιστωτικών καρτών εφαρμόζουν αυστηρούς κανόνες. Και παρόλο που παράγω μόνο νόμιμα βίντεο, οι εταιρείες πιστωτικών καρτών εφόσον αποφασίζουν τους δικούς τους κανονισμούς, καθορίζουν και τους κανονισμούς όλων μας επί της ουσίας».

καμαλα χαρις μπάιντεν AP Photos

Η κατάσταση επιδεινώνεται και από την πολιτική του Facebook που συνηθίζει να λογοκρίνει ακόμα και το νόμιμο content. Η DeVille αναφέρει ότι ο κολοσσός της Silicon Valley έχει το μονοπώλιο στο «βασίλειο» και ότι η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Biden έχει βαθιές σχέσεις με την εταιρεία που ανήκει στον Zuckerberg, πράγμα που φαίνεται και από το γεγονός ότι πολλά πρώην μεγαλοστελέχη του Facebook δουλεύουν πλέον για την Kamala Harris και τον Joe Biden.

«Είναι απογοητευτικό γιατί το Facebook είναι χειρότερο από τις εταιρείες της καλωδιακής τηλεόρασης. Ελέγχουν αυτό που βλέπουμε, έχουν το μονοπώλιο. Αυτό είναι τρομακτικό και κανείς δεν το γνωρίζει καλύτερα από τους εργάτες του σεξ που λογοκρίνονται απ’ αυτό».

Σκέψου για παράδειγμα την υπόθεση Larry Flynt. Αυτή η λογοκρισία που υπάρχει τώρα δεν είναι όπως τότε, όπου η δημόσια κατακραυγή εμπόδισε τον Flynt να πουλήσει το περιοδικό του σε συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο, γιατί πολύ απλά τότε θα μπορούσε να πάει να το πουλήσει σε κάποιο άλλο. Τώρα αυτό δεν μπορεί να γίνει, είναι σαν το Facebook να είναι το μοναδικό βιβλιοπωλείο στην αγορά.

«Οι εργάτες και οι εργάτριες του σεξ υποστηρίζουν την προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης «να διαλύσει» το Facebook, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τους δεσμούς του νέου Προέδρου και της νέας Αντιπροέδρου με αυτήν την εταιρεία, φοβάμαι ότι αυτό θα σταματήσει», πρόσθεσε.

Η «ανησυχία» της πορνοστάρ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο της πορνογραφίας, καθώς ο ηγέτης της βιομηχανίας, το Pornhub, αναγκάστηκε να κατεβάσει δέκα εκατομμύρια βίντεο από τον ιστότοπό του τον περασμένο μήνα, μετά από αναφορές των ΜΜΕ, που ήθελαν την πλατφόρμα να έχει γεμίσει από βίντεο με βιασμούς, ακόμη και με κακοποίηση παιδιών. Αυτή η κίνηση όμως δεν καθησύχασε ούτε στο ελάχιστο τις εταιρείες πιστωτικών καρτών – για παράδειγμα η Visa και η Mastercard σταμάτησαν να δέχονται συναλλαγές που αφορούσαν στο Pornhub.