SEX

Ήλιος, θάλασσα και ένας μπάρμαν για το κορίτσι σου

Είναι η απιστία εποχιακό φρούτο; Οι έρευνες λένε πως το κορίτσι σου θα κυλιστεί ευκολότερα το καλοκαίρι σε σεντόνια πιο δροσερά από τα δικά σου.

Δεν υπάρχουν και πολλοί λόγοι για να μην αρέσει σε κάποιον το καλοκαίρι (αν και ο Ηλίας Αναστασιάδης θα μπορούσε να σου αραδιάσει 325 λόγους on the spot), υπάρχει όμως ένας πολύ σοβαρότερος από την αφόρητη ζέστη και τους αχινούς που παραμονεύουν στα βράχια: η πιθανότητα να σε απατήσει το κορίτσι σου αυξάνονται γεωμετρικά κατά τις χωριστές διακοπές σας. Φυσικά οι κανόνες τις απιστίας ποτέ δεν ίσχυσαν μόνο για το ένα φύλο – όσο πιθανό είναι να παραστρατήσει εκείνη, άλλο τόσο πιθανό είναι να παρασυρθείς και εσύ. Οι σχετικές έρευνες επιβεβαιώνουν αυτά τα αυξημένα ποσοστά: 1 στους 3 θα απιστήσει στις solo διακοπές, ενώ το 6% των ερωτηθέντων θα τολμήσουν να απατήσουν τον σύντροφό τους ακόμη και όσο βρίσκονται διακοπές μαζί. Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί; Πως τα καταφέρνουν; Τι λένε δηλαδή; Πάω στο φούρνο για μπουγάτσα (και σεξ); Τελοσπάντων, ας μην ασχοληθούμε τώρα με αυτή την τραγική μειοψηφία.   

Σε μια προσπάθεια να σταματήσω ένα τσουνάμι σχολίων που βλέπω να έρχονται κατά πάνω μου, να πούμε βέβαια και τα αυτονόητα, πως δηλαδή εννοείται ότι όποιος θέλει να απιστήσει θα το κάνει σε οποιαδήποτε από τις 4 εποχές και αντίστοιχα, αν κάποιος θέλει να παραμείνει πιστός στο έτερόν του ήμισυ, δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τον υδράργυρο, τα μαυρισμένα αλατισμένα κορμιά και τα daiquiri πεπόνι. Αφού το ξεκαθαρίσαμε όμως αυτό, πάμε στους επιμέρους λόγους, που κάνουν τους ειδικούς να ισχυρίζονται πως τα ποσοστά της απιστίας εκτινάσσονται το καλοκαίρι. Ποιοι είναι αυτοί;  

Στις διακοπές οι κανόνες μοιάζουν να μην ισχύουν

Οι καλοκαιρινές διακοπές, καθώς και άλλες περίοδοι διακοπών, όπως τα Χριστούγεννα, λειτουργούν ως μια καλή δικαιολογία για εκτροχιασμό. Δεν είναι τυχαίο πως λέγονται “διακοπές”. Κάνεις διακοπές από το σύνηθες πρόγραμμά σου, από τους περιορισμούς σου, από την πειθαρχία που έχεις επιβάλλει εσύ ή άλλοι στον εαυτό σου. Οι διακοπές είναι εξ’ ορισμού μια περίοδος ελευθεριότητας – θα πιείς παραπάνω, θα φας παραπάνω και γενικώς θα ενδώσεις πολύ πιο εύκολα σε κάθε είδους σαρκική “απαγορευμένη” απόλαυση. Οι διακοπές δίνουν σε κάποιους την αίσθηση πως μπορούν να κάνουν και διακοπές από την σχέση.

Η απιστία στις διακοπές φαντάζει λιγότερο επικίνδυνη

Ως γνωστόν το πρόβλημα στη σχέση δεν το δημιουργεί μονάχα η ίδια η απιστία αλλά και τα φυσικά της επακόλουθα. Τα μεταμεσονύκτια τηλεφωνήματα από άγνωστο αριθμό, οι ξαφνικές τυχαίες συναντήσεις με πρόσωπα γεμάτα υπονοούμενα, οι κοινοί γνωστοί που θα “κελαηδήσουν”. Τα πράγματα απλοποιούνται για τον-την άπιστο-η, όταν η απιστία συντελείται α) πολύ μακριά από το σπίτι και β) με άτομα πανάσχετα με τον κοινωνικό περίγυρο. Άλλο να πας για ένα βράδυ με εκείνη που γνώρισες στο γυμναστήριο της γειτονιάς σας – και που τυχαίνει να είναι η μανικιουρίστ της κοπέλας σου- άλλο με μια ξεκούδουνη ξαναμμένη ναπολιτάνα. Άλλο να πάει εκείνη με έναν συνάδερφό της που – αργά ή γρήγορα – θα τον γνωρίσεις, άλλο με τον ντόπιο σκυριανό μπάρμαν. Λιγότεροι συνδετικοί κρίκοι, λιγότερα προβλήματα.

Στις διακοπές είναι πιο πιθανό “να της κάτσει”

Όταν λέμε να της κάτσει δεν εννοούμε ο γκόμενος, εννοούμε η κατάσταση. Γιατί παρότι στα δικά σου μάτια το κορίτσι σου είναι μια πεντάμορφη πριγκίπισσα που όλα τα αρπακτικά θέλουν να την ρίξουν στο κρεβάτι τους, στην πραγματικότητα, μέσα στην μιζέρια του χειμώνα είναι πολύ πιθανό να μην έχει τόσες πολλές προτάσεις όσες φαντάζεσαι. Και το ίδιο ισχύει και για σένα. Το καλοκαίρι είμαστε όλοι πιο χαμογελαστοί, πιο κοινωνικοί, πιο γυμνοί, πιο ετοιμοπόλεμοι για φλερτ. Και άρα μας παρουσιάζονται περισσότερες ευκαιρίες για απιστία. Απ’ όλες αυτές τις “ευκαιρίες”, είναι πιο πιθανό κάποια από αυτές να “κάτσει”, σε σχέση με τις σημαντικά λιγότερες του χειμώνα. Δεν το λέμε εμείς, ο νόμος των πιθανοτήτων το λέει.  

Στις διακοπές ξυπνάει η αίσθηση της περιπέτειας

Αν ζητήσεις από ένα κορίτσι να σου αραδιάσει τις καλύτερες καλοκαιρινές της αναμνήσεις, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σου μιλήσει για τους ύπνους που έριξε κάτω από την ομπρέλα, αλλά θα σταθεί στα πιο παράξενα, πιο περιπετειώδη περιστατικά που σημάδεψαν τα καλοκαίρια της. Τότε που ήπιε σφηνάκια μαστίχα σε σημείο Ιατρικού Κέντρου. Τότε που χάθηκε με τις φίλες της μέσα στη Χώρα και κατέληξαν να κάνουν εξερεύνηση σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Τότε που έκλεψαν τις σαγιονάρες του γείτονα για να γελάσουν. Τότε που έμειναν με το φουσκωτό στα ανοιχτά. Τέτοιου είδους πράγματα, διότι για κάποιο λόγο οι διακοπές μοιάζουν λειψές χωρίς ευτράπελα, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για διακοπές κοριτσοπαρέας ή αγοροπαρέας. Και το να έχεις μια στιγμιαία, παράφορη, ούτε-που-κατάλαβα-πως-έγινε ερωτική συνεύρεση με έναν άγνωστο είναι ένα ευτράπελο από μόνο του – με την διαφορά πως αυτό δεν θα στο διηγηθεί ποτέ.

Φταίνε οι ορμόνες

Οι ερευνητές έχουν καταλήξει πως η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι η πιο ερωτική περίοδος του χρόνου, με τις ορμόνες που συνδέονται με την ενέργεια, την χαρά και την σεξουαλικότητα, όπως η ντοπαμίνη και η τεστοστερόνη να χτυπάνε νέα ρεκόρ στον οργανισμό της. Με απλά λόγια, αν δεν βρίσκει άλλη δικαιολογία για τον εαυτό της, μπορεί πάντα να ρίξει το φταίξιμο στη φύση. Και κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τη φύση.

Φταίνε οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα

Αντίστοιχες έρευνες έχουν δείξει πως, παρότι φυσικά ένας άντρας είναι πιο εύκολο να αποκτήσει μια παράλληλη σχέση απ’ ότι μια γυναίκα – και μάλιστα να κανονίσει να πάει με την “άλλη” ακόμη και παράνομο τριήμερο, οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στις απιστίες της μιας βραδιάς κατά τη διάρκεια των κοριτσοδιακοπών τους. Ίσως γιατί οι άντρες στις διακοπές τους μπορούν να διασκεδάσουν πίνοντας απλά μπύρες και κοροϊδεύοντας τους τουρίστες, ενώ για τα κορίτσια διακοπές σημαίνει σεζλόνγκ, κοκτέιλ και ανελέητο φλερτ. Όχι, μωρέ, δεν μιλάμε για το δικό σου κορίτσι. Για μια ξαδέρφη μας.