GROOMING
SPONSORED

Η αλήθεια πίσω από τα αστεία του Τσουβέλα στο Με Τρίχες Ασχολούμαστε

Ολοκληρώθηκε η κύρια διαδικασία για τη μεσοθεραπεία και τη μεταμόσχευση μαλλιών που ακολούθησε ο αγαπημένος κωμικός στα έμπειρα χέρια της Seneca. Λίγο υπομονή λοιπόν και θα επιστρέψει με μαλλί Carlos Valderrama.

Ούτε πόνος, ούτε τίποτα. Με ψηλά το ξυρισμένο του κεφάλι, ο Αλέξανδρος Τσουβέλας εξήλθε από το ιατρείο της Seneca στους Αμπελόκηπους, νιώθοντας το σώμα του ελαφρύτερο κατά μερικά κιλά. Ζυγίστηκε, αλλά δυστυχώς ήταν μόνο ψυχολογικό το εφέ: είχε φύγει το άγχος της επέμβασης στο τριχωτό της κεφαλής και τα πράγματα αποδείχθηκαν τόσο αναίμακτα όσο τον είχαν βεβαιώσει από τα πρώτα ραντεβού οι ειδικοί της καταξιωμένης κλινικής στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας της τριχόπτωσης.

Το αποτέλεσμα θα αρχίσει να φαίνεται μετά τους τρεις μήνες, ενώ το τελικό έργο θα αποτυπωθεί στην κεφαλή του Τσούβι έπειτα από οκτώ μήνες. Κανονική αναδάσωση.

Λίγο προσοχή χρειάζεται μόνο τις πρώτες εβδομάδες, λχ να αποφύγεις την έντονη σωματική άσκηση, βάρη στο γυμναστήριο κλπ, κάτι που σαφώς και στοίχισε στον Τσουβέλα. Είχε υποσχεθεί στον εαυτό του ότι τέλος τα αστεία, από Δευτέρα μόνο γυμναστήριο. Πάλι καλά που η συνδρομή έχει λήξει εδώ και δυόμισι χρόνια, δηλαδή.

Η μεγάλη αποκάλυψη θα γίνει φυσικά στους διαδικτυακούς δέκτες, μέσω της σειράς Με Τρίχες Ασχολούμαστε. Μιλάμε για το mini series που ακολουθά τον αγαπημένο κωμικό σε αυτό το ταξίδι της τριχωτής αναδάσωσης, λύνοντας με χιουμοριστικό τρόπο απορίες και καταρρίπτοντας μύθους για το θέμα-ταμπού που στοιχειώνει τη μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού: τι μπορώ να κάνω για να αντιμετωπίσω την αραίωση; Η Seneca Medical Group, με ιστορία 35 χρόνων επί του θέματος, έχει την απάντηση.

Πάμε να δούμε τη μέθοδο θεραπείας που ακολούθησε ο Αλέξανδρος Τσουβέλας, όσο τον περιμένουμε με μαλλί Carlos Valderrama.

Ολιστική προσέγγιση, αποτελεσματική παρέμβαση

Όπως είδαμε μέσα από την κάμερα του Τσούβι, η Seneca Medical Group έχει υιοθετήσει ένα ολιστικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της τριχόπτωσης: στην ουσία, το ιατρικό προσωπικό αναπτύσσει μια σχέση με τον θεραπευόμενο, εφαρμόζοντας τον κατάλληλο κύκλο θεραπείας σε κάθε περίπτωση. Για την περίπτωση του Αλέξανδρου Τσουβέλα, που η τριχόπτωση δεν ήταν ακόμη σε προχωρημένο στάδιο (λέμε τώρα), εφαρμόστηκε μέθοδος PRP και μεταμόσχευση μαλλιών, μαζί φυσικά με χορηγία σκευασμάτων περιποίησης.

Άγνωστες λέξεις; Μην πανικοβάλλεσαι. Το PRP (Platelet Rich Plasma) αποτελεί μία από τις πιο πρωτοποριακές κι αποτελεσματικές μεθόδους για την τριχόπτωση σήμερα: πρόκειται για μια μη χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία αξιοποιούνται οι αυξητικοί παράγοντες που βρίσκονται στο ίδιο μας το αίμα.

Συγκεκριμένα, στην αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών (όπως λέγεται στα ελληνικά) χορηγείται ενέσιμα στον θεραπευόμενο εμπλουτισμένο πλάσμα, διεγείροντας την παραγωγή νέων θυλάκων από τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχουν τα αιμοπετάλια. Η μέθοδος PRP εφαρμόζεται είτε προληπτικά είτε σε αρχικά στάδια αραίωσης.

Σε δεύτερο χρόνο, το πρόγραμμα του Αλέξανδρου Τσουβέλα έγραφε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο Direct FUE. Τη διαδικασία αναλαμβάνουν μόνο οι πιστοποιημένοι γιατροί της Seneca (όχι βοηθοί) και τα πράγματα έχουν ως εξής: πρώτα γίνεται η λήψη τριχοθυλακικών μονάδων από τις περιοχές του κεφαλιού με επαρκή πυκνότητα και έπειτα –με ένα ειδικό εργαλείο, το implanter– τα τριχοθυλάκια επανατοποθετούνται σε νέα σημεία του κεφαλιού. Για το διάστημα που οι θύλακες είναι εκτός σώματος, χρησιμοποιείται το συντηρητικό διάλυμα HypothermosolTM, που είναι ειδικό και για μεταμοσχεύσεις οργάνων.

 

Αποτελώντας αυτή την πρωτοποριακή τεχνική στη μεταμόσχευση μαλλιών, η Seneca Medical Group εγγυάται 95% ποσοστό επιβίωσης στους θύλακες (σε σχέση με τις άλλες τεχνικές στο χώρο της μεταμόσχευσης μαλλιών που κυμαίνονται μεταξύ 60-75%), ενώ το αποτέλεσμα θα είναι 100% φυσικό, έχοντας εξασφαλίσει τη μέγιστη άνεση στον ασθενή: ούτε πόνος, ούτε σημάδια, ούτε νυστέρια και μηδαμινός χρόνος αποκατάστασης.

Λοιπόν, τι περιμένεις;

Κάνε εγγραφή στο YouTube κανάλι της Seneca Medical Group για να παρακολουθήσεις όλα τα επεισόδια!