Youtube
ΚΑΠΟΥ ΟΠΑ

Η Ελλάδα που αντιστέκεται: Κοψιάλης και Φειδίας μοιράζουν πενηντάρικα για challenges

Ο ευρωβουλευτής, πλέον, Φειδίας και ο Αλέξανδρος Κοψιάλης, βγήκαν στο Σύνταγμα και προκάλεσαν ανήλικο να φάει γόπα τσιγάρου. Θα πάμε μπροστά.

Ο Φειδίας Παναγιώτου, σε αντίθεση με την Γαλάτω Αλεξανδράκη, ήταν ήδη αρκετά γνωστός μέσω του YouTube και του TikTok, οπότε οι ψήφοι που συγκέντρωσε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές (τερμάτισε τρίτος), δεν προκαλούν καμία εντύπωση. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε, αλλά όπως έχει αποδειχθεί και στην πράξη, ο λαός ψηφίζει με ένα -πώς να το πούμε;- περίεργο σκεπτικό.

Τρίτος σε ολόκληρη την Κύπρο λοιπόν ο Φειδίας Παναγιώτου ο οποίος πρόσφατα, χαρακτήρισε το Ευρωκοινοβούλιο «φλώρικο». Για να ξεφύγει μάλλον από τη μονοτονία των νέων του ευθυνών, όμως, ο TikToker βρήκε λίγο χρόνο να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα: να μοιράσει απλόχερα content. Μαζί του, φυσικά, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης. Ναι, καλά πήγε αυτό. Ή και όχι.

Το δίδυμο, σε ένα βίντεο διάρκειας περίπου 40 λεπτών -πολύ μικρότερο δηλαδή από την εκδήλωση αγάπης του Λευτέρη Αυγενάκη σε εργαζόμενο του αεροδρομίου-, προσπαθεί να παρουσιάσει το πώς σκέφτεται ο Φειδίας γιατί όλοι ξέρουμε πως, όταν ξυπνάτε το πρωί, λίγο πριν σας χτυπήσει την πόρτα η απορία για το τι θα φορέσετε στη δουλειά, αναρωτιέστε πώς σκέφτεται ο TikToker. Κι όμως, 183Κ έχουν δει αυτό το βίντεο μέσα σε μία μέρα.

Σε μια στιγμή στοχευμένης παραφροσύνης, οι content creators βρέθηκαν στο Σύνταγμα, όπου τους ακολούθησαν δεκάδες followers τους, οι περισσότεροι ανήλικοι. Είναι σαν την τραπ, αν δεν είσαι κάτω από 18 δεν την ακούς. Προχωράμε. Ο Κοψιάλης και ο ευρωβουλευτής (μη γελάτε) Φειδίας μάζεψαν τους νεαρούς και τους προκάλεσαν (challenge το λέει η νέα γενιά) να παρενοχλούν τους περαστικούς.

Και κάπου εδώ ξεκινάει το πάρτι. Για 10 λεπτά οι θεατές παρακολουθούν ανήλικους να τρώνε γόπα τσιγάρου, να παρενοχλούν μια κυρία ζητώντας της να βγάλει το σακάκι της, να παίρνουν αγκαλιά μια κοπέλα που δεν είχε την όρεξή τους και να τρέχουν ουρλιάζοντας ημίγυμνοι στο Σύνταγμα. Θα πάει μπροστά ο τόπος.

«Μην ξεφτιλίζεστε για ένα 50άρικο» γράφουν οι περισσότεροι κάτω από το βίντεο, αντιδρώντας για το περιεχόμενο. Βέβαια, τα έχουν ήδη ξοδέψει τα χρήματα σε ενεργειακά ποτά, σιγά μην κάτσουν να σκάσουν. «Πόσο αξίζει η αξιοπρέπεια κάποιου εν έτει 2024 και η τιμή του; 50 ευρώ λογικά αυτή η νέα γενιά θα αλλάξει τον κόσμο όντως, προς το χειρότερο όμως. Οι νέοι που είναι πιο έξυπνοι από τους παλιούς είναι αυτοί χαχαχαχα» γράφει ακόμα ένας χρήστης.

«Μερικοί το βλέπετε ως αστείο ή ως επίτευγμα, αλλά τον ψηφίσατε αυτόν ως εκπρόσωπο. Έχω χάσει κάθε ελπίδα για την ανθρωπότητα» έγραψε ένα κάπως λογικός χρήστης για τον Φειδία, ο οποίος μάλλον δεν έχει θέση (στον σχολιαστή αναφερόμαστε) σε αυτόν τον κόσμο.