ΣΠΙΤΙ
SPONSORED

Η καλή πράξη για το 2022 είναι ότι δώρισα το πλυντήριο που δεν χρειαζόμουν

Και ενώ δεν ήξερα τι να κάνω το πρώτο μου, σούπερ-ντούπερ πλυντήριο, έμαθα για το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι» της εταιρείας Κωτσόβολος και την ευκαιρία να αποκτήσει μια δεύτερη ζωή, δίπλα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Πρόσφατα, αποφασίσαμε με την κοπέλα μου να μετακομίσουμε. Και ενώ κι οι δύο πιστεύαμε ότι η δυσκολία θα είναι να βρούμε ένα δυάρι, όπως το είχαμε φανταστεί, στο Κέντρο, με ξύλινο πάτωμα και ενοικιαστή φιλόζωο, μιας και έχουμε τρεις φουντωτές ψιψίνες, ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος προέκυψε αφού υπογράψαμε το συμβόλαιο και κλείναμε τις τελευταίες λεπτομέρειες: τι θα κάνουμε με τις ηλεκτρικές συσκευές που τις έχουμε «διπλές»;

Με έναν γρήγορο υπολογισμό, είχαμε ξαφνικά δύο ψυγεία, δύο πλυντήρια, δύο κουζίνες και 67 τ.μ. να τα βολέψουμε.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν όλα ήταν καινούργια. Και οι δύο είχαμε πιάσει το πρώτο μας σπίτι την τελευταία πενταετία, οπότε αυτές οι συσκευές ήταν αποτέλεσμα προσωπικού μόχθου, χωρίς καμία υπερβολή, είτε δώρα γονιών και φίλων. Με τι καρδιά θα αποχωριζόσουν, λοιπόν, ένα σούπερ-ντούπερ πλυντήριο 1.400 στροφών, εξοπλισμένο με 22 προγράμματα, βέλτιστη ενεργειακή απόδοση και ένα πρωτοποριακό σύστημα ατμού;

Διότι, τα υπόλοιπα είχαν κάπως βολευτεί από πλευράς μου: το ψυγείο θα πήγαινε στο πατρικό μου, η τηλεόραση θα έμπαινε στο υπνοδωμάτιο για Netflix, η σκούπα που είχα ήταν πανάρχαια και, ευτυχώς, στην κουζίνα χώρεσε ο φούρνος μικροκυμάτων, που με είχε βγάλει ασπροπρόσωπο όλα τα φοιτητικά μου χρόνια. Το μόνο που έμενε ήταν εκείνο το πλυντήριο, αφού το αντίστοιχο της κοπέλας μου είχε μεγαλύτερο κάδο και –oh yes!– στεγνωτήριο.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στις τελευταίες μέρες της μετακόμισης, έχοντας πακετάρει τα πάντα στο σπίτι πέρα από το μπάνιο, για ευνόητους λόγους, αλλά και εκείνο το ασημί πλυντήριο που «έψαχνε» το νέο του σπίτι. Τελικά, ησύχασα όταν έμαθα το εξής από έναν φίλο: υπάρχει η δυνατότητα να δωρίσω τη συσκευή μου, αφού είναι λειτουργική, σε μια οικογένεια που το έχει ανάγκη. Την υλοποίηση αυτής της καλής πράξης αναλαμβάνει η Κωτσόβολος με το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι», παραλαμβάνοντας, ελέγχοντας και φροντίζοντας την συσκευή, προτού αποσταλεί σε μια οικογένεια που την έχει ανάγκη.

Λόγω Χριστουγέννων, σκέφτηκα πως αυτή θα είναι η καλή πράξη του 2022.

Τι είναι το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι» του Κωτσόβολου

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας του Κωτσόβολου μέσω του οποίου το πλυντήριο ρούχων, το ψυγείο είτε η κουζίνα που δεν χρειάζεσαι πια, αποκτά μια δεύτερη ζωή, ενώ κάποιος άλλος δίπλα σου το έχει τόσο πολύ ανάγκη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ όλες οι απαραίτητες διεργασίες σχετικά με την συσκευή γίνονται από τους έμπειρους τεχνικούς της Κωτσόβολος: η συσκευή πρώτα ελέγχεται και στη συνέχεια «γυαλίζεται» για το καινούργιο της σπίτι. Ως συμβολική επιβράβευση, ο καταναλωτής παραλαμβάνει κωδικό εξαργύρωσης 30 €, αλλά τι σημαντικότερο από την ηθική ικανοποίηση του ότι πήρες την καλύτερη απόφαση, κάνοντας μια Καλή Πράξη;

Άμα σκεφτείς, δεν είναι μόνο ότι προσφέρεις χαρά σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη ζωή για εκείνους, αλλά και ότι συμβάλλεις παράλληλα στο περιβάλλον.

Είδα επί τροχάδην ότι πληρούσα τις προϋποθέσεις, καθώς το πρόγραμμα καλύπτει λειτουργικές συσκευές έως και δέκα χρόνια και πήρα τηλέφωνο σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος. Κλείσαμε την ημερομηνία παραλαβής πριν το τέλος του μήνα, οπότε πάει κι αυτός ο πονοκέφαλος.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να το πω στην μάνα μου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να μάθεις κάνοντας κλικ εδώ: Δεύτερο Σπίτι | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ – kotsovolos.gr