POSTCARDS FROM GREECE

Η Κεφαλονιά του Γιώργου Αντωνέλλου

Πρόσωπα από τον χώρο της τέχνης, της εστίασης, της οινοποιίας και της μόδας μοιράζονται εικόνες και αναμνήσεις από τον τόπο, στον οποίο θέλουν να επιστρέφουν ξανά και ξανά κάθε καλοκαίρι. Στη σημερινή καρτ ποστάλ, ο σεφ Γιώργος Αντωνέλλος.

Καλοκαίρι και Κεφαλονιά είναι συνυφασμένα. Με απίστευτες εναλλαγές σκηνικού και τοπίων, η φύση έχει τέτοια χρώματα που σε καθηλώνει είτε πας στα Ομαλά, είτε σε κάποια παραλία είτε απλά βόλτα στο Φισκάρδο και στην Άσσο.

Καλοκαίρι όμως σημαίνει θάλασσα, οπότε ας μιλήσουμε για τις αμέτρητες παραλίες της, όλες διαφορετικές μεταξύ τους. Λευκό βότσαλο σε όλα τα μεγέθη, κόκκινη άμμο, ξανθή άμμο και σίγουρα πολλές βουτιές από τα βράχια. Θα χρειαστείς αρκετές μέρες για να γυρίσεις το νησί αλλά δεν γίνεται να χάσεις τη βουτιά στους Πετανούς.

Βέβαια, η Κεφαλλονιά δεν είναι μόνο παραλίες. Αξίζει η επίσκεψη στο Μεγάλο Βουνό, τον Αίνο. Καλυμμένος με κεφαλληνιακή ελάτη από μακριά φαίνεται μαύρος από το σκούρο χρώμα των ελάτων και σίγουρα, μία ανάβαση μέχρι την κορυφή (1.628μ) θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αφού η θέα κόβει την ανάσα.

Τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς είναι ένα μεγάλο κομμάτι του νησιού, η επίσκεψη για wine tasting είναι απαραίτητη, είτε στον Συνεταιρισμό Ορεάλιο Γη στη ζώνη της Ρομπόλας, είτε σε ένα από τα υπόλοιπα πέντε οινοποιεία.


Για το φαγητό, αναζητάμε πάντα την παραδοσιακή κρεατόπιτα ή μπακαλιαρόπιτα, την αλιάδα με μπακαλιάρο και φυσικά, την πρέντζα ή τη «φέτα» Κεφαλονιάς. 

***

Ο Γιώργος Αντωνέλλος είναι σεφ και gastronomy consultant στο Osteria Greca στο Λαλιώτη Κορινθίας.

Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.