iStock
ΣΧΕΣΕΙΣ

Η κίνηση που αυξάνει κατά 48% την επιτυχία σου στα dating apps

Παλεύεις να επιβιώσεις στον «ωκεανό» των dating apps; Έχουμε πληροφορίες εκ των έσω για όσα μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία.

Τo Hinge είναι μια από τις αμέτρητες εφαρμογές που δημιουργήθηκαν για να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την προσωπική μας ζωή. Υπάρχει διαθέσιμη μια 12ετια. Το 2023 είχε 23.000.000 τακτικούς χρήστες. Στο τελευταίο τετράμηνο του έτους, αυτοί που πλήρωναν για να έχουν όλες τις υπηρεσίες διαθέσιμες, ήταν 1.300.000. Αριθμός κατά 33% μεγαλύτερος συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Αυτό το αναφέρω γιατί έρχεται ελαφρώς σε αντίθεση, με το φαινόμενο του dating app fatigue που έχει διαπιστωθεί. Είναι η κούραση που προκύπτει από τις αλλεπάλληλες απογοητεύσεις που είχαν να προσφέρουν ραντεβού που κλείστηκαν μέσω dating app. Μάλλον την έχεις νιώσει. Όση υπομονή και αν έχεις, όση και αν είναι η καλή θέληση που κρύβεις στα εντός σου, για όλα υπάρχει ένα όριο. Και αν είσαι single ξέρεις ακριβώς τι εννοώ.

Εν πάση περιπτώσει, το Hinge δημοσίευσε όσα αποκάλυψαν οι ενέργειες των χρηστών του. Ακολουθούν όσα αποδεδειγμένα είναι χρήσιμα, για όσους θέλουν να εξασφαλίσουν ένα εκ του σύνεγγυς ραντεβού.

Φωνητικό μήνυμα

Η αποστολή ενός φωνητικού μηνύματος αυξάνει κατά 48% τις πιθανότητες να κανονίσεις συνάντηση. Ποσοστό μεγαλύτερο των 2/3 σχολίασε ότι η συγκεκριμένη τακτική βοηθά να καταλάβουν καλύτερα πως όντως, υπάρχει ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά. Ουδόλως τυχαία, αυξήθηκε κατακόρυφα η αποστολή τους. Ότι μέσω της φωνής (του τόνου και όσων άλλων δεν αποκαλύπτονται στα γραπτά μηνύματα ή μια φωτογραφία) μπορείς να καταλάβεις λίγο καλύτερα την προσωπικότητα του άλλου.

Θα σκέφτεσαι «και γιατί να μην πάρω τηλέφωνο;». Ένας λόγος είναι πως η άλλη πλευρά μπορεί να μη θέλει να δώσει ένα τόσο προσωπικό στοιχείο. Άλλος είναι η άρνηση της Gen Z (και κάποιων Millennials) να δεχθούν πως υπάρχει και αυτός ο τρόπος επικοινωνίας. Θα βοηθήσει να ακούσει η άλλη πλευρά το χαμόγελο σας, αλλά και έναν ζεστό τόνο φωνής. Ψυχολόγοι έχουν εξηγήσει πως μπορεί να μη φαινόμαστε στο φωνητικό μήνυμα, αλλά αν κινούμαστε ενώ μιλάμε, η φυσική χρήση χειρονομιών μπορεί να ενισχύσει τη διάθεση μας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του άλλου ατόμου.

Μεγάλα -σε έκταση- γραπτά μηνύματα

Πάντα σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι χρήστες του Hinge, τα μεγάλα σε έκταση γραπτά μηνύματα είναι πιο αποτελεσματικά από τα σύντομα. Πόσο μεγάλα; Εκείνα με περισσότερους από 150 χαρακτήρες φάνηκε πως έχουν +16% πιθανότητες να ματσάρουν με κάποιο άτομο του ενδιαφέροντος τους.

Αυτό είναι πιθανό επειδή τα μεγαλύτερα γραπτά μηνύματα παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα ενός ατόμου, γεγονός που μπορεί να το κάνει πιο ελκυστικό για πιθανούς αγώνες.

Αυθεντικότητα

Οι χρήστες που ήταν αυθεντικοί και ειλικρινείς στα προφίλ τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να ματσάρουν και να ‘κλείσουν’ ραντεβού. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν πότε κάποιος είναι ψεύτικος ή ειλικρινής και είναι λιγότερο πιθανό να ενδιαφέρονται για κάποιον που δεν πιστεύουν ότι είναι γνήσιος.

Emojis

UNSPLASH

Η χρήση emojis στα μηνύματα είχαν +65% πιθανότητες να λάβουν απάντηση. Αυτό συμβαίνει επειδή τα εικονίδια αυτά μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά προσωπικότητας και χιούμορ στα μηνύματα. Τα κάνουν δηλαδή, πιο ελκυστικά. Πέραν αυτών των βασικών ευρημάτων, τα δεδομένα του Hinge αποκάλυψαν επίσης μερικές ενδιαφέρουσες τάσεις στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Για παράδειγμα, οι χρήστες τη χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο για να βρουν φίλους και ραντεβού για συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, μαγείρεμα ή παρακολούθηση συναυλιών.