
Η Νάξος της Πόπης Σεβαστού
Πρόσωπα από τον χώρο της τέχνης, της εστίασης, της οινοποιίας και της μόδας μοιράζονται εικόνες και αναμνήσεις από τον τόπο, στον οποίο θέλουν να επιστρέφουν ξανά και ξανά κάθε καλοκαίρι. Στη σημερινή καρτ ποστάλ, η bartender Πόπη Σεβαστού.
- 29 ΙΟΥΛ 2025
Θα μιλήσω για το νησί με το μεγαλύτερο χωριό των Κυκλάδων, το Φιλότι, και το ψηλότερο βουνό, τον Ζα. Σε αυτό το νησί πραγματοποιείται το μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ του Αιγαίου, θα βρεις αρχαιολογικούς χώρους (ο ναός της Δήμητρας στον Γύρουλα είναι ο αγαπημένος μου), κάστρα και πύργους, σπήλαιο, σμυριδωρυχεία, λατομεία και ξακουστά εργαστήρια κεραμικής στο Δαμαλά.
Το νησί αυτό είναι η Νάξος και είναι τα χωριά του. Χτισμένα πέτρα-πέτρα με στενά σοκάκια που μυρίζουν γιασεμί, ρίγανη και θυμάρι. Έχει κρυφές θάλασσες, βουνά, φάρμες και τοπικές καλλιέργειες. Έχει την καλύτερη τηγανητή πατάτα και ένα τυρί που μπορεί να σταθεί δίπλα στα καλύτερα του κόσμου – αναφέρομαι στο ξερό ανθότυρο Μπαμπούνης.
Το φαγητό σε αυτό το νησί έχει γεύση φιλοξενίας, είναι ζεστό και πολύ γευστικό. Ισως, οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν τα δικά τους ζώα, τυριά, ψάρια, φρούτα και άγρια βότανα. Έχει από τα καλύτερα φαγητά της χώρας· οι σεφ εκεί αξιοποιούν τις παραδόσεις και τις κάνουν πιο σύγχρονες – χωρίς show.
Με απλότητα, σεβασμό στην πρώτη ύλη. Εξάλλου, οι ροκ σταρ του νησιού είναι οι βοσκοί και όχι οι σεφ. Το φαγητό στη Νάξο θυμίζει ακόμα φαγητό.
***
Η Πόπη Σεβαστού είναι bartender.
Aκολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.