eurokinissi
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Η πιο επικίνδυνη θεωρία συνωμοσίας για τον κορονοϊό

Είναι ο Dr. Fauci, ο 'Αμερικάνος Τσιόδρας', ο δημιουργός του κορονοϊού;

Αυτή την εβδομάδα, ο μεγαλύτερος όμιλος τοπικών τηλεοπτικών καναλιών της Αμερικής, θα προβάλλει video με μια θεωρία συνωμοσίας για τον κορονοϊό τόσο ακραία επικίνδυνη, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πολεμικές συρράξεις ανάμεσα στους πολίτες και στις αρχές.

To Sinclair Broadcast Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους τοπικών καναλιών της Αμερικής. Πρόκειται για μικρά τηλεοπτικά δίκτυα που εκπέμπουν αποκλειστικά σε συγκεκριμένες πολιτείες και συχνά γίνονται η αποκλειστική πηγή ενημέρωσης για εκατομμύρια πολίτες.

Στην εποχή του κορονοϊού εκατομμύρια Αμερικάνοι εμπιστεύτηκαν περισσότερο την ενημέρωση από τοπικά κανάλια, παρά εκείνη που προέρχεται από τα mainstream Media. Μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το CNN, τα κανάλια του συγκεκριμένου ομίλου θα προβάλλουν σε video μια επικίνδυνη θεωρία για τη δημιουργία της COVID-19, χωρίς απτές αποδείξεις, προερχόμενη από επικίνδυνους ανθρώπους.

Πρόκειται για μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη της εκπομπής ‘America This Week’, όπου ο παρουσιαστής έχει συνομιλήσει με την ιολόγο Judy Mikovits και τον δικηγόρο της, Larry Klayman. Η Mikovits είναι υπεύθυνη για μια βιντεοσκοπημένη θεωρία συνωμοσίας  με τίτλο ‘Μήπως ο Dr. Fauci δημιούργησε την COVID-19;’ η οποία έχει λογοκριθεί ως αβάσιμη επιστημονικά από Facebook και Google γι’ αυτό και έχει αποσυρθεί από τις δυο πλατφόρμες.

Τι υποστηρίζει η Mikovits

  • Πώς η ιός έχει παραχθεί σε εργαστήρια.
  • Πώς έχει παραχθεί σε εργαστήρια της Βόρειας Carolina, στο Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών του αμερικάνικου στρατού και σε εργαστήρια της Wuhan.
  • Πώς η παραπάνω ‘συνεργασία’ μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, έχει ενορχηστρωθεί από τον Anthony Fauci, τον λοιμοξιολόγο που ηγείται της task force του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση της πανδημίας. Σατανικό έ; Έχει και καλύτερο.
  • Πώς ο ιός ‘φυτεύτηκε’ στην Ευρώπη μέσα από τα κύτταρα σκύλων, οι οποίοι τον έφεραν στην Ιταλία, μια χώρα με αρκετά γερασμένο πληθυσμό, που θα μπορούσε να τον διασπείρει εύκολα στις υπόλοιπες χώρες.

Ο ίδιος ο παρουσιαστής της εκπομπής ακούγεται να χαρακτηρίζει ‘βαρείς’ τους χαρακτηρισμούς της Mikovits, χωρίς όμως να κάνει σαφές αν τους απορρίπτει ή τους εγκρίνει. Ο Boiling πάντως, σε επίσημες δηλώσεις του, περιέγραψε τη συνέντευξη ως μια αφορμή για να φέρει τις απόψεις της Mikovits σε διάλογο και να φανεί αν τελικά έχουν κάποια λογική. Συνήθως βέβαια, κάτι εκ προοιμίου τρελό και αβάσιμο, δύσκολα αγγίζει τη λογική.

Ποια είναι η Mikovits

Όπως διαβάζουμε στο περιοδικό Science, η ίδια συστήνεται ως ιολόγος που έχει εργαστεί σε εργαστήρια τα οποία ανέλυσαν τον ιό του AIDS και συνέβαλαν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του, αν και η επίσημη ιατρική κοινότητα δεν έχει επιβεβαιώσει ποτέ κάτι τέτοιο. Η ίδια είχε σοβαρά προβλήματα με την δικαιοσύνη σε υποθέσεις περί υποκλοπής ιατρικών δεδομένων, ενώ έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα με μια τρομακτικά αβάσιμη θεωρία της περί σύνδεσης του συνδρόμου χρόνιας κοπώσεως με ιό που είχε ανακαλύψει στον οργανισμό ποντικιών.

Σε δηλώσεις της έχει τονίσει μεταξύ άλλων πως η μάσκα όχι μόνο δεν σε προστατεύει από τον κορονοϊό, αλλά μπορεί να ενεργοποιήσει ιούς που φέρουμε στο σώμα μας και να νοσήσουμε από την πανδημία, κάτι παντελώς αστήρικτο επιστημονικά, ενώ έχει ενοχοποιήσει και την άμμο της παραλίας για την μετάδοση του ιού στον άνθρωπο. Συνολικά, πρόκειται για γιατρό που ζει σε δικό της παράλληλο σύμπαν, που φαντάζεται πως ΗΠΑ και Κίνα θα μπορούσαν να συμμαχήσουν για το ξεκλήρισμα της ανθρωπότητας. Ακόμα και σαν σενάριο ταινίας του Michael Bay δεν θα μπορούσε να είναι πιστευτό. Θα παίξει όμως, μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών των ΗΠΑ.