Instagram
TIK TOK

Khaby Lame, ο καταστροφέας των life hacks είναι το νέο αστέρι του Tik Tok

Ο 21χρονος Ιταλός έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να φτάσει σχεδόν τους 60 εκατομμύρια followers, δημιουργώντας τα πιο απλά videos.

To τελευταίο διάστημα δεν κοιμάμαι πολύ καλά και γι’ αυτό ευθύνεται ένα και μόνο πράγμα. Το διαολεμένο TikTok. Η αλήθεια είναι πως δημιούργησα λογαριασμό πριν από περίπου ένα μήνα, απλά και μόνο από περιέργεια να δω τι συμβαίνει σε αυτόν τον νέο, ανεξερεύνητο κόσμο. Δεν έχω ανεβάσει τίποτα στην πλατφόρμα και απλά χαζεύω videos άλλων χρηστών. Ποιο είναι το κακό σε αυτή την ιστορία; Το γεγονός ότι ανοίγω το TikTok με τη σκέψη ότι θα scroll-άρω για δέκα λεπτά μέχρι να νυστάξω και καταλήγω να βλέπω τα πιο άκυρα, μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.

Μιλάμε για πραγματικά άκυρα videos, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν με ενδιαφέρουν καν. Κι όμως, ο αλγόριθμος της πλατφόρμας ξέρει πολύ καλά πώς να παίξει με το μυαλό μου και να με κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται στο TikTok. Ένας από τους αγαπημένους μου λογαριασμούς, λοιπόν, στον οποίο έχω ξοδέψει αρκετό χρόνο από τη ζωή μου τελευταία είναι αυτός του Khaby Lame.

Ποιος είναι ο Khaby Lame, ο νέος σταρ του TikTok

Ο 21χρονος Ιταλός Tik Toker με καταγωγή από τη Σενεγάλη, μένει μόνιμα στην περιοχή Chivasso του Τορίνο και ξεκίνησε να ανεβάζει videos στην πλατφόρμα τον Μάρτιο του 2020 για πλάκα. Ουσιαστικά ξεκίνησε τη διαδρομή του στο Μέσο με την έναρξη της καραντίνας, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τη βαρεμάρα στο σπίτι του.

Τι το διαφορετικό έχει τώρα το προφίλ του; Τα videos του διακωμωδούν όλα αυτά τα life hacks, που έχουμε πετύχει κατά καιρούς στο διαδίκτυο. Χωρίς να μιλάει καν, αλλά κάνοντας μια χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια του, αποδεικνύει ότι είναι εντελώς χαζό να ξεφλουδίζεις περίτεχνα μια μπανάνα με ένα μαχαίρι, όταν μπορείς να το κάνεις εύκολα και γρήγορα με το χέρι σου ή να φτιάξεις για παράδειγμα μια ειδική λαβή για την οδοντόβουρτσά σου, όταν μπορείς να βουρτσίσεις τα δόντια σου με τον απλό, καθημερινό τρόπο.

Τα videos του Khaby Lame δεν είναι επαγγελματικά, τα περισσότερα έχουν γυριστεί μέσα στο σπίτι του με τη χρήση του κινητού του, κάτι που αποδεικνύει πώς για να πετύχεις στα social media, δε χρειάζεσαι τίποτε παραπάνω από μια καλή ιδέα. Ο νεαρός Ιταλός την είχε και είδε τον λογαριασμό του να εκτοξεύεται μέσα σε λίγους μήνες.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2021 είχε φτάσει το 1 εκατομμύριο followers, οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από την Ιταλία, ενώ το τελευταίο δίμηνο έχει γίνει μία απότομη έκρηξη στον λογαριασμό του, χάρη στον αλγόριθμο του TikTok, ο οποίος τον προωθεί συνεχώς. Έτσι, πλέον έχει φτάσει σχεδόν τους 60 εκατομμύρια ακόλουθους, κερδίζοντας ακόμη και 1 εκατομμύριο νέους followers την ημέρα. Νούμερα πραγματικά ασύλληπτα, ειδικά όταν μιλάμε για έναν άγνωστο 21χρονο από το Τορίνο.

Αυτή τη στιγμή ο Khaby Lame έχει ανέβει στην πέμπτη θέση της λίστας με τους περισσότερους ακόλουθους στο TikTok, αφήνοντας στην έκτη θέση την ίδια την πλατφόρμα, ενώ μπροστά του έχει τον Zach King (τον οποίο θα ξεπεράσει σύντομα), την Bella Poarch, την Addison Rae και την Charli D’ Amelio.

Θα καταφέρει άραγε να φτάσει στην κορυφή; Αν κρίνουμε από τον ρυθμό αύξησης του λογαριασμού του, τίποτα δεν είναι απίθανο.