NETFLIX
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ

Κλώνοι, εξωγήινοι και παράνοια – Η ιστορία πίσω από το Raël του Netflix

Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, γνωστός και ως «κάμερα σε μένα», ζηλεύει σίγουρα τον προφήτη που έπεισε 90.000 ανθρώπους για την ύπαρξη των Ελοχίμ.

Όταν η γαλλική κουλτούρα, η φινέτσα, τα μπιστρό, οι μπαγκέτες και τα σχετικά, αφήνονται στον αμερικανικό παραλογισμό, τότε προκύπτει ένας υπέροχος αχταρμάς από εξωγήινους, αιρέσεις, προφήτες και σκάνδαλα. Η νέα επιτυχία του Netflix, το Raël: The Alien Prophet, έχει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα, κάνοντας διάφορα docuseries όπως το Tiger King να νιαουρίζουν μπροστά του.

Χωρισμένο σε τέσσερα μέρη, το ντοκιμαντέρ περιγράφει πώς ο Claude Vorilhon (μετέπειτα Raël), ένας Γάλλος τραγουδιστής, αθλητικογράφος και οδηγός σε αγώνες ταχύτητας, έπεισε τον κόσμο που στην πορεία τον ακολούθησε, ότι συναντήθηκε με εξωγήινους και, σαν να μην έφτανε αυτό, ότι επισκέφθηκε το UFO τους όχι μία, όχι δύο, αλλά πολλές φορές. Έτσι γεννήθηκε και η θρησκεία/αίρεση/κίνημα των Ραελιανών η οποία βασίστηκε στο «ευαγγέλιο» του Vorilhon.

Η αίρεση ιδρύθηκε στη Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1970, όταν ο Claude Vorilhon μάλλον βαρέθηκε να γράφει για αυτοκίνητα και από δημοσιογράφος, έγινε προφήτης. Μάλιστα, θεωρούσε τον εαυτό του ως τον 40ο και τελευταίο προφήτη και πίστευε ότι ένα προηγμένο είδος, οι γνωστοί από τον Δημοσθένη Λιακόπουλο ως Ελοχίμ, δημιούργησε την ανθρωπότητα μέσω της κλωνοποίησης.

Στο πρώτο του βιβλίο με τον πιασάρικο τίτλο Το Βιβλίο που Λέει την Αλήθεια, γράφει με κάθε λεπτομέρεια τη συνάντησή τους και μεταφέρει το μήνυμα των Ελοχίμ. Πριν περάσουμε στην ιστορία του Raël, να σας πούμε ότι ακολουθεί σημαντικό spoiler.

Οι Ραελιανοί και η κλωνοποίηση

Όλοι οι Ραελιανοί, με πρώτο και καλύτερο τον Vorilhon που πλέον άκουγε στο όνομα Raël, ήταν πεπεισμένοι ότι η κλωνοποίηση των ανθρώπων θα οδηγούσε στην αθανασία και όταν οι Σκωτσέζοι επιστήμονες τα κατάφεραν με ένα πρόβατο το 1997, η ραελιανή εκκλησία το είδε αυτό ως σημάδι για να αρχίσει να προσπαθεί να φτιάξει τους δικούς της κλώνους.

Την ίδια χρονιά, ο Raël ίδρυσε μια εταιρεία, την Clonaid, με τη χημικό Brigette Boisselier ως διευθύνουσα σύμβουλο. Τις πρώτες προσπάθειες κλωνοποίησης της χρηματοδότησε ο δικηγόρος Mark Hunt επειδή ο μικρός γιος του, ο Andrew, είχε πεθάνει σε ηλικία 10 μηνών κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης. Με λίγα λόγια, ο Raël πάτησε στην αδυναμία ενός πατέρα που έχασε το παιδί του.

Σύμφωνα με το ABC News, ο Hunt πλήρωνε την Boisselier 5.000 δολάρια το μήνα για να ξεκινήσει ένα εργαστήριο με την ελπίδα να δημιουργήσει ένα παιδί με πανομοιότυπο DNA. Το 2001, ωστόσο, χώρισαν οι δρόμοι του με την Clonaid και την Boisselier επειδή διαφωνούσε με τις πεποιθήσεις της εταιρείας.

Ισχυρίζονται ότι έχουν κλωνοποιήσει ένα κοριτσάκι με το όνομα Eve

Προφανώς και θα ονόμαζαν το κοριτσάκι Εve (Εύα), δεν χρειάζεται να αλλάξεις τη συνταγή όταν, αποδεδειγμένα πια, είναι επιτυχημένη. Το 2001, το Κογκρέσο ψήφισε την απαγόρευση κάθε ανθρώπινης κλωνοποίησης στις ΗΠΑ, πράγμα που σήμαινε ότι οι Raëlians και η Clonaid έπρεπε να μεταφερθούν αλλού. Τον Δεκέμβριο του 2002, η Boisselier ισχυρίστηκε ότι οι επιστήμονες είχαν κλωνοποιήσει με επιτυχία ένα κοριτσάκι, την Eve, το οποίο γεννήθηκε με καισαρική τομή. Και μετά εμφανίστηκε ο κακός ο λύκος.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, σύμφωνα με το CBS News, η Boisselier είπε: «Το μωρό είναι πολύ υγιές. Οι γονείς είναι ευτυχισμένοι. Ελπίζω να τους θυμάστε όταν μιλάτε για αυτό το μωρό, να μην το βλέπετε ως ένα τέρας, σαν κάποιο αποτέλεσμα από κάτι που είναι αηδιαστικό». Φυσικά, όταν ζητήθηκαν από την Clonaid στοιχεία και αποδείξεις, η εταιρεία αρνήθηκε.

Ο Michael Guillen, Αμερικανός δημοσιογράφος και επιστήμονας που ασχολήθηκε με την υπόθεση, δήλωσε στο CNN το 2003 ότι οι ραελιανοί αρνήθηκαν την πρόσβαση στο μωρό και τη μητέρα. «Το μόνο που ήθελα ήταν να έχει η ομάδα μου πρόσβαση στο υποτιθέμενο μωρό και την υποτιθέμενη μητέρα. Και δεν μας δόθηκε αυτή η πρόσβαση».

Τον Ιανουάριο του 2003, πραγματοποιήθηκε μάλιστα και ακρόαση στη Φλόριντα για να αποφασιστεί αν θα έπρεπε να δοθεί κηδεμόνας στο παιδί, λόγω των φόβων για εκμετάλλευση. Κατά την ακρόαση, η Boisselier υποστήριξε ότι δεν είχε δει η ίδια το μωρό, αλλά είχε δει ένα βίντεο από το Ισραήλ.

Ο δικαστής της κομητείας Broward County, John Frusciante, απέρριψε στη συνέχεια την υπόθεση. Τον Οκτώβριο του 2004, η Boisselier ισχυρίστηκε ότι είχε δημιουργήσει συνολικά 13 κλώνους και πάλι, όμως, δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους.

Το Τάγμα των Αγγέλων

Το 1998, ο Raël ίδρυσε μια εσωτερική ομάδα αποκλειστικά για γυναίκες, το Τάγμα των Αγγέλων. Τα μέλη εκπαιδεύονται για να γίνουν σύζυγοι των Ελοχίμ. Δήλωσε ότι αυτές οι γυναίκες θα είναι οι μόνοι άνθρωποι που θα έχουν την άδεια να έρθουν σε επαφή με τους Ελοχίμ μετά την άφιξη των τελευταίων στη Γη. Ακόμα τους περιμένουμε.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι θα χρησιμεύουν ως σύνδεσμοι των Ελοχίμ με τους ανθρώπινους πολιτικούς, επιστήμονες και δημοσιογράφους. Ο Raël δήλωσε ότι μόνο οι γυναίκες μπορούν να γίνουν Άγγελοι, επειδή οι άντρες δεν είναι αρκετά θηλυκοί για τους εξαιρετικά ευγενικούς, λεπτούς και ευαίσθητους Ελοχίμ.

Πού βρίσκεται ο Claude Vorilhon σήμερα

Raël Pool BUU/STEPHANE/Getty Images/Ideal Image

Εν μέσω των πολλών και αυξανόμενων νομικών προβλημάτων στη Γαλλία, ο Vorilhon μετανάστευσε στον Καναδά (έχει οπαδούς και σε χώρες της Αφρικής) και μαζί του, έφερε τις γνώσεις του πάνω στους Ελοχίμ (Αυτοί που ήρθαν από τον ουρανό). Στη συνέχεια, παρόμοια ζητήματα στον απόηχο των ισχυρισμών περί κλώνων, τον οδήγησαν το 2007 στην Ιαπωνία.

Πώς μοιάζει τώρα η ζωή του 77χρονου πια Raël στην Ιαπωνία; Για αρχή, σύστησε στους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ του Netflix τη Sky, μια νεότερη γυναίκα την οποία περιέγραψε ως «τον έρωτα της ζωής μου». Περιτριγυρισμένος από έναν σωματοφύλακα, έναν βοηθό και έναν φιλόσοφο, ο Raël παρουσιάστηκε να περνάει τις μέρες του κάνοντας διαλογισμό στην παραλία και παίζοντας μπιλιάρδο. Παράλληλα, συνεχίζει να κηρύττει.

Επίσης, του αρέσει και να τραγουδάει. Πιο συγκεκριμένα, του αρέσει να τραγουδάει τους στίχους «Είμαστε ένα με το άπειρο. Είμαστε ένα με την αιωνιότητα». O Raël περνάει όμορφα, ο Raël έχει πείσει 90.000 ανθρώπους ότι οι Ελοχίμ υπάρχουν και ότι είναι ο Ένας.