ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
BUZZ

Κολωνός: Όσα πρότεινε η εισαγγελέας για τους 26 κατηγορούμενους

H εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Ηλία Μίχου από την κατηγορία του βιασμού, κάτι που προκαλεί αίσθηση αν σκεφτούμε πως το θύμα είναι 12 ετών.

Ο Ηλίας Μίχος, ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση του Κολωνού που έχει δικαιολογημένα συγκλονίσει την κοινή γνώμη, μάλλον άκουσε αυτό που δεν περιμέναμε να ακούσουμε όλοι οι υπόλοιποι. Κατά τη διεξαγωγή της δίκης (κεκλεισμένων των θυρών), η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του από την κατηγορία του βιασμού, κάτι που προκαλεί αίσθηση αν σκεφτούμε πως το θύμα είναι 12 ετών.

Από εκεί και πέρα, η εισαγγελέας ζήτησε επίσης από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου την απαλλαγή για τις κατηγορίες που αφορούν μαστροπεία σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Η εισαγγελέας θεωρεί πως ο 55χρονος επιχειρηματίας από τον Κολωνό πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών (αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία), για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή (βρέθηκαν δύο όπλα). Συνολικά, ζήτησε για τον Ηλία Μίχο ενοχή για τέσσερις κατηγορίες και απαλλαγή για τρεις.

Αναφορικά με τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο, γνωστός ως «Μιχάλης», ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Τέλος, ζητήθηκε η αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε ερωτικά με την 12χρονη.

Η πρόταση για τη μητέρα της 12χρονης

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την πλήρη ενοχή για τη μητέρα της 12χρονης. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε να καταδικαστεί για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης και της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος, την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Ως προς τη μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της προσκομίζει χρήματα, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες για τον ίδιο λόγο.

Οι 25 από τους 26

Σύμφωνα με το NEWS24/7, η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευση της, ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι 22 κατηγορούμενοι που τους αποδόθηκε ο ρόλος του «πελάτη» της 12χρονης για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Ο 23ος κατηγορούμενος για την ίδια πράξη, θα πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Συνολικά, λοιπόν, ζητά την ενοχή των 25 από τους 26 κατηγορουμένων.

Οι πρώτες, δικαιολογημένες αντιδράσεις

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, η εισήγηση της εισαγγελέως για την απαλλαγή του Ηλία Μίχου από την κατηγορία του βιασμού προκάλεσε αίσθηση και αυτό γιατί το θύμα είναι μόλις 12 ετών.

Λόγω της διεξαγωγής της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, δεν έγινε ακόμα γνωστό πού θεμελίωσε η εισαγγελέας τις προτάσεις της.