ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI
ΚΑΠΟΥ ΟΠΑ

Κολοβρέχτης, Μιξόρρουμα, Παρπαριά: Τα πιο περίεργα και αστεία ονόματα περιοχών στην Ελλάδα

Μιλάμε για έμπνευση, όχι αστεία. Αλλά δυστυχώς, ακόμα και σε αυτή την ηλικία που βρίσκεστε, γελάτε με πράγματα που δεν θα έπρεπε.

Υπάρχει ένα χωριό στην Κάλυμνο το οποίο ονομάζεται Χωριό. Σκεφτείτε τώρα την απάντηση κάποιου που κατάγεται από εκεί, στην κλασική ερώτηση «ποιο είναι το χωριό σου» που σίγουρα έχει γίνει και σε σας στις πρώτες τάξεις του δημοτικού ή σε ένα μπαρ λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα. Η συζήτηση, προφανώς, θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Υπάρχουν και χειρότερα όμως καθώς στη χώρα μας, τα περίεργα ή και αστεία ονόματα περιοχών, δίνουν και παίρνουν. Πιστέψτε μας, το Χωριό που είναι χωριό, δεν είναι τίποτα μπροστά τους και το καταλάβαμε όταν βρεθήκαμε με τη βοήθεια των οπτικών ινών στη σκοτεινή, ελληνική πλευρά του Reddit.

Για παράδειγμα, υπάρχει μια περιοχή η οποία ονομάζεται Κολοβρέχτης. Παλαιότερα, βλέπετε, δεν είχαν βρόμικα μυαλά και οι νέοι δεν επηρεάζονταν από το TikTok και την τραπ όπως γίνεται σήμερα. Έτσι, δεν είχαν και πολλά να σκεφτούν. Μοίραζαν τα ονόματα ανάλογα με την έμπνευση της στιγμής.

Ο Κολοβρέχτης, που λέτε, βρίσκεται στην Εύβοια είναι ένας από τους σημαντικότερους σε συγκέντρωση χλωρίδας και πανίδας υγρότοπους στην Ελλάδα. Και αφού σας εξηγήσαμε τι συμβαίνει με τον Κολοβρέχτη, ήρθε η ώρα να περάσουμε στη λίστα που εντοπίσαμε ένα συννεφιασμένο πρωινό του Δεκεμβρίου, μεταξύ μελομακάρονων και κουραμπιέδων.

Βρομοπούσι

Το Βρομοπούσι είναι μια ήρεμη, μυστική παραλία στην Κερατέα η οποία πλέον έχει ονομαστεί σε Καλοπήγαδο γιατί, όπως και να το κάνουμε, κάποιοι έκαναν τη λανθασμένη σύνδεση με μία συγκεκριμένη αγγλική λέξη. Για την ιστορία, να σας πούμε ότι προέρχεται από το αρβανίτικο «πούσι» που σημαίνει πηγάδι.

Πήδημα Μεσσηνίας

Το Πήδημα είναι οικισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πληθυσμό 277 κατοίκων, σύμφωνα με την Απογραφή του μακρινού πια 2011. Διοικητικά ανήκει στην Κοινότητα Πηδήματος (πολύ μας άρεσε) και υπάγεται στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, του Δήμου Καλαμάτας.

Πάπαρης Αρκαδίας

Ο Πάπαρης ή το Πάπαρι, είναι χωριό της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου και ανήκει στον δήμο Τρίπολης, άρα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το όχι και τόσο επιτυχημένο πρόγραμμα «Καλλικράτης». Πόσοι κάτοικοι ζουν στο Πάπαρι; Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, μόνο 105.

Ραχίδι

Θα κρατήσουμε τις αποστάσεις μας γιατί είμαστε σίγουροι ότι έχετε ξεκινήσει το παιχνίδι του αναγραμματισμού. Και δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Το μόνο που θα μοιραστούμε μαζί σας, είναι ότι το Ραχίδι βρίσκεται στην Αμοργό. Εντάξει;

Παρπαριά

Μετά το Ραχίδι, συνεχίζουμε το μαγικό μας ταξίδι στην Παρπαριά. Η Παρπαριά είναι μικρό χωριό της βορειοδυτικής Χίου, σε οδική απόσταση 54 χιλιομέτρων από την πόλη του νησιού.

Μιξόρρουμα

Ναι, Μιξόρρουμα. Είναι χωριό και έδρα ομώνυμης κοινότητος του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης της Κρήτης. Απέχει 26,5 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 300 μέτρων για να τα βλέπετε όλα από ψηλά.

Βουνί

Έλεος πια, σταματήστε! Το Βουνί είναι ημιορεινός οικισμός 37 κατοίκων στα βορειοανατολικά του νησιού της Κέρκυρας, στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορα και απέχει περίπου 6 χιλιόμετρα από το παραλιακό τουριστικό θέρετρο της Αχαράβης.

Βυζίτσα

H Βυζίτσα είναι χωριό του δήμου Νοτίου Πηλίου, του Νομού Μαγνησίας, στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει 255 κατοίκους. Απέχει 29 χιλιόμετρα από τον Βόλο και 2 χιλιόμετρα από τις Μηλιές Μαγνησίας και αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι πως έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.