Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson
FITNESS

Landmine, η πρωτότυπη προπόνηση που θα γυμνάσει όλο σου το σώμα

8 ασκήσεις για να ενεργοποιήσεις όλους τους μυς και τον κορμό σου.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε μια πρωτότυπη προπόνηση η οποία τα τελευταία 2 χρόνια έχει αρχίσει να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά μέσα στα γυμναστήρια. Η προπόνηση Landmine, είναι μια λειτουργική προπόνηση με βάρη, η οποία στηρίζεται στην άρση μιας μπάρας. Ουσιαστικά η μπάρα στερεώνεται από την μια άκρη της σε ένα υδραυλικό μηχανισμό και ο ασκούμενος, τοποθετώντας βάρη στην άλλη άκρη της εκτελεί, ασκήσεις έχοντας σαν λαβή την μια άκρη.

Αν τώρα δεν διαθέτεις τον υδραυλικό μηχανισμό, μπορείς πολύ απλά να τοποθετήσεις την άκρη της μπάρας σε μια γωνία ώστε να είναι σταθερή και να εκτελέσεις τις ασκήσεις. Σε αυτή την περίπτωση θέλει πιο πολλή προσοχή διότι δεν υπάρχει μεγάλη σταθερότητα και άνεση στην κίνηση της μπάρας.

Η συγκεκριμένη προπόνηση γυμνάζει όλο το σώμα. Οι σύνθετες κινήσεις ενεργοποιούν όλους τους μυς και τον κορμό, ενώ καταφέρνουν να ανεβάσουν τους παλμούς σου οπότε μπορούν να σε γυμνάσουν και καρδιοαναπνευστικά. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε κάποιες απλές ασκήσεις τις οποίες μπορείς να προσθέσεις στο ασκησιολόγιό σου.

Άσκηση #1: Squat

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Φωτογραφίες & gifs: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Παραλλαγή της κλασικής άσκησης που γυμνάζει τα πόδια. Αν κατέχεις την τεχνική μπορείς να βάλεις αρκετά κιλά.

Άσκηση #2: Press

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Όρθιες πιέσεις ώμων. Πιάσε σωστά την λαβή και προσπάθησε να τεντώνεις μέχρι τέλους τα χέρια σου. Πιάνεις ώμους και στήθος.

‘Ασκηση #3: Deadlifts

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Άλλη μια κλασική άσκηση που γυμνάζει οπίσθιους μηριαίους. Φρόντισε το σώμα να έρχεται παράλληλα με το πάτωμα και να μην καμπουριάζεις την πλάτη.

Άσκηση #4: Κωπηλατική

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Φέρε τον άνω κορμό παράλληλα με το έδαφος και εκτέλεσε την άσκηση με το ένα χέρι φέρνοντας τον αγκώνα πίσω από την πλάτη.

Άσκηση #5: One Leg Deadlifts

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Δυνατή άσκηση για τα πόδια . Συνδυάζει δύναμη και ισορροπία. Πρέπει κατά την διάρκεια της άσκησης να σφίγγεις συνεχώς το σώμα σου για να μην πέφτεις.

Άσκηση #6: Πίσω προβολή

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Έχοντας την μπάρα στο ένα χέρι εκτέλεσε εναλλάξ πίσω προβολές. Μπορείς εδώ να παίξεις και με τον χρόνο και να εκτελείς την άσκηση γρήγορα.

Άσκηση #7: Rotational Lift

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Μια πιο σύνθετη άσκηση που γυμνάζει πολλούς μυς. Σήκωσε την μπάρα μέχρι το στήθος και συγχρόνως άλλαξε πλευρά.

Άσκηση #8: Rotational Press

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Άλλη μια σύνθετη δυναμική άσκηση που γυμνάζει πολλές μυικές ομάδες. Από κάθισμα τέντωσε συγχρόνως χέρια και πόδια.

< Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ. 6944691723

<Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου, ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Ιnstagram (@vpolimero)