FITNESS

Μία μπάρα και αλτήρες δεν φτάνουν (είναι και Χριστούγεννα)

Γιατί χρειάζεσαι ένα activity tracker, ωραία τσάντα, παπούτσια, λάστιχα και μία θήκη για iPhone. Τέλος πάντων, ενόψει Χριστουγέννων, μαζέψαμε ότι χρειάζεσαι για προπονήσεις περιοπής.

Πέρυσι είχαμε πει ότι μια μπάρα και μερικοί αλτήρες είναι το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου. Η μπάρα στην ουσία είναι ο μοναδικός εξοπλισμός που χρειάζεται για να κάνεις τις τέσσερις  μεγάλες ασκήσεις (σκουότ, άρσεις θανάτου, πιέσεις στήθους, clean and press), ένα σωρό ασκήσεις για κοιλιακούς, πλάτη, στήθος, χέρια ενώ οι αλτήρες είναι είναι το τέλειο εργαλείο για ασκήσεις απομόνωσης στα χέρια και τους ώμους.

Αλλά αυτά είναι caveman καταστάσεις. Είναι για όταν έχει κρύο και το γυμναστήριο σου είναι στο Κορωπί. Όταν βαριέσαι ή δεν έχεις λεφτά για βενζίνη ή σου κλέψανε το μηχανάκι και δε μπορείς να πας στο γυμναστήριο. Γιατί κατά τα άλλα θα πας και όταν φτιάξει ο καιρός θα βγεις και έξω για να τρέξεις. Οπότε θα χρειαστείς εξοπλισμό. Και επειδή Χριστούγεννα έρχονται κοίτα να δεις τι ωραία δώρα μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Το γιατί το εξηγώ κατά περίσταση.

Fitbit One

Είναι το πιο μικρό activity tracker. Μετράει αποστάσεις, θερμίδες, βήματα και χρόνους. Μετράει και σκάλες. Ιδανικό, δηλαδή για κάθε είδους προπόνηση που έχει σχέση με το τρέξιμο. Μετράει και πόσο καλά κοιμάσαι. Κάτι στο οποίο μπορεί να μη δίνεις σημασία (όταν είσαι νέος) αλλά έχει άμεση επίπτωση στις επιδόσεις σου.

65 ευρώ

Polar H7

Μην το αμελείς το θέμα της καρδιάς. Οι pro σίγουρα χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές στην προπόνηση, οι σοβαροί ασκούμενοι το ίδιο. Είναι θέμα υγείας, να μη ζορίζεις δηλαδή την καρδιά σου, Είναι και θέμα αποτελεσμάτων στα αθλήματα αντοχής αφού η καρδιά πρέπει να δουλεύει στις σωστές στροφές. Το συγκεκριμένο δουλεύει με iPhone (bluetooth σύνδεση).

44 ευρώ

New Balance LifeTRNr

Activity tracker και καρδιοσυχνόμετρο σε ένα ρολόι. Η μέτρηση των παλμών γίνεται απευθείας στο ρολόι. Και όσο περισσότερες μετρήσεις του δόσεις τόσο πιο ακριβής είναι η μέτρηση των θερμίδων. Αυτή είναι η βασική του διαφορά από τα activity trackers που δεν ενσωματώνουν την καρδιακή συχνότητα στις θερμίδες.

34 ευρώ

Nike+ Sportwatch GPS

Το πιο ολοκληρωμένο αθλητικό ρολόι στην αγορά. Συνοδεύεται με έναν αισθητήρα για πιο ακριβή καταγραφή των παραμέτρων της άσκησης και GPS για την καταγραφή της απόστασης. Τα δεδομένα μεταφέρονται σε υπολογιστή μέσω USB που είναι ενωσματωμένο στο λουράκι. Πέρα από αυτό τα μενού είναι optimized για την καταγραφή δεδομένων τρεξίματος.

179 ευρώ

Okio Half Dome

Πρόσεξε να δεις τώρα. Στο γυμναστήριο πας με τσάντα. Κι έχει μεγάλη σημασία η επιλογή της. Δε θες σακ βουαγιάζ γιατί θα νομίζει ο κόσμος ότι δεν έχεις άλλη. Δε θες τσάντα ώμου γιατί μοιάζει με αυτή που είχες στο λύκειο. Αυτό που χρειάζεσαι είναι στιλάτο και ποιοτικό. Αν χρειαστεί δες το και σαν σακ βουαγιάζ.

22 ευρώ

Bodytalk Shorts

Κανονικά θα έπρεπε να φέρω τη Χρυσικοπούλου να σε κράξει. Αλλά θα το κάνω μόνος μου. Μπλούζες Durostick και σορτράκια ότι να ‘ναι απαγορεύονται στο γυμναστήριο. Θα έχεις ένα shorts και καλό. Μέχρι το γόνατο. Ούτε μπουτάκι, ούτε μηνίσκος. Λίγο πάνω από το γονατάκι. Ούτε φαρδύ, ούτε στενό. Τόσο όσο.

22 ευρώ

Λάστιχα Optimum

Είπαμε ότι μια μπάρα και αλτήρες είναι το καλύτερο δώρο για τα χριστούγεννα. Απλά τώρα μπορείς να πάρεις και λάστιχα για πιο δυνατά πουσάπς, υποβοηθούμενες έλξεις  και πιο σχηματισμένους δικέφαλους.

17 ευρώ

Muvit Armband Black (iPhone 4/4S)

Πολλές χρήσεις. Μουσική στο γυμναστήριο (σημαντικό με αυτή τη generic μουσική club που παίζουν). Το πιο σοφιστικές activity tracker με τα κατάλληλα εξαρτήματα. Είναι το smartphone σου god damn it και δεν πας πουθενά χωρίς αυτό.

19 ευρώ

Nike Multicourt 10

Τα παπούτσια στο γυμναστήριο έχουν μικρή σημασία αλλά αν μπεις σε κάνα ομαδικό, αν λεω, καλό είναι να φοράς ένα παπούτσι για την περίσταση. Αυτό εδώ είναι multicourt δηλαδή κάνουν για όλες τις indoor δραστηριότητες σε παρκέ και συνθετικά.

55 ευρώ

Suunto M5

Εδώ πάμε σε πιο outdoor καταστάσεις δηλαδή trail-running, hiking και λοιπές δραστηριότητες βουνού. Οπότε θες το κάτι τις παραπάνω σε αντοχή. Μετρητής παλμών, απόστασης, διάρκεια, θερμίδων με τη χρήση ιμάντα στήθους και αισθητήρα.

87 ευρώ