ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI
ΕΙΔΩΛΟ

Μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη του Τόλη Βοσκόπουλου από το 1972

Το κόμπλεξ με τη φωνή του (τη θεωρούσε πολύ λεπτή), η εισβολή στο στούντιο της μητέρας και του πατέρα του και η μέρα που χτύπησε έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας Μακεδονία.

Στα 81 του χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ανακοπή καρδιάς, ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές που πέρασαν ποτέ απ’ αυτήν τη χώρα, ο άνθρωπος που λατρεύτηκε σαν θεός, με χιλιάδες θαυμαστές και άλλους τόσους κακούς -και σπάνια καλούς- μιμητές: ο Τόλης Βοσκόπουλος.

 

Το 1972, τα πρώτα χρόνια που άρχισε να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες και να χτίζει τον προσωπικό του μύθο, ο Τόλης Βοσκόπουλος εμφανίστηκε στην εκπομπή του Νίκου Μαστοράκη Αυτή ειν’ η ζωή σας, που άνηκε τότε στο πρόγραμμα της ΥΕΝΕΔ. Η εκπομπή θυμίζει κάτι από τις σημερινές δημοσιογραφικές εκπομπές με έντονα τα στοιχεία ριάλιτι, με κόσμο να περνάει απ’ τη σκηνή, για να χαιρετίσει και εν τέλει να συγκινήσει, τον τραγουδιστή και κατά συνέπεια το κοινό.

Από το στούντιο περνούν για μια αγκαλιά η μητέρα του, ο πατέρας του, οι αδερφές του αλλά και ένας δάσκαλος απ’ το σχολείο του, τυφλός πια, που ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που είχε πιστέψει στις ικανότητές του στο τραγούδι.

Οι ερωτήσεις και οι πληροφορίες που «εκμαιεύει» ο Νίκος Μαστοράκης, είναι καταφανέστατα όλες γνωστές από πριν, εντούτοις κάποιες απαντήσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, εξομολογείται πότε ήταν η μέρα που έφαγε το πιο άγριο ξύλο στη ζωή του. Ήταν στα 16 του, όταν για πρώτη φορά σταμάτησε να φοράει κοντά παντελονάκια.

«…και με παρέσυρε αυτή η εμφάνιση, νόμιζα αμέσως ότι έγινα άντρας, έτσι που να νομίζω ότι να μπορώ να γυρίζω στο σπίτι μου 12 η ώρα το βράδυ. Και έτσι έκανα εκείνη τη μέρα που το φόρεσα. Ήμουν με φίλους μου στο σινεμά. Όταν γύρισα ο πατέρας μου με έδειρε με το κοντάρι της σκούπας».

Έγινε κουβέντα και για δύο άσχημα περιστατικά, που έγιναν γνωστά μέσα απ’ τις εφημερίδες της εποχής. Περιστατικά που του έδωσαν τη φήμη της «βεντέτας» και του άντρα που «δεν σηκώνει πολλά πολλά». Το ένα αφορούσε τη μέρα που πιάστηκε στα χέρια με έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας Μακεδονίας, φίλο του, όπως μαθαίνουμε, και το δεύτερο για τη μέρα όπου έφυγε από την εκπομπή του Γιώργου Κατσαρού, πέντε λεπτά πριν αυτή ξεκινήσει, εξαιτίας ενός αναμμένου τσιγάρου.

Δες όσα είχαν πει οι δύο άντρες στο απόσπασμα που διασώζεται στο YouTube: