AP Images
PROFILE

O Caio Mussolini είναι το ίδιο επικίνδυνος με τον προπάππου του

Το μεσαίο όνομα του δισέγγονου του Mussolini είναι 'Ιούλιος Καίσαρας' και ονειρεύεται μια Μεγάλη Ιταλία με αυτοκράτορα τον εαυτό του. Μπορεί να τα καταφέρει;

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο προφανή: ο 52χρονος δισέγγονος του Benito Mussolini, έχει βαφτιστεί ως ‘Γάιος Ιούλιος Καίσαρας’. Ακόμα και το ίδιο του το όνομα αποτελεί αναφορά στο φασιστικό παρελθόν της οικογένειας Mussolini και κλείνει το μάτι προς όσους ονειρεύονται την παλινόρθωση του καθεστώτος στην γείτονα χώρα. Ο ίδιος ο Caio Mussolini προτιμά να μιλάει (πάρα) πολύ και να εκτείθεται λίγο. Μέχρι στιγμής.

Πρώτα χρόνια

Ο Caio είναι γιος του Guido Mussolini, δεύτερου γιου του Vittorio Mussolini, του γιου του δικτάτορα Benito, που έγινε γνωστός για τις κινηματογραφικές του ανησυχίες και τα προπαγανδιστικά φιλμ που γύριζε υπερ του ιταλικού φασιστικού καθεστώτος, κατά το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν έπεσε το καθεστώς Mussolini, o Vittorio εξαφανίστηκε από την Ιταλία και βρέθηκε ξαφνικά στην Αργεντινή με πλαστό διαβατήριο, το 1946.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Che abbiano dei problemi in Norvegia? Possiamo dare una mano..? 😬

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Caio G.C. Mussolini (@caio_mussolini) στις

Ο Caio γεννήθηκε στην Αργεντινή το 1968 και μεγάλωσε μεταξύ Βενεζουέλας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όταν επέστρεψε στην Ιταλία, στις πρώτες φορές που μίλησε στα media της χώρας του, δεν δίστασε να εκφράσει την περηφάνια του για το ιστορικό παρελθόν της οικογένειας του, δεν δίστασε να φωτογραφηθεί κάνοντας χαιρετισμούς που παρέπεμπαν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, φορώντας μαύρο ένδυμα. Την ίδια στιγμή, είχε να υποστεί και την παρουσία της ξαδέλφης του, που φέρει το ίδιο επώνυμο, της Alessandra Mussolini.

Alessandra Mussolini

Πρόκειται για την κόρη του τέταρτου γιου του Mussolini, Romano και ανηψιά της Sofia Loren. Από το 1977, με την καθοδήγηση της θείας της, ξεκίνησε να ασχολείται με την ηθοποιία και το τραγούδι. Οι μοναδικές αξιοσημείωτες στιγμές της στην ιταλική showbiz, ήταν μια συμμετοχή στην ταινία ‘Una Giornata Particolare’ (Μια Ξεχωριστή Μέρα) του Ettore Scola, αλλά και κάποιες φωτογραφίσεις για το ιταλικό και το γερμανικό Playboy, το 1983. Στη συνέχεια, προσπάθησε να μπει στη δισκογραφία, αλλά μετά το πρώτο της album, με τίτλο ‘Amore’, εγκατέλειψε οριστικά τον κόσμο του θεάματος, όταν ένας παραγωγός της πρότεινε να αλλάξει το επώνυμο της.

Από το 1992 βρίσκεται στην πολιτική ζωή της Ιταλίας, αρχικά ως μέλος παρατάξεων όπως η ‘Εθνική΄Συμμαχία’ και η ‘Κοινωνική Δράση’ με ρίζες στην ακροδεξιό/φασιστικό ιδεολογικό πρόσημο, ενώ με το κεντροδεξιό κόμμα Forza Italia του Silvio Berlusconi, κατάφερε να εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο (2014-2019). Πρόκειται για μια λαϊκίστρια πολιτικό που εκφράζει δημοσίως οτιδήποτε πιστεύει πως ικανοποιεί το λαϊκό αίσθημα. Έχει δηλώσει υπέρ των αμβλώσεων και υπερ περισσότερων δικαιωμάτων για τις μητέρες, έχει πει όμως και το αμίμητο εντός Ευρωβουλής, προς transgender πολιτικό: “Meglio fascista che frocio (καλύτερα φασίστας παρά αδελφή). Eπίσης μας έχει χαρίσει και ένα θρυλικό ξεκατίνιασμα στο Twitter, εκτοξεύοντας τρομακτικές προσβολές προς τον Jim Carrey.

Ο ‘πραγματικός απόγονος’ Caio

Ο Caio δεν είναι ακριβώς φίλος με την ξαδέλφη του. Έχει προτιμήσει έναν καθαρά μοναχικό δρόμο. Αποτελεί κεντρικό μέλος του κόμματος ‘Αδέλφια της Ιταλίας’ με καθαρό ακροδεξιό ιδεολογικό πρόσημο. Έχει επιχειρήσει να εκλεγεί ευρωβουλευτής, χωρίς επιτυχιά. Στις τοποθετήσεις του (όπως τις διαβάζουμε στην εφημερίδα Popula), αναφέρεται συχνά στο παρελθόν της οικογένειας του και στο πόσο το όνομα ‘Mussolini’ έχει “υποφέρει” από διωγμούς και λαϊκές επαναστάσεις. Τονίζει συχνά πως η πολυγλωσσία του (γνωρίζει 3 γλώσσες άπταιστα) και το παρελθόν του ως αξιωματούχος του πολεμικού ναυτικού, δείχνουν ότι είναι ένας “εξαίρετος”  απόγονος του Benito.

Στο προσωπικό του Instagram, οι περισσότερες δημοσιεύσεις είναι συνομωσιολογικού χαρακτήρα για τις μάσκες και τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης κατά του κορονοϊού, ενώ δεν λείπουν και μερικές εκλαϊκεύσεις των αγαπημένων του φασιστικών χαιρετισμών.

Σίγουρα η Alessandra έχει μέχρι στιγμής μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία από τον Caio, αλλά ο δισέγγονος του Benito διαθέτει κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσει προς το συμφέρον του: τα ιταλικά media δεν του δίνουν χρόνο, δεν εκτίθεται στην τηλεόραση ή στις εφημερίδες, ενώ η Alessandra απολαμβάνει status celebrity πολιτικού και κάθε τι που εκφράζει δημοσίως, γίνεται κατευθείαν trending topic σε όλη την Ιταλία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Una prece…

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Caio G.C. Mussolini (@caio_mussolini) στις

Ο Caio μπορεί ανενόχλητος να ποστάρει στα social media σκίτσα με μετανάστες που μαχαιρώνουν Ιταλούς, να υποστηρίζει με φανατισμό τον Donald Trump (!), να προσπαθεί με κάθε εκφραστικό μέσο να αποθεώσει το ιστορικό παρελθόν του προπάππου του και να σβήσει τις αιχμηρές άκρες του πολέμου και το λουτρό αίματος που σκόρπισε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όλοι οι φασίστες βασίζονται στην αποδόμηση της ιστορικής αλήθειας.

Ξεχνάει όμως πως ο προπάππους του είχε μαρτυρικό τέλος στα ίδια τα χώματα που μερικά χρόνια πριν είχε δοξαστει ως αυτοκράτορας. Στις 27 Απριλίου 1945, ο Benito Mussolini και η σύντροφος του, Clara Petacci συνελήφθησαν στο Μιλάνο από Ιταλούς παρτιζάνους και κρεμάστηκαν στο κέντρο της Piazalle Lorretο.