AP Photo/Alex Brandon
ΥΓΕΙΑ

Ο Donald Trump πρότεινε στην ανθρωπότητα να αυτοκτονήσει

Στην τελευταία σύσκεψη που έγινε στο Λευκό Οίκο, παρουσιάστηκαν αποτελέσματα έρευνας που διέταξε ο Donald Trump για το πώς μπορεί να νικηθεί ο Covid-19. Μετά, κατέθεσε τις ιδέες του και οι γιατροί όλου του κόσμου έτρεχαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Όποιος προσπαθήσει να συγκεντρώσει όλες τις απίστευτες (κυριολεκτικά) ατάκες του Donald Trump, επί των ημερών της προεδρίας του, δεδομένα μέχρι να τελειώσει θα ‘χει βρεθεί το εμβόλιο για τον Covid-19.

Μια από τις τελευταίες ‘μεγάλες’ (not) στιγμές ήταν όταν ενώ όλος ο πλανήτης έπαιρνε μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού που ‘χε σκοτώσει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, εκείνος επέμενε πως τα θύματα οικονομικής κρίσης που θα προκληθεί από το lockdown θα είναι περισσότερα από εκείνα του Covid-19. Και έτσι αρνείτο να το διατάξει. Το έκανε λίγες μέρες μετά, αφότου είχε ‘προδοθεί’ από τα νούμερα – και την πραγματικότητα.

Τα ξημερώματα συγκλήθηκε στο Λευκό Οίκο η τελευταία σύσκεψη της ομάδας διαχείρισης της κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ, λόγω κορονοϊού. Σε αυτήν παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας που διέταξε η κυβέρνηση για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Ο William Bryan, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ενημέρωσε πως η έρευνα κατέληξε στο ότι ο ιός εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη. Επίσης, η χλωρίνη θα μπορούσε να σκοτώσει τον ιό στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά μέσα σε πέντε λεπτά. Η ισοπροπυλική αλκοόλη θα μπορούσε να τον σκοτώσει ακόμα πιο γρήγορα. Η ισοπροπυλική αλκοόλη υπάρχει στα αντισηπτικά. Και κάπως έτσι ο πλανήτης ενημερώθηκε για τις φανταστικές ιδέες του Τrump: να νικήσουμε την πανδημία με σολάριουμ και αντισηπτικά -σε ένεση.

Το θέατρο του παραλόγου εκτυλίχθηκε ως εξής

Όπως ολοκλήρωνε ο Bryan τόνισε ότι “η έρευνα πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή”, με τον Trump να διατάζει να συνεχιστεί. Μετά, γύρισε στην Dr. Debora Birx (ανήκει στους συντονιστές των ενεργειών που αφορούν τον κορονοϊό) και της είπε “ας υποθέσουμε πως ‘χτυπάμε’ το σώμα μας με μια τεράστια ποσότητα φωτός -είτε είναι υπεριώδες είτε πολύ ισχυρό. Νομίζω πως είπατε πως δεν έχει τσεκαριστεί ακόμα τι θα γίνει, αλλά πρόκειται να το τεστάρετε.

Μετά είπα να βάλουμε αυτό το φως μέσα στο σώμα -μέσω του δέρματος ή με κάποιον άλλον τρόπο. Μου απαντήσατε πως θα το δοκιμάσετε και αυτό και ότι ακούγεται ενδιαφέρον. Κι έπειτα βλέπω ότι το αντισηπτικό εξοντώνει τον ιό σε ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι σαν κι αυτό; Με ενδοφλέβια ένεση ή με καθαρισμό; Θα έχει ενδιαφέρον να τσεκάρετε και αυτό”.

Πρόσθεσε ότι “δεν είμαι γιατρός. Είμαι όμως, ένας άνθρωπος που κατέχει το you-know-what”, πριν ρωτήσει την Birx αν έχει ακούσει να θεραπεύεται ο κορονοϊός με το φως ή τη ζέστη. Του αποκρίθηκε “όχι ως θεραπεία. Σίγουρα ο πυρετός είναι ένα καλό πράγμα. Όταν έχεις πυρετό, βοηθά το σώμα σου να ανταποκριθεί. Αλλά δεν έχω δει κάτι σχετικό με τη ζέστη ή το φως”. Της είπε “πιστεύω πως θα είναι εξαιρετικό να το κοιτάξετε και αυτό”.

Ειλικρινά δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. Οι ατάκες αυτές υπάρχουν στα μεγαλύτερα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Βλέπεις, δεν μοιράστηκε τις φανταστικές του ιδέες μόνο μεταξύ λίγων. Τις μοιράστηκε και ενώπιον καμερών.

Πριν κάνεις ενδοφλέβια με αντισηπτικό, διάβασε κάτι

“Η χρήση απολυμαντικού μπορεί να σκοτώσει τον ιό στις επιφάνειες. Είναι πολύ χρήσιμο, ώστε να διατηρούμε καθαρά τα πράγματα που αγγίζουμε, χρησιμοποιώντας προϊόντα με αντιμικροβιακή ιδιότητα -ουσίες που ‘χουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις πως, γενικά οι ιοί που είναι στις επιφάνειες, πεθαίνουν πιο γρήγορα όταν εκτίθενται απευθείας στο φως του ήλιου. Δεν ξέρουμε όμως, πόσο πολύ ή για πόσο καιρό πρέπει να μείνουν εκτεθειμένοι σε υπεριώδες φως για να υπάρχει το ίδιο αποτέλεσμα. Οπότε είστε πιο ασφαλείς, αν συνεχίσετε να πλένετε τα χέρια σας και τις επιφάνειες -και να προσπαθείτε να μην ακουμπάτε το πρόσωπο σας”.

Όλα τα παραπάνω αφορούν το αποτέλεσμα στη χρήση απολυμαντικού σε μολυσμένα αντικείμενα και επιφάνειες. Όχι το τι γίνεται, μόλις μπει ο ιός στο σώμα μας -όταν αρχίζει πολύ γρήγορα να πολλαπλασιάζεται και να εξαπλώνεται, πριν ‘καταλάβει’ τους πνεύμονες.

Η κατανάλωση ή η ένεση με αντισηπτικό, όχι μόνο θέτει τη ζωή μας σε κίνδυνο, αυξάνοντας κατακόρυφα το ρίσκο της δηλητηρίασης, αλλά δεν συγκεντρώνει πιθανότητες να είναι αποτελεσματική. Αντιστοίχως, όταν ο ιός μπει στο σώμα μας, δεν υπάρχει ποσότητα φωτός πο να πέσει στο δέρμα και να κάνει κάποια διαφορά. Από τη στιγμή που η υπεριώδης ακτινοβολία αποδεδειγμένα, βλάπτει το δέρμα, η χρήση της για να σκοτώσει τον κορονοϊό είναι η έννοια της φράσης “η θεραπεία μπορεί να γίνει χειρότερη από την ασθένεια”. Όλα τα παραπάνω ανήκουν στον ρεπόρτερ ιατρικής του BBC και βρίσκουν σύμφωνους πολλούς άλλους γιατρούς, που έσπευσαν να ενημερώσουν τον Trump πως αυτά που συνέστησε μπορούν να σκοτώσουν ανθρώπους. Μέχρι και η ίδια η εταιρεία Dettol αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση καλώντας τον κόσμο να ΜΗΝ κάνει ένεση με τα προϊόντα της.

Πνευμονολόγος δήλωσε στο NBC News ότι “η ιδέα της ένεσης ή της κατάποσης προϊόντος καθαρισμού όποιου τύπου είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Είναι μια κοινή μέθοδος που χρησιμοποιούν άνθρωποι που θέλουν να αυτοκτονήσουν”. Συνάδελφος του πρόσθεσε στο Bloomberg News πως “η εισπνοή χλωρίνης είναι ό,τι χειρότερο για τους πνεύμονες. Ο αεραγωγός και οι πνεύμονες δεν πρέπει να εκτίθενται καν σε αεροζόλ απολυμαντικού. Δεν είναι ασφαλής καν η χαμηλή αραίωση ουσιών όπως η ισοπροπυλική αλκοόλη και το λευκαντικό. Πρόκειται για τελείως γελοία ιδέα”.