SOOC
BUZZ

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε για την κοροϊδία υπουργού και δεν μας έκανε εντύπωση

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης μίλησε για όλα, όμως το σημείο με τις υποσχέσεις και την κοροϊδία μας προσγείωσε στην ελληνική πραγματικότητα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο αθλητής που κατάφερε να φτιάξει τη διάθεση μιας ολόκληρης χώρας όταν αυτή έβλεπε τα δάση της και τις περιουσίες των ανθρώπων της να καταστρέφονται από τις φωτιές του Αυγούστου, παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στους Πρωταγωνιστές και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Σε αυτή, ο κορυφαίος Έλληνας άλτης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σημαντικό ζήτημα των υποδομών και τα όσα είπε, δεν μας προκάλεσαν, δυστυχώς, καμία εντύπωση. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει την κοροϊδία, αυτό δε σημαίνει όμως ότι την εγκρίνουμε ή την ασπαζόμαστε σαν άτομα. Τουλάχιστον όχι όλοι και σίγουρα, όχι ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Έχει καταντήσει αστείο, κι εγώ και ο προπονητής μου έχουμε σταματήσει πια να ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι. Είναι χάλια, πραγματικά. Αλλά να σου πω την αλήθεια, δεν με ενοχλεί που κάνουμε προπόνηση εκεί μέσα, τόσα χρόνια το έχουμε συνηθίσει. Εμένα με ενοχλεί που δίνουν υποσχέσεις κάποιοι και δεν τις τηρούν. Συνεχείς υποσχέσεις, σε μένα τα τελευταία επτά χρόνια, στον Πομάσκι εδώ και τριάντα χρόνια», είπε αρχικά για το ΟΑΚΑ.

«Είναι αστείο βασικά αλλά να σας πω… Εμένα με έχει πάρει ένας υπουργός τηλέφωνο και με έχει ρωτήσει πρώτα τι θα ήθελα να αλλάξει εκεί που κάνω προπόνηση. Ωραία, τίμιο. Και του είπα εγώ για κάτι ελάχιστο, για την άμμο, τον κλιματισμό που δεν έχουμε καλώδια γιατί κλιματισμό έχει, τα καλώδια δεν έχουμε. Και μου λέει “Όχι, δεν θα κάνουμε αυτά μόνο θα κάνουμε περισσότερα”. Μου είπε για όλα τα βοηθητικά στάδια στο ΟΑΚΑ, μπλα, μπλα, μπλα, για πάρα πολλά πράγματα. Δεν έχει γίνει τίποτα προφανώς».

«Και να ξέρετε, εμένα δεν με πειράζει που δεν τα φτιάχνουν, με πειράζει η κοροϊδία. Σε παίρνουν και σου λένε, σου λένε δημόσια πως δίνουν τόσα λεφτά και έχουν κάνει τόσα πράγματα και δεν έχουν κάνει τίποτα. Αν έρθει ο άλλος και μου πει, ο υπουργός για παράδειγμα να έρθει να μου πει πως δεν μπορούν να φτιάξουν τίποτα, πως δεν έχουν λεφτά, θα το εκτιμήσω. Θα πω ΟΚ και τι να κάνουμε αφού έτσι έχουμε συνηθίσει κιόλας. Αφού έχουμε συνηθίσει με το τίποτα. Αλλά την κοροϊδία δεν την μπορώ».

Το «έχουμε συνηθίσει με το τίποτα», αντί να το αποβάλλουμε από το αποδεδειγμένα άρρωστο σώμα της Ελλάδας, μέρα με τη μέρα έρχεται όλο και πιο κοντά σε αυτό που θεωρούμε «κανονικότητα». Ίσως έφτασε η ώρα να το κοιτάξουμε.