STAR
ΛΙΣΤΕΣ

Οι φράσεις που ακούγονται σε κάθε reality

«Το άτομο αυτό παίζει με στρατηγική» μέχρι το «δεν με ενδιαφέρει αν θα φύγω». Οι συχνότερες φράσεις που θα ακούσεις σε κάθε reality.

Το να ανοίξεις την τηλεόραση και να πετύχεις reality είναι λογικά πιο πιθανό από το να βγεις στο Γκάζι το 2010 και να πετύχεις ανοιχτό καρό πουκάμισο ή να πετύχεις SUV στην Αγία Παρασκευή. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάνει ανθρώπους που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω μίας πανδημίας να καίγονται να δουν άλλους κλεισμένους σε κουζίνες, εξωτικά νησιά ή σπίτια. Πάντα όμως η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση είναι φτιαγμένη που πάντα θα σε συναρπάζει.

Πριν λίγες βδομάδες, λοιπόν, ο Θέμης Καίσαρης είχε κάνει ένα από τα tweet που αξίζουν πράγματι να γίνουν NFTs. Το παραθέτω παρακάτω δίνοντας ως disclaimer ότι: α) αποτέλεσε την αφορμή του άρθρου που διαβάζετε και β) το συγκεκριμένο αφορά όλη την 20ετία των reality, ενώ εμείς θα δώσουμε έμφαση μάλλον περισσότερο στα καινούργια (τουλάχιστον αυτή θα είναι η database).

Παρακάτω θα βρείτε και τις υπόλοιπες φράσεις τέτοιου τύπου. Ας παραδεχτούμε ότι τουλάχιστον (ειδικά τώρα που έκλεισαν τα γήπεδα) η παρακολούθηση reality είναι ένα πολύ καλό σπάσιμο του echo chamber.

«Παίζει με στρατηγική»

Εντάξει. Από τα πιο εύκολα που μπορείς να εντοπίσεις. Τα reality είναι μάλλον ο μόνος χώρος που χρησιμοποιείται ως κακό. Ας πούμε το να ακολουθεί στρατηγική είναι συνήθως δείγμα ενός έξυπνου ανθρώπου ή ενός επαγγελματία. Δηλώνει έναν άνθρωπο μεθοδικό και προσηλωμένο. Τουλάχιστον έτσι νομίζω, γιατί ομολογώ ότι δεν έχω ακούσει πότε αυτή τη φράση στον κανονικό κόσμο.

Στα reality είναι συνήθως δείγμα πονηριάς, διπρόσωπου τύπου που δεν έχει ηθική. Όταν ακούτε για «στρατηγική», μη φανταστείτε τώρα κανάν Σουν Τσου. Συνήθως ο ιδιοφυής στρατηγός ξέρει απλά πρόσθεση για να μη βγει στον τάκο ο φίλος του.

«Εδώ μέσα»/«Το σπίτι»

Μπορεί να αφορά σπίτια, νησιά, φάρμες, ακαδημίες κτλ. Το λένε για κάθε πιθανό λόγο. Για παράδειγμα, «εγώ δεν έχω φίλους εδώ μέσα», «δεν αντέχω άλλο εδώ μέσα», «δεν με ενδιαφέρουν τα παρεάκια σας εδώ μέσα», «δεν έχουμε αρχηγούς εδώ μέσα», «εδώ μέσα έχουμε έρθει για να μαγειρέψουμε».

«(Εκεί) έξω»

Συνήθως αναφέρεται στη ζωή του παίκτη πριν αλλά και μετά το παιχνίδι. Αναφέρεται επίσης στο κοινό που παρακολουθεί «και κρίνει» όλα τα τεκταινόμενα. Όταν αποχωρεί, ένας παίκτης δηλώνει στους φίλους του ότι θα τα πούνε έξω. Έχω απορία αν πράγματι το κάνουν.

«Δημιουργεί εντάσεις»

Πραγματικά, καταλαβαίνω την αγανάκτηση ενός ανθρώπου που συζεί ή έστω συμβιώνει με κάποιον που τρέφεται με καυγάδες. Είναι πράγματι απίστευτα δύσκολο. Από την άλλη όμως, αν πήγες σε reality θεωρώντας ότι θα βρεις τον εαυτό σου και θα ηρεμήσεις ψυχικά, κάτι πάει στραβά μαζί σου. Μαγείρεψε, ξεκίνα τρέξιμο, χάζεψε καμιά ταινία ή ξεκίνα ψυχανάλυση.

Ναι, δημιουργεί εντάσεις. Είναι παίκτης reality και ουσιαστικά ΑΥΤΗ είναι η δουλειά του. Μπορεί εσύ να πήγες στον φούρνο για να πάρεις χυμό αλλά ψωμί φτιάχνει ο άνθρωπος. Εκτός και αν περίμενες να ανταλλάξετε επιχειρήματα για τα αδιέξοδα της αστικής δημοκρατίας, επειδή ψήφισε τη Ματίνα αντί για τον Τζέρεμι.

«Δεν με ενδιαφέρει αν θα φύγω»

Συνήθως ατάκα που πέφτει πάνω σε τσακωμό και κυρίως από τον παίκτη που έχει ψηφιστεί και τον νοιάζει πάρα μα πάρα πολύ το αν θα μείνει στο παιχνίδι. Για την ακρίβεια έχει αφιερώσει όλο του το είναι για να μη φύγει. Αυτός που το λέει έχει αγγλικό μικρό όνομα και ελληνικό επώνυμο.

«Θα το λες μπροστά μου»

Αυτός που το λέει αυτό στον τσακωμό μετά θα στηθεί στην κάμερα και θα πει ότι ο άλλος «παίζει με στρατηγική». Ναι, συμφωνώ ότι είναι καλό να λέει μπροστά σου ό,τι έχει να πει αλλά για τον Θεό δώσε του και μια ιδιωτικότητα να σε κράξει και με τους φίλους του χωρίς να είσαι παρόν. Έλα λίγο στη θέση του. Είναι κλεισμένος σε έναν χώρο με αγνώστους, δεν μαθαίνει τα νέα στον κόσμο, δεν ξέρει ποιος πήρε το πρωτάθλημα και αν είναι ίδια η κυβέρνηση. Προφανώς και θα σε κουτσομπολέψει. Κυριολεκτικά δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει.

Δηλαδή ας πούμε τι άλλο μπορεί να συζητήσει; Ας μιλήσει και μία φορά για σένα χωρίς να έχεις τον μάτι σου πάνω του.

«Δεν θέλω τέτοιους ανθρώπους γύρω μου»

Το ακριβώς αντίθετο του «ήρθαμε κοντά». Συνήθως το λένε άνθρωποι που ήταν κοντά αλλά τελικά τσακώθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, θα το ξαναπούμε. Αν δεν θέλεις τοξικούς ανθρώπους γύρω σου, ίσως το να πας σε reality δεν υπηρετεί πολύ καλά το πλάνο.