ΚΟΣΜΟΣ

Οι γυναίκες body builders της Ινδίας

Η επαρχία Ασάμ στο βορειανατολικό άκρο της ινδικής χερσονήσου είναι διάσημη σε όλον τον κόσμο για το εξαιρετικό τσάι που παράγει. Τώρα, όμως, οι προβολείς πέφτουν πάνω της για έναν τελείως διαφορετικό λόγο: τον πρώτο διαγωνισμό bodybuilding της περιοχής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ANUPAM NATH/AP PHOTO

Το event διήρκεσε μία ολόκληρη μέρα ενώ σε αυτό διαγωνίστηκαν μόλις πέντε αθλήτριες fitness από την επαρχία του Ασάμ, καθώς και μία από τις περιοχές Ουτάρ Πραντές και Μαχαράστρα αντιστοίχως. Μπορεί να φαίνεται ως κάτι μικρό, ήταν όμως ένα τεράστιο βήμα για το γυναικείο bodybuilding της Ινδίας αλλά και για τις συγκεκριμένες αθλήτριες που φιλοδοξούν μία μέρα να γίνουν διάσημες bodybuilders.

Τελικά, νικήτρια ανακηρύχθηκε η 26χρονη Σαντζάνα, η οποία κατάγεται όχι από το Ασάμ αλλά από μία μικρή πόλη του Ουτάρ Πραντές, του ινδικού κρατιδίου με τα περισσότερα από 200 εκ. κατοίκους (πρόκειται δηλδή για την πιο πολυπληθή περιοχή της χώρας αλλά και μάλλον του πλανήτη).

Έτσι, η 26χρονη τελωνειακός, η οποία έγινε το 2018 η πρώτη Ινδή νικήτρια διαγωνισμού bodybuilding στην Ασία, στέφθηκε ως η πρώτη νικήτρια του πρώτου αντίστοιχου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε ποτέ στο Ασάμ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν να περάσουν τρεις δεκαετίες από τον πρώτο αντρικό διαγωνισμό του αθλήματος στην περιοχή, για να φτάσουμε μέχρι εδώ.

Η αρχή όμως, ως γνωστόν, είναι το ήμισυ του παντός. Και για αυτές τις γυναίκες bodybuilders αυτό το μικρό βήμα ίσως είναι ένα βήμα για ένα πιο δίκαιο και λιγότερο ανδροκρατούμενο κόσμο.

Μία αθλήτρια κάνει προθέρμανση με ιμάντες λίγο πριν τον διαγωνισμό.
Κάποιες άλλες προτιμούν τα βάρη μπροστά στον καθρέφτη.
Τα καλογυμνασμένα -ή μήπως υπερβολικά γυμνασμένα- σώματα των κοριτσιών συνοδεύονται από εντυπωσιακό μανικούρ και προσεκτικό μακιγιάζ.
Μία πολύ χαρακτηριστική πόζα από τον διαγωνισμό, καθώς η αθλήτρια επιδεικνύει το σώμα της αλλά και την εντυπωσιακή της κόμμωση.
Λίγο πριν την έναρξη του event, οι διαγωνιζόμενες ανεβαίνουν τα σκαλιά φορώντας ψηλοτάκουνες γόβες.
Φυσικά, δεν λείπουν οι απαραίτητες πια selfies. Τα social media άλλωστε βρίσκονται πια παντού.
H 26χρονη Σαντζάρ ήταν εξαρχής το φαβορί του πρώτου διαγωνισμού γυναικείου bodybuilding που διοργανώθηκε στο κρατίδιο Ασάμ της Ινδίας.
Στο τέλος, ήταν και εκείνη που στέφθηκε νικήτρια.