iStock
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι μεγαλύτεροι μύθοι για το iPhone που ακόμα πιστεύεις

Όχι, το ρύζι δεν θα σώσει το iPhone σου αν βραχεί. Σύμφωνα με την Apple, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μόλις πιάσεις στα χέρια σου ένα iPhone, δεν υπάρχει γυρισμός. Οι περισσότεροι, μάλιστα, γίνονται φανατικοί και δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς αυτό, πόσο μάλλον με άλλο κινητό. Εντάξει, δεν έχουμε λόγο να μην τους πιστέψουμε, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να εστιάσουμε σε αυτά που λανθασμένα πιστεύουν οι ίδιοι για το κινητό που κρατούν στα χέρια τους.

Πολλά από αυτά που διαβάζουμε καθημερινά φλερτάρουν έντονα με την παρανόηση. Αν το σκεφτούμε καλύτερα, βέβαια, είναι απόλυτα λογικό καθώς το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να γράψει ό,τι του κατέβει, είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο. Είναι σαν τις… Ας το αφήσουμε εδώ, ο Ντάνος έχει μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας πριν από εμάς. Όλοι, αργά ή γρήγορα, έχουν ή θα αποκτήσουν πρόσβαση, αυτό κρατήστε.

Οι Αppleheads, λοιπόν, έχουν και αυτοί διαβάσει πολλά για το κινητό τους (κυρίως συμβουλές για καλύτερη απόδοση) τα οποία όχι μόνο δεν ισχύουν, αλλά μπορούν να κάνουν κακό στο πολύτιμο, μισοφαγωμένο μηλαράκι τους.

Ακολουθούν οι μεγαλύτεροι και πιο διαδεδομένοι μύθοι για το iPhone, αυτό που τόσο αγαπάς, κυρίως επειδή έχει αυτή την εξαιρετική κάμερα.

Το βρεγμένο iPhone και το ρύζι

Δεν ξέρουμε πότε ήταν η πρώτη φορά που διαβάσαμε για αυτή τη «συμβουλή», όμως είναι βέβαιο πως οι περισσότεροι την έχουν εφαρμόσει. Όχι, το ρύζι δεν θα σώσει το iPhone σου αν βραχεί. Η Apple, μάλιστα, έχει καταστήσει σαφές ότι μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Οπότε όχι, μην το αφήσετε να στεγνώσει μέσα σε ρύζι.

Η απενεργοποίηση του Wi-Fi και του Bluetooth

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι η απενεργοποίηση του Bluetooth και του Wi-Fi θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Λάθος. Όταν οι λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες και δεν χρησιμοποιούνται, δεν καταναλώνουν επιπλέον μπαταρία. Αυτό που μπορεί όντως να σε βοηθήσει, είναι η λειτουργία πτήσης.

Η ιδιωτική περιήγηση

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του iPhone μόλις λύθηκε © Loïc Lassence / Unsplash

Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το incognito ή το ιδιωτικό σας πρόγραμμα περιήγησης πιστεύοντας ότι θα αποκρύψει την τοποθεσία και τη διεύθυνση IP σας από τρίτους, είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι αυτό δεν λειτουργεί.

Το incognito μπορεί να αποκρύπτει το ιστορικό περιήγησής σας, αλλά ο ιστότοπος που επισκέπτεστε εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες και αν αποδέχεστε τη χρήση cookies, το τηλέφωνό σας θα εξακολουθεί να αποθηκεύει τα δεδομένα, επιτρέποντας στους ιστότοπους να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες περιήγησής σας. Αντ’ αυτού, η Apple προτείνει να εγγραφείτε στην υπηρεσία iCloud+, η οποία σας δίνει πρόσβαση στην εφαρμογή iCloud Private Relay.

Το κλείσιμο των εφαρμογών

Το κλείσιμο των εφαρμογών σας δεν κάνει τίποτα για την εξοικονόμηση μπαταρίας, επειδή στην πραγματικότητα δεν λειτουργούν. Αντίθετα, κλείνοντάς τες, χρησιμοποιείτε περισσότερο από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν η εφαρμογή είναι ανοιχτή, βρίσκεται ουσιαστικά σε παγωμένη κατάσταση, αλλά αν την κλείσετε και επανεκκινήσετε την εφαρμογή όταν αποφασίσετε να την ανοίξετε ξανά, χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία.

Η φόρτιση του iPhone κατά τη διάρκεια της νύχτας

iPhone wifi unsplash.com

Μια συνηθισμένη παρανόηση είναι ότι η φόρτιση του iPhone κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να βλάψει την μπαταρία, καθώς καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζεται. Η πραγματικότητα είναι ότι τα σύγχρονα smartphones ανιχνεύουν αυτόματα πότε βρίσκονται στο 100% και δεν παίρνουν περισσότερο ρεύμα από αυτό που είναι απαραίτητο για την πλήρη φόρτιση.

«Όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι αναλώσιμες και έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Η χωρητικότητα και η απόδοσή τους μειώνονται σε τέτοιο βαθμό που πρέπει να αντικατασταθούν», ανέφερε η Apple στον ιστότοπό της. «Καθώς οι μπαταρίες γερνούν, αυτό μπορεί να συμβάλει σε αλλαγές στην απόδοση του iPhone».

Έτσι, αν η μπαταρία σας μειώνεται, δεν έχει καμία σχέση με το πόσο συχνά ή πόση ώρα τη φορτίζετε.