ANT1
BUZZ

Οι Ράδιο Αρβύλα βγαίνουν στην επίθεση, τα στόματα ανοίγουν για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Οι Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς και Χρήστος Κιούσης κινήθηκαν νομικά εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου, την ώρα που οι καταγγελίες συνεχίζουν να πέφτουν βροχή για τις άρρωστες ορέξεις του πρώην συνεργάτη τους.

Η αυλαία του Ράδιο Αρβύλα για το 2021 έπεσε πρόωρα. Την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου προβλήθηκε η τελευταία εκπομπή (κανονικά θα σταματούσαν την Παρασκευή 17 του μήνα) σε βαρύ, απολογητικό κλίμα με τον Αντώνη Κανάκη να προσπαθεί να κάνει σαφές ότι κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό για τη δράση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, του πρώην, πλέον, μέλους της τηλεοπτικής παρέας.

Μετά την επιλογή τους να απέχουν από τα τηλεοπτικά δρώμενα, θα περίμενε κάποιος ότι οι Ράδιο Αρβύλα θα προτιμούσουν τη σιωπή μπας και ξεθυμάνουν τα αρνητικά σχόλια εις βάρος τους. Το τσουνάμι αποκαλύψεων για τις άρρωστες ορέξεις του εδώ και πάνω από μία δεκαετία συνεργάτη τους τούς παρέσυρε και ήταν απόλυτα λογικό. Ένα «Μα, είναι δυνατόν να μην ήξεραν;», πλανάται με ένα τεράστιο ερωτηματικό πάνω από τα κεφάλια τους. 

Τελικά, οι Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς και Χρήστος Κιούσης αποφάσισαν να κινηθούν διαφορετικά.

Οι Ράδιο Αρβύλα στην επίθεση

Μετά τα λόγια, ήρθαν οι πράξεις. Με μία επιθετική κίνηση, που έχει ως άμεσο σκοπό να διαχωρίσει με σαφήνεια την τριάδα από το ποιόν του Στάθη Παναγιωτόπουλου, οι τρεις παρουσιαστές πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης. 

Όπως έγινε γνωστό χθες αργά το απόγευμα, προχώρησαν σε αγωγή μέσα από την οποία ζητούν την αποκατάσταση της ζημιάς και της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι προσωπικά, όσο και η εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, αλλά και ο Αντώνης Κανάκης ως δημιουργός της.

Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο που «ήθελε να ξεμοναχιάζει» γυναίκες συνεχίζουν να πέφτουν βροχή. Οπότε ναι, ίσως ο δρόμος της σιωπής και αποχής δεν ήταν η πιο φρόνιμη λύση. Ένα 24ώρο άλλωστε πριν τη γνωστοποίηση της αγωγής τους, μία πρώην εργαζόμενη της εκπομπής αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, σε μακροσκελή ανάρτηση της ότι είχε πέσει θύμα συχνής και στενής παρενόχλησης από τον 58χρονο, αλλά και ότι οι άμεσοι συνεργάτες του και ο ευρύτερος κύκλος συντελεστών του Ράδιο Αρβύλα γνώριζαν την παραβατική συμπεριφορά του. 

«Όλοι ήξεραν ότι ο εν λόγω τύπος είναι ένας γλοιώδης παρενοχλητής. Ήξεραν ότι την πέφτει σε ό,τι κινείται, προχωρώντας άμεσα και σε κινήσεις – χοντράδες αν τυχόν η εκάστοτε κοπέλα προσπαθούσε να αρνηθεί με ευγενικό τρόπο. Ήξεραν όλοι ότι παρενοχλούσε τα κορίτσια στο γραφείο, στο στούντιο, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν. Φαίνεται βέβαια και στην ίδια την εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια πως είναι αποδεκτό από τους υπόλοιπους το γλοιώδες πέσιμό του σε συνεργάτιδες και καλεσμένες μουσικούς», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τα στόματα δε σταματούν να ανοίγουν

Μία ακόμα καταγγελία είδε χθες το φως της δημοσιότητας μέσα από τη συχνότητα του Star Channel. Έγινε από γυναίκα, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και είναι οικογενειακή φίλη του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Σύμφωνα με την ίδια, παρενοχλούταν από τον παρουσιαστή σεξουαλικά μέσω SMS από το 2017 μέχρι φέτος.

«Πού είσαι; Θέλω να σε ξεμοναχιάσω. Πρέπει να με καταλάβεις» της έγραφε το 2020 και ενώ είχε ήδη μηνυθεί από την πρώην σύντροφό του για τη διαρροή πορνογραφικού υλικού. Μέσα στο τρέχον έτος, της έστειλε δύο τελευταία μηνύματα, όπου στο ένα από τα δύο της ζητούσε να του αποστείλει φωτογραφίες της με εσώρουχα.

Οι νέες αποκαλύψεις από την πρώην σύντροφό του

Και ενώ σχεδόν κάθε μέρα που περνά, μία νέα καταγγελία αναδύεται στην επιφάνεια, η 30χρονη γυναίκα που τα ξεκίνησε όλα, φέρνοντας στο φως τη σαδιστική περίπτωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, προχώρησε σε περαιτέρω αποκαλύψεις.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση του και προέτρεψε και άλλες κοπέλες που έπεσαν θύματα του παρουσιαστή, να μην φοβηθούν και να βγουν να μιλήσουν. Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι υπόλοιποι παρουσιαστές του Ράδιο Αρβύλα επικοινώνησαν μαζί της και προσφέρθηκαν να την βοηθήσουν ηθικά και οικονομικά.

«Είδα ότι πέρα από αυτό το βίντεο και σε μία άλλη σελίδα είχε λογαριασμό, είχε δικό του κανάλι και ανέβαζε. Είχε 10 βίντεο, δεν ξέρω πόσες φωτογραφίες από διάφορες γυναίκες και τρία δικά μου βίντεο και 300 φωτογραφίες περίπου. Ένα κανάλι που το είχε για περίπου 8 χρόνια. Δεν φαίνονταν σε όλες τα πρόσωπα καλά, τα έκοβε. Κάποιες ήταν νεαρές και γενικά είχε μια ροπή στις νεαρές. Η προηγούμενη σχέση του από εμένα ήταν 23 και μάλιστα μου έλεγε επειδή εγώ ήμουν 24… “α, είσαι μεγάλη”. Είχε ένα θέμα», δήλωσε για να καταλήξει ότι όσο περνούσε ο καιρός οι σεξουαλικές του απαιτήσεις γινόντουσαν όλο και περισσότερες, όλο και πιο ακραίες. 

«Γι’ αυτό χώρισα μαζί του γιατί δεν μπορούσα να κάνω αυτά που ζητούσε. Ήταν πιεστικός, ήθελε να κάνουμε όλα τα ακραία που έβλεπε στις πορνοταινίες. Και ειδικά το τελευταίο εξάμηνο ήταν πιεστικός και μετά από ένα σημείο δεν άντεχα, δεν μπορούσα. Μου είχε πει για κάποιους φίλους του ή άλλες κοπέλες, κάποιες πρώην, και μάλιστα μου έστελνε και φωτογραφίες γυμνές από άλλες κοπέλες για να του πω ποια μ’ αρέσει και είχε κάποιους που έλεγε ότι ενδιαφέρονται για εμένα και ότι με είδαν, να κάνουμε κάτι όλοι μαζί».

Αυτός που έλεγε το κρύο ανέκδοτο της ημέρας. Ο πλακατζής των Ράδιο Αρβύλα. Ο ήσυχος της παρέας. Ο ροκάς που νοσταλγούσε την εποχή των 80s και 90s. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν ήταν τελικά τίποτα από όλα αυτά. Ήταν και είναι ένας τύπος που ήθελε να ξεμοναχιάζει γυναίκες και στη συνέχεια να τις καταστρέφει, βγάζοντας στη φόρα τις πιο προσωπικές τους στιγμές.