© Eurokinissi
BUZZ

Όλες οι θεωρίες συνωμοσίας για τον Στέφανο Κασσελάκη

Απορείς πώς ένας υποψήφιος από το πουθενά ετοιμάζεται για πρόεδρος αντιπολίτευσης; Απορείς ποια συμφέροντα εξυπηρετεί και ποιανού είναι τελικά πιόνι; Οι απαντήσεις υπάρχουν εκεί έξω και είναι γραμμένες συνήθως με κεφαλαία γράμματα.

Αφού απέτυχαν παταγωδώς ειδήμονες, πολιτικοί αναλυτές και δημοσιολογούντες να προβλέψουν την αστραπιαία άνοδο του Στέφανου Κασσελάκη στην πρώτη θέση προτίμησης για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έπαψε να ορίζεται με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και μετατράπηκε σε «φαινόμενο Κασσελάκη», χωρίς κάποιος να μπορεί να εξηγήσει με βεβαιότητα τις αιτίες που το προκάλεσαν και τα ποσοτικά του χαρακτηριστικά βάσει διεθνούς βιβλιογραφίας, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί η «αλήθεια που μας κρύβουν».

Από την αρχή που ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε στο feeds των social media, ανακοινώνοντας ότι αποτελεί τον πέμπτο υποψήφιο στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών (ένα μόλις μήνα πριν ανοίξουν οι κάλπες), το ίντερνετ βοά.

Ήταν ένα φρέσκο«φρούτο», διαφορετικό από όλα τα άλλα, δίνοντας απλόχερα φαγητό για σχόλια και υπαινικτικά ερωτήματα. Ερωτήματα για το επενδυτικό παρελθόν του στην Αμερική και την Goldman Sachs, για την ανοιχτά gay σεξουαλική του ταυτότητα και την «ανεξέλεγκτη» προοδευτικότητά του, για τις δικαστικές περιπέτειες της οικογενείας του και τα παλιά ντοκουμέντα από τις επαφές του με τον Τσίπρα είτε τον Μητσοτάκη.

Μέχρι που τα ερωτήματα αυτά βάθυναν και έφτασαν στην ουσία: Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί τέλος πάντων ο Στέφανος Κασσελάκης; Τι κρύβεται πίσω απ’ την αστραφτερή και εκνευριστικά αψεγάδιαστη οδοντοστοιχία του, όταν γελά; Ποιανού είναι πιόνι και για ποια πράγματα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι άμα συμβεί κάποια μέρα και ανέλθει στην εξουσία;

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που ξέρουν την «αλήθεια που μας κρύβουν» και για καλή μας τύχη τη μοιράζονται απλόχερα σε YouTube, TikTok και Twitter, κατά βάση με κεφαλαία γράμματα.

Τον έβαλε ο Τσίπρας για να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Κάνοντας μερικά άλματα λογικής φτάνουμε στο εξής συμπέρασμα: Φυσικά και είναι δάκτυλος του Αλέξη Τσίπρα αλλά όχι με σκοπό τον έλεγχο από το μετόπισθεν. Η επιδίωξη του πρώην προέδρου, για όσους πρέπει να το κάνουμε λιανά δηλαδή, ήταν να διαλυθεί έτσι ριζικά και ανεπίστρεπτα ο ΣΥΡΙΖΑ. Να εξευτελιστεί, να πέσει στα πατώματα, να γίνει χίλια κομμάτια, Και η συλλογιστική πορεία λέει ότι αυτή ήταν η επιδίωξη του Τσίπρα ακόμη κι το διάστημα που ήταν πρόεδρος. Τότε, λοιπόν, γιατί έφυγε μετά την αποτυχία των εκλογών; Δεν θα έπρεπε να παραμείνει, πανηγυρίζοντας κρυφά;

Ε, μη τα θέλετε και όλα στο πιάτο.

Τον έβαλαν οι Αμερικανοί και η CIA

Ηλίου φαεινότερον: ήρθε από την Αμερική και τα σαλόνια του κεφαλαίου, άρα έχει ορκιστεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους για μια ζωή. Σύμφωνα με «απολύτως έγκυρες πληροφορίες» που έχουν αποκαλυφθεί σε ιστοσελίδες, μάλιστα, ήταν γνωστός ο ερχομός του στην Ελλάδα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ είχε εκπαιδευτεί στον μηχανισμό παρέμβασης CSIS, ένα μυστικό κέντρο της αμερικανικής ακροδεξιάς που επιδιώκει να διαλύσει τον κομμουνισμό σε παγκόσμια κλίμακα.

Τον έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ποια θα ήταν η πραγματική ανατροπή, το ορίτζιναλ cliffhanger στην ιστορία Κασσελάκη, εάν όχι το σενάριο ότι «φυτεύτηκε» από τον πολιτικό αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι είναι μαριονέτα της Νέας Δημοκρατίας για να διαμορφώσει το τοπίο σε βάθος χρόνου; Και αυτό έχει ακουστεί, φυσικά.

Δοξάζει τον αλβανικό αετό

 

Όπως φάνηκε από το βράδυ της εσωκομματικής αναμέτρησης και τα ακράδαντα ντοκουμέντα που κυκλοφόρησαν, η βασική πόζα του Κασσελάκη στον φακό είναι αριστερό χέρι-δεξί καρδιά.

Μια κίνηση με πολλούς συμβολισμούς, θα έλεγε κανείς, αλλά δύσκολα θα έβρισκε το στοιχείο-κλειδί που έχουν εντοπίσει οι επαγγελματίες συνωμοσιολόγοι της πατριωτικής πτέρυγας: είναι η μισή κίνηση, ενώ ολόκληρη μιμείται την αλβανική σημαία. Τι πιο σύνηθες, όπως σχολίασε ψύχραιμος μαχητής του πληκτρολογίου.

Κασσελάκης, ο ερπετοειδής

Δεν ξέρουμε αν είναι προϊόν μυθοπλασίας αυτό το αφισάκι, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να σταθεί σε κάλεσμα συγκέντρωσης από ομάδες αμπόλιαστων για τα «διαβολικά σχέδια» που υπηρετεί ο Κασσελάκης. Το πρόσωπό του μιλά από μόνο του, άλλωστε: μισόκλειστα μάτια για να κρύβει την ερπετοειδή ίριδα, γωνίες προσώπου που σχηματίζουν το πανάρχαιο σύμβολο της μασονίας και σφιγμένα χείλη για να μην αποκαλυφθεί η διχαλωτή γλώσσα.

Όλα, χωρίς ορθογραφία βέβαια.