ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς η Xiaomi κατάφερε να ξεπεράσει την Apple

Τα smartphones του κινεζικού brand άφησαν πίσω τους τον κολοσσό που ακούει στο όνομα iPhone.

Η Xiaomi τα τελευταία χρόνια κάνει μια εξαιρετικά τίμια προσπάθεια στην παραγωγή έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Τα smartphones που έχει βγάλει στην αγορά όχι μόνο έχουν τρομερές προδιαγραφές, πολλές φορές ακόμη και καλύτερες από αυτές που βρίσκουμε σε ναυαρχίδες άλλων εταιρειών, αλλά είναι και πολύ πιο οικονομικά.

Από το 2010 όταν και ιδρύθηκε, έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, κάνοντας ακόμη και τους πιο δύσπιστους χρήστες να επιλέξουν τελικά την αγορά ενός smartphone της Xiaomi. Κι αυτό φαίνεται κι από την ραγδαία ανάπτυξη που έχει και η ίδια ως εταιρεία μέσα σε αυτά τα χρόνια, κάνοντας τα υπόλοιπα premieum brands από δύσκολο έως αδύνατο, να ανταγωνιστούν τις τιμές της.

Μόνο μέσα στον προηγούμενο χρόνο η Xiaomi είδε τις πωλήσεις της να ανεβαίνουν κατά 40% και να γίνεται με αυτό τον τρόπο μία από τις τρεις καλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες του κόσμου.

Όλο αυτό έγινε ακόμη καλύτερο φέτος, μιας και η Xiaomi κατάφερε στο τρίτο τρίμηνο του 2020 να ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμη και την Apple και να τερματίσει στη δεύτερη θέση, πίσω από την Huawei.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το διάστημα η Xiaomi πούλησε 46.2 εκατομμύρια smartphones σε όλο τον πλανήτη, ενώ η Apple έφτασε τις 41.6 εκατομμύρια πωλήσεις. Από την άλλη πλευρά, αξίζει να αναφέρουμε πως το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού της Xiaomi βρίσκεται στην Ινδία και την Κίνα, όπου καταγράφηκε το 53% των συνολικών της πωλήσεων.

Στόχος της στο μέλλον να κατακτήσει τις καρδιές ακόμη περισσότερων σε Ευρώπη, αλλά και Αμερική, περιοχές όπου παραδοσιακά το iPhone αγαπιέται ένα τσακ περισσότερο.