ΚΑΦΕΣ

Πώς μια κούπα καφέ κάνει upgrade την καθημερινότητα σου

Όταν ο ζεστός καφές Nescafé γίνεται το καύσιμο για να ολοκληρώσεις δουλειές και να απολαύσεις ξεχωριστές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα.

Σε μια πολύπλοκη καθημερινότητα, πρώτα επιστρατεύεις τις σταθερές σου αξίες και τις σταθερές σου απολαύσεις για να σε βγάλουν από την κάθε δύσκολη στιγμή από το κάθε αδιέξοδο. Αν η ζωή ήταν videogame, τότε ο ζεστός καφές Nescafé είναι σίγουρα η έξτρα ζωή που χρειάζεσαι για να τερματίσεις την κάθε δύσκολη πίστα. Αυτές τις «πίστες» θα περιγράψουμε παρακάτω, αφού προηγουμένως πιω μια έξτρα γουλιά από την – χωρίς ζάχαρη, πάντα – «έξτρα ζωή» του ζεστού καφέ Nescafé μου.

Μια καλημέρα με χαμόγελο

Η νέα μας καθημερινότητα, εν μέσω πανδημίας, απαιτεί να «φλεξάρεις» στα χέρια σου ο,τιδήποτε μπορεί να γεμίσει την μέρα σου φως και αισιοδοξία, ο,τιδήποτε μπορεί να σε ατσαλώσει, ώστε να εκπληρώσεις στο ακέραιο τις υποχρεώσεις κάθε μέρας. Για ‘μένα, η πρώτη γουλιά από μια ζεστή κούπα καφέ Nescafé είναι το «καύσιμο» που χρειάζομαι για να πάρουν μπρος τα «γρανάζια» της κάθε μου μέρας και όλα τα tasks της ημέρας να γίνονται αρχαία ιστορία πριν καν υπάρξουν.

Επικίνδυνες αποστολές

Ομάδα ενωμένη μέσα από την οθόνη ενός video call, ποτέ νικημένη, λέει ένα ρητό της καραντίνας που ίσως δεν το ξέρεις (είναι από το χωριό).

Ο κίνδυνος της εργασίας από απόσταση είναι πάντα η απώλεια της επικοινωνίας, όμως ευτυχώς που υπάρχουν τα videocalls και τα ωραιότερα σαλόνια της Αθήνας (δεν είμαστε μετριόφρονες, δεν πειράζει) μπορούν να ενωθούν μέσα από μια οθόνη και οι κάτοχοι τους να λάβουν παρέα σημαντικές αποφάσεις, αφού πρώτα (και κυριότερα) γεμίσει ο καθένας τους από μια ζεστή κούπα καφέ Nescafé και την αφήσει στο πλάι της οθόνης, σαν μια ένδειξη πως όλα θα πάνε καλά.

To after work call με την παρέα μου

Όταν έρχονται οι κολλητοί μου στο σπίτι – ή έστω όταν μιλάμε στο τηλέφωνο ή ακόμα και μέσω βιντεοκλήσης – δεν γίνεται να μην βάλω μια ζεστή κούπα καφέ Nescafé, την ώρα που κι εκείνοι κάνουν ακριβώς την ίδια κίνηση.  Εδώ δεν έχουμε πια την περίπτωση του «καύσιμου» που περιγράψαμε παραπάνω, αλλά αυτή ενός τελετουργικού.

Φτιάχνεις τον καφέ σου γιατί θέλεις να γυρίσεις ξανά σ’ αυτή την διαχρονικά πλούσια γεύση και σ’ αυτό το άρωμα που σε τριγυρίζει πότε στην εφηβεία, πότε στα διαλείμματα από τη σκοπιά στο στρατό, πότε παραμονές των εξετάσεων στη σχολή και μέσα από αυτό το ταξίδι να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους που έχεις περπατήσει στα ίδια μονοπάτια της ζωής. Αυτοί είναι οι κολλητοί. Μια γεμάτη, ζεστή κούπα καφέ Nescafé, είπαμε, πάντα με ανεβασμένο level γεύσης, είναι το συνθηματικό με το οποίο αναγνωρίζεις τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι το παυσίλιπό σου. Αυτή είναι η πιο γλυκιά στιγμή της μέρας μου.

Nescafé and chill

Δηλαδή, δεν κατάλαβα, πώς γίνεται να βγάλεις μια σειρά με έξι σεζόν, αν δεν έχεις στο πλευρό σου τον αγαπημένο σου στιγμιαίο καφέ; Αν τα μάτια σου «διατάζουν» πως ήρθε η ώρα να πέσεις για ύπνο, αλλά θέλεις να δεις τουλάχιστον άλλα δυο ωριαία επεισόδια, πώς αλλιώς θα πάρεις δυνάμεις για να δεις τι γίνεται στο τέλος της αγαπημένης σου σειράς; Έχω να σου πω ότι για το Queen’s Gambit και το Lupin και το Mank και το Pieces of A Woman και για κάθε αριστούργημα του Netflix που έχω δει από την πρώτη καραντίνα μέχρι σήμερα, το γευστικό μου «καύσιμο» ώστε να φτάσω ως το φινάλε, ήταν πάντα αυτό το άρωμα, αυτό το γευστικό μαξιλαράκι που με κρατούσε καθηλωμένο μα και ταυτόχρονα τόσο αναπαυτικά, ώστε να φτάσω ως το τελευταίο επεισόδιο. To Nescafé and chill έγινε η ασπίδα μου σε κάθε σκληρή μέρα της καραντίνας, η απόδραση από κάθε τι που με κρατούσε «μέσα».

Sponsored by Nescafé