SEX

Πώς αυτή η φίλη απ’ το Facebook ‘φωνάζει’ ότι σε θέλει

Μετρημένα κουκιά είναι. Στον ψηφιακό κόσμο, το κορίτσι που σε γουστάρει, θέλει να κρυφτεί, αλλά τα social media δεν την αφήνουν.

Δεν θα ανακαλύψουμε την Αμερική εδώ. Δεν θα αναλύσουμε το πώς θα καταλάβεις ότι αρέσεις σε μια άγνωστη, σε ένα μπαρ, ενώ ανάμεσά σας υπάρχουν τρεις γλάστρες με ψηλά φυτά, δύο σερβιτόροι και μια απόσταση που πρέπει να διανύσετε. Εδώ θα μιλήσουμε για απλά μαθηματικά που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σε γουστάρει (και ότι σε στοκάρει -το ένα φέρνει το άλλο-).

Το κακό είναι ότι μετά από μια γεμάτη 5ετία Facebook στη ζωή μας και μπόλικο Twitter επίσης, υπάρχουν ακόμη χρήστες των social media που δεν αναγνωρίζουν τις ερωτικές ‘επιθέσεις’ των εκεί ‘φίλων’ τους. Προφανώς, αν ένα κορίτσι σου κάνει like ακόμη και όταν ενημερώνεις τις προσωπικές πληροφορίες σου σχετικά με το λύκειο που πήγες, τα ενδεχόμενα είναι δύο για το κορίτσι. Ή είναι χαζό ή σε γουστάρει. (Βασικά, υπάρχει και τρίτο, το να είναι απλά συμμαθήτριά σου, αλλά δεν έχει πλάκα).

Το ΟΝΕΜΑΝ κοιτάζει πίσω από τις λέξεις, πίσω απ’ τον Αλέξη που έρχεται πίσω από τις λέξεις (φτάνει), πίσω από likes και favorites και αναλύει τακτικές και social media συμπεριφορές που καταλήγουν στο ότι πιθανότατα σε γουστάρει.

Σύστημα 4-4-2 like κάθε μέρα

Έστω ότι δε γνωρίζεστε προσωπικά και κάποιο suggestion σας έφερε κοντά στο Facebook. Τα like όσο στάνταρ κι αν είναι σαν μέθοδος προσέγγισης, έχει ένα εγγυημένο αποτέλεσμα. Το κορίτσι μπαίνει στον ζωτικό σου χώρο. Και ξαναμπαίνει, και ξαναμπαίνει.

 

Πριν προβούμε σε βιαστικά συμπεράσματα, θα είναι χρήσιμο να τσεκάρεις μήπως το συγκεκριμένο κορίτσι κάνει μαζικά like σε ανθρώπους, ιδρύματα και οργανισμούς, οπότε κερδίζει τίμια τον τίτλο της no-lifer, οπότε (ναι, δεύτερο συνεχόμενο) μάλλον δε σε γουστάρει. Στο κάτω-κάτω δεν σου κάνει καμία διαφορά το αν σε γουστάρει ή όχι. Είναι no-lifer.

Σύστημα counter attack

Το να ξεχωρίσεις στα social το κορίτσι που μπορεί να σε γουστάρει είναι το ίδιο απλό με το να καταλάβεις το κορίτσι που δεν σε γουστάρει.

 

Δια της εις άτοπον επαγωγής, όταν ένα κορίτσι απαντάει αμέσως στα inbox ή τα dm σου και δεν αφήνει ερώτηση ή λέξη να πέσει κάτω, θέλει και χαίρεται την επικοινωνία σας. Άσε που πολύ συχνά (σχεδόν πάντα) είναι αυτή που την ξεκινάει κιόλας.

Στέλνεις κάτι; Μέχρι να πιεις μισό ποτήρι νερό, έχει απαντήσει. Κάνεις ενα like; Έχει σκρολάρει το timeline σου και απαντάει με 2-3. Μιλάμε για ρεφλέξ που θα ζήλευε κι ο Ρενέ Χιγκίτα.

Επειδή ‘πολλοί φίλοι’ έχουν φάει εκκωφαντικές χυλόπιτες από κορίτσια που διαβάζουν τα inbox που τους στέλνουν (οι φίλοι) και δεν απαντούν ποτέ (αυτές), ναι, το να σου απαντάει με όρεξη ένα κορίτσι είναι ένα σημάδι, παραπάνω απ’ του στοιχειώδους, ενδιαφέροντος.

Σύστημα 4-3-3 τραγούδια

Μετά τα τρία πέντε Πηγάδια, το τέσσερα τρία (τρία) τραγούδια δεν μπορεί να είναι ό,τι πιο επικό έχει γραφτεί/ειπωθεί σε αφηρημένη αριθμητική μορφή, αλλά ας είναι.

Τραγούδια που στέλνατε ο ένας στον άλλο την άλλη φορά που μιλούσατε στο τσατ στις 2 τη νύχτα. Random τραγούδια χωρίς κάποια προφανή σύνδεση με τη φάση σας, αλλά με σχόλιο που περιέχει αποσιωπητικά ή τις λέξεις ‘ξέρεις’, ‘για’, ‘σένα’ ή όλα αυτά μαζί. Τραγούδια που πόσταρες στο timeline σου το τελευταίο δεκαήμερο. Τραγούδια από τα πιο αγαπημένα σου σάουντρακ (πότε πρόλαβες να της τα πεις ρε αθεόφοβε;). Οτιδήποτε από τα προαναφερθέντα κι αν ποστάρει θεωρείται αυτομάτως ‘ύποπτο’.

Σύστημα όλοι μπροστά

Θεωρητικά, στο Twitter είναι λίγο πιο μαζεμένα τα πράγματα, καθώς τα dm είναι εξωφρενικά μη πρακτικά για να πιάσεις κουβέντα σαν άνθρωπος, οι 140 χαρακτήρες είναι πολύ λίγοι για το εύρος μας και γενικά υπάρχει μια δυσκοιλιότητα που στην ψυχή των Ελλήνων βαρόνων του medium είναι συνώνυμο (και απόδειξη) της ιντελιγκέντσιας. Έφυγα από το θέμα, αλλά ήθελα καιρό να το γράψω αυτό.

Αν υπήρχε μια πρόχειρη σοσιαλμηντιακή ζυγαριά, ένα favorite στο Twitter ισοδυναμεί με 4-5 like στο Facebook. Καλά, τα retweet δεν τα βάζουμε καν στη ζυγαριά, γιατί θα σπάσει. Στον κόσμο του Facebook δε, ένα retweet ισοδυναμεί με μια έμμεση πρόταση γάμου μέσω inbox. Όπου βλέπεις λοιπόν επαναλαμβανόμενα favs από συγκεκριμένη πηγή, δεν γίνεται να μην υπάρχει και ενδιαφέρον από την μεριά της.

Της αρέσει όπως τα λες. Κάθε μέρα, όλη μέρα, σε κάθε tweet. Στείλ’ της dm να σου στείλει το Facebook της.

(πρόσεχε τι γράφεις για σένα όμως, μην της τα πεις όλα από την αρχή, ξέρεις, μυστήριο)

Σύστημα για χλιαρό φιλικό προετοιμασίας

Ίσως η πιο ανησυχητική τακτική. Το κορίτσι εξαπλώνεται αρχικά στους mutual φίλους για να σου υπενθυμίσει ότι έχετε κοινό κύκλο (αν έχετε) και ότι είναι ‘φίλη’ με τους φίλους σου. Αυτό είναι το ήπιο στάδιο της γενικότερης τακτικής ‘μπαίνω στο μάτι σου, μπαίνω στο μυαλό σου’.

Το δεύτερο στάδιο, αυτό της τρομάρας, είναι όταν μέσω comments ή friend requests το κορίτσι προσεγγίζει τους κανονικούς σου φίλους, με συνέπεια ανταλλαγή άβολων μηνυμάτων μεταξύ εσένα και των κολλητών σου όπως ‘Ρε ποια είναι αυτή η Κ. που λέει ότι είναι φίλη σου;’. Ποια είναι; Για πες μας. 

Σύστημα κόμπρα

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ρουτίνες στο Facebook. Μία από αυτές αναλύθηκε στο σύστημα ‘4-4-2 like την ημέρα’. Αυτή που δεν αναλύθηκε είναι η εκ διαμέτρου αντίθετη της. Ο ανάποδος καθρέφτης της.

Μερικά κορίτσια (αυτά που στο τέλος παίρνουν τα αγόρια) είναι διακριτικά στα social τους. Αντί για καθημερινά like και σχόλια και έκθεση, προτιμούν πολύ ξαφνικά χτυπήματα, σαν αυτά του συμπαθέστατου ερπετού. Χτυπήματα που έχουν σημασία δηλαδή. Like που θα ξυπνήσω το πρωί και θα αναφέρω στον Χατζηιωάννου. Αλλά αυτά γίνονται μια φορά τα δέκα χρόνια.

 

Η τακτική αυτή διδάσκεται στα κορυφαία προπονητικά κέντρα του πλανήτη, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό/όπλο την υπομονή και καλή τύχη σε όποιον ξημεροβραδιάζεται στα social και ανεβάζει 8 κομμάτια την ημέρα, περιμένοντας αυτό το ένα (πολύτιμο) like.

Been there, done that.

Σύστημα ‘Καφενείο των Φιλάθλων’

Υπάρχει ένας άγραφος ιντερνετικός νόμος που λέει κάτι τέτοιο: “Οποιοδήποτε απρόκλητο inbox λαμβάνεις από γυναίκα που δεν είναι φίλη σου ή συγγενής μετά τις 00.01 τα μεσάνυχτα, ενδέχεται να σημαίνει ότι αυτή η γυναίκα θέλει να κάνετε σεξ. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα παραδεχτεί ποτέ η ίδια. Τουλάχιστον όχι αμέσως”.

Ακολουθούμε και πιστεύουμε ευλαβικά αυτόν τον νόμο.