FITNESS

Πώς έφτιαξε το σώμα του ο Rock για το Hobbs & Shaw

Τα μυστικά του θηριώδη ηθοποιού περιλαμβάνουν σκληρή προπόνηση και μπόλικη πρωτεΐνη.

Σε λίγες ημέρες βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες η καινούργια ταινία του Dwayne ‘the Rock’ Johnson, ‘Hobbs & Shaw‘ στην οποία συμπρωταγωνιστεί μαζί με ένα άλλο θηρίο, τον Jason Statham.

Πρόκειται για spin off του Fast and Furious franchise, μια τρελή περιπέτεια η οποία έχει πάρει καλές κριτικές και φυσικά έχει κερδίσει την πρωτιά στο αμερικάνικο Box Office. Ο Rock αποτελεί μια από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις όπου ένας wrestler του WWE έχει καταφέρει να γίνει σούπερ σταρ του Χόλιγουντ. Εκτός από ταινίες δράσεις τις οποίες παίζει στο μικρό του δαχτυλάκι , διαθέτει άψογο κωμικό στυλ, αυτοσαρκασμό αλλά έχει πάρει υψηλό βαθμό και σε δραματικές και κοινωνικές ταινίες όπως το Pain and Gain και το Get smart.

Παρ’ όλο που ο Dwayne Johnson διαθέτει δυνατό και γυμνασμένο κορμί, πρέπει να το δουλέψει για κάθε του ταινία προκειμένου να χάσει τα περιττά κιλά και να έρθει στην ιδανική φόρμα. Φυσικά το ίδιο έκανε για το Hobs and Shaw. Παρακάτω μας αναλύει τα μυστικά της επιτυχίας του και πώς πετυχαίνει τους στόχους του, τους οποίους χρειάστηκε 18 εβδομάδες για να πετύχει.

Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση

“Μπορεί να είμαι γυμνασμένος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να βελτιωθώ” μας λέει. Μπορεί ο ίδιος να έχει γνώσεις πάνω στην γυμναστική, ωστόσο πάντα ζητάει την βοήθεια επαγγελματία γυμναστή.

Τον εμπιστεύεται, ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του και μαζί πετυχαίνουν αυτούς τους στόχους. Δεν επαναπαύεται στο ότι διαθέτει καλό σώμα. Αν το κάνει αυτό, τότε θα αρχίσει η φθορά.

Το πρόγραμμα του

O Rock συνήθως δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες για την προπόνηση του. Είναι γνωστό όμως ότι ακολουθεί παραπλήσια προγράμματα με αυτά που κάνουν οι bodybuilders, γυμνάζει δηλαδή μια συγκεκριμένη ομάδα μυών κάθε προπονητική ημέρα. Ανάμεσα από τις ημέρες αυτές κάνει πάντα cardio.

Έχει ένα ασκησιολόγιο από 60 μέχρι 100 ασκήσεις. Αυτό εξαρτάται από τον καιρό που έχει μπροστά του για να προπονηθεί. Σε κάθε άσκηση κάνει 4 σετ των 12 επαναλήψεων και ξεκουράζεται από 60-90 δευτερόλεπτα.

Δεν παραβλέπει ποτέ το ζέσταμα

Υπάρχει ένας βασικός κανόνας στην προπόνηση του Rock ο οποίος είναι απαράβατος. “Πάντα κάνω καλό ζέσταμα.” Το σώμα του είναι απίστευτα ταλαιπωρημένο. Έχει κάνει 5 εγχειρήσεις στα γόνατα, έχει 2 μεσοσπονδύλιους δίσκους διαλυμένους, έχει υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα, και έχει 3 κήλες τις οποίες επίσης χειρούργησε. Ένα τόσο ταλαιπωρημένο κορμί θέλει το χρόνο του για να ζεσταθεί. Το ζέσταμα συνήθως διαρκεί 30 λεπτά και είναι αυτό που του δίνει το ρυθμό για το κυρίως πρόγραμμα.

Η πρωτεΐνη είναι το κλειδί

Σε συνεντεύξεις του ο Rock λέει ότι τρώει 5 γεύματα την ημέρα. Η διατροφή του εξαρτάται άμεσα με τον στόχο της προπόνησης. Το βασικό συστατικό της είναι φυσικά η πρωτεΐνη. “Έχω φάει ένα κοπάδι αγελάδες, άπειρα αυγά, στάβλους από κότες και μπριζόλες” παραδέχεται ο ίδιος. Άλλες τροφές που προτιμάει είναι η βρώμη, γλυκοπατάτες, κρεμμύδια, μανιτάρια, και η κασεΐνη η οποία είναι ένα είδος πρωτεΐνης.

<Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου, ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Ιnstagram (@vpolimero)