samsung
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Samsung Galaxy Z Fold 3: Ένα εξαιρετικό κινητό βρήκε επιτέλους τον προορισμό του

Η εντυπωσιακή εσωτερική οθόνη του Fold 3 είναι μόνο ένα από μία σειρά εντυπωσιακών χαρακτηριστικών που προσφέρει.

Θυμάμαι ακόμα τη μέρα που περιεργάστηκα το πρώτο foldable κινητο της Samsung. Ένιωθα να παίρνω το μέλλον στα χέρια μου. Μία τεχνολογία που οραματιζόταν μαζί της και μία συνολική αλλαγή στο τι ορίζουμε ως smartphone. Κατά μία έννοια, όμως, εκείνη η συσκευή παγιδευόταν στο χαρακτηριστικό της αναδιπλούμενης οθόνης και έψαχνε τον σκοπό της σε αυτόν τον κόσμο.

Το τελευταίο ήταν πολύ βασικό για ένα συνολικό project όπως ήταν αυτό που εκφραζόταν μέσω αυτού του κινητού. Στη νεότερη εκδοχή του, το Samsung Galaxy Z Fold 3 πετυχαίνει τον πρώτο και βασικό σκοπό του. Είναι ένα (ακόμη) καλύτερο κινητό από τις προηγούμενες εκδοχές του. Βάζει δε για τα καλά τα foldable κινητά στην αγορά των smartphone.

Πρόκειται για μία από εκείνες τις περιπτώσεις συσκευών η επιτυχία των οποίων δίνει νόημα και σε όσες προηγήθηκαν για να το χτίσουν. Πάνω σε αυτές και στις αδυναμίες τους πάτησε για να βγάλει πια κάτι που είναι ταυτόχρονα πρωτοποριακό αλλά και εξαιρετικό. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Οθόνες

Ξεκινώντας από την οθόνη, για την ακρίβεια από τις οθόνες του κινητού. Η εξωτερική οθόνη, όταν δηλαδή του κινητό είναι διπλωμένο, είναι μία οθόνη 6,2 ιντσών που χρειάζεται λίγο τον χρόνο προσαρμογής μας για να συνηθίσουμε τις διαφορετικές της αναλογίες. Τα χαρακτηριστικά της είναι ούτως ή άλλως πολύ καλά με ανάλυση 2268×832 και σίγουρα πολύ καλύτερα από την αντίστοιχη του Fold 2.

Το ζήτημα όμως στο Fold 3 προφανώς και είναι η εσωτερική οθόνη η οποία είναι με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους εντυπωσιακή. Πρώτα από όλα προφανώς λόγω του μεγέθους της. Aνοίγοντας σαν βιβλίο το κινητό, θα βρεις τις διαστάσεις των 7,6 ιντσών που προσφέρουν τον χώρο και το περιθώριο για νέες δυνατότητες στην καθημερινή χρήση των smartphone (δουλειά, παρακολούθηση σειρών, ανάγνωση βιβλίων κτλ).

samsung

Την ίδια στιγμή λύνεται ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που υπήρχε στις προηγούμενες εκδοχές του. Η οθόνη είναι πολύ πιο ανθεκτική. Είναι επίσης και αδιάβροχη, κατά 30% πιο φωτεινή και πολύ πιο αποτελεσματική ως προς την αφή.

Κάμερες

Μία τριπλή κάμερα 12 MP στο πίσω μέρος του κινητού, μία σέλφι κάμερα των 10MP στο μπροστινό μέρος και ακόμα μία μικρή -επίσης σέλφι- κάμερα που βρίσκεται στο πάνω δεξιά κομμάτι της εσωτερικής οθόνης είναι το οπλοστάσιο του Fold 3 ως προς τις κάμερές του. Και το οπλοστάσιο αυτό είναι πολύ βαρύ.

Η βασική κάμερα είναι με λίγα και απλά λόγια εξαιρετική, όπως ήταν φυσικά και στο Fold 2. Κρατάει μάλιστα το επίπεδο ανάλυσης της αντίστοιχης του S21.  Η απόδοση του Fold 3 σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι με κάθε κυριολεξία εντυπωσιακή. Αν πρέπει να βρούμε ένα ψεγάδι αυτό θα είναι στις μέτριες επιδόσεις (τουλάχιστον για κινητό τέτοιας κατηγορίας) ως προς το zoom.

Το Samsung Fold 3 unsplash

Πολύ καλή είναι και η εξωτερική σέλφι κάμερα που προσφέρει αναλύσεις που θυμίζουν τη βασική κάμερα άλλων μετριότερων ως προς την κάμερα κινητών. Η μέσα σέλφι είναι μία κάμερα ανάγκης που έχει και τα θετικά της και κρύβεται εντυπωσιακά όταν είναι απαραίτητο.

Απόδοση

Με επεξεργαστή Snapdragon 888 και την RAM των 12GB είναι προφανές ότι το Samsung Galaxy Z Fold 3 κοιτάει στα μάτια τις καλύτερες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι μάλιστα αισθητά πιο γρήγορο από το Fold 2 ενώ μπορεί να στηρίξει με μεγάλη ευκολία το multitasking που υπόσχεται και σχεδιαστικά.

Τα 4400 mAh του Fold 3, με τον τρόπο που έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία των smartphone, δεν είναι πλέον ο αριθμός που λέει την απόλυτη αλήθεια. Με πολύ συχνή χρήση και έχοντας ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές ανοιχτές, η συσκευή αντέχει γύρω στις 9 ώρες. Απόδοση που δεν εντυπωσιάζει αλλά δεν είναι και για να σε προβληματίζει ιδιαίτερα. Στα αρνητικά είναι ότι δεν παρέχεται ο φορτιστής με τη συσκευή.

Μία συνοπτική ετυμηγορία

Το Samsung Galaxy Z Fold 3 είναι αδιαμφισβήτητα ένα εντυπωσιακό κινητό. Για την ακρίβεια, είναι μία εντυπωσιακή συσκευή με την έννοια ότι συνδυάζει τη λειτουργία ενός smartphone με ένα tablet. Τα θετικά είναι πολλά. Οι κάμερες είναι εξαιρετικές, όπως εξαιρετική είναι και η απόδοση του κινητού αλλά και η εσωτερική οθόνη του.

Στα αρνητικά πρέπει να βάλουμε τη μέτρια μπαταρία, τη μη ύπαρξη φορτιστή στη συσκευή και φυσικά το αρκετό μεγάλο κόστος που αγγίζει 1899 και 1999 ευρώ, ανάλογα με τη μνήμη. Σε καμία περίπτωση φυσικά, αν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε μία τέτοια αγορά δεν θα μετανιώσεις τα λεφτά που θα δώσεις.

Αν το πρώτο Fold της Samsung άνοιξε τον δρόμο για μία νέα εποχή, το Samsung Galaxy Z Fold 3 έρχεται για να δώσει σε αυτόν τον δρόμο έναν προορισμό. Τα κινητά με αναδιπλούμενη οθόνη δεν είναι πια πειραματισμός και το Fold 3 είναι πλέον ένα φανταστικό κινητό του οποίου η οθόνη είναι ένα μόνο από μία σειρά εντυπωσιακών χαρακτηριστικών.