Papadakis Press
ΜΟΔΑ

Στα backstage του Athens Xclusive Designers Week

Στο πλαίσιο του 29ου Athens Xclusive Designer’s Week, την Κυριακή στις 31/10, το OneMan βρέθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Τι σχέση έχει τελικά η μόδα με την τεχνολογία; Αν το δεις με μία πρώτη ματιά, πρόκειται για δύο χώρους που ομολογουμένως δεν έχουν πολλά κοινά. Υπάρχει όμως ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό ευρισκόμενο στον πυρήνα και των δύo. Τόσο στη μόδα όσο και στην τεχνολογία εντοπίζεται, δομικά σχεδόν, μία αέναη κίνηση που κοιτάζει πάντα μπροστά. Ακόμα και σε περιόδους που μπορείς να στραφείς στο κλασικό, το κάνεις έχοντας τελικά το βλέμμα στο μέλλον.

Με άλλα λόγια, και τους δύο χώρους τους ενώνει το γεγονός ότι κινητήριος μοχλός της ίδιας της ύπαρξής τους είναι το να έχουν ένα όραμα. Άλλες φορές το όραμα αυτό μπορεί να μη γίνει ποτέ πραγματικότητα, άλλες γίνεται άμεσα και άλλες χρειάζεται λίγο χρόνο πριν υιοθετηθεί από τις κοινωνίες στις οποίες απευθύνεται.

Στα backstage του 29ου AXDW

Μπάινοντας από τη πλαϊνή πόρτα του Ζαππείου Μεγάρου, βρεθήκαμε στον χώρο του backstage του event και λίγο πριν την παρουσίαση του show του Hand Made by Giannetos. Mία ψηλοτάβανη και πολυ ευρύχωρη αίθουσα ορθώθηκε μπροστά μας με τον χαρακτηριστικό λευκό φωτισμό της.

Ακολουθώντας τον διάδρομο προσπερνούσες δεκάδες ανθρώπους που βρίσκονταν σε μία διαρκή κίνηση. Πολλοί από αυτούς ήταν, φυσικά, μοντέλα. Κάποια από αυτά κάθονταν σε παρέες και περίμεναν τη σειρά του δικού τους show. Άλλα βρίσκονταν σε έναν από τους δεκάδες καθρέφτες στον χώρο, να χτενίζονται ή να βάφονται. Κάποια πιο αγχωμένα, άλλα πιο ήρεμα. 

Τελευταίες οδηγίες, μερικές λεπτομέρειες που έπρεπε να τονιστούν, αλλαγές της τελευταίας στιγμής και σποραδικά χειροκροτήματα. Τα μοντέλα είναι εξάλλου μόνο ένα κομμάτι πολυάριθμων ομάδων ανθρώπων που εργάζονται σκληρά για να βγει το πιο άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα. 

Όταν ήρθε η ώρα για την παρουσίαση, βγήκαμε από τα backstage και φτάσαμε στον πιο εντυπωσιακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, τον υπαίθριο χώρο του. Ακολούθησε ένα φαντασμαγορικό show. Όλα λειτούργησαν στην εντέλεια.

Ένα κινητό έτοιμο να αντεπεξέλθει και στις πιο απαιτητικές συνθήκες

Το πολυλειτουργικό Samsung Galaxy Z Fold3, μία συσκευή για την οποία έχουμε μιλήσει και παλαιότερα σε review, βρισκόταν μαζί μας καθόλη τη διάρκεια των προετοιμασιών. Ομολογουμένως πρόκειται για ένα κινητό ταιριαστό για την περίσταση και εξηγώ γιατί.

Θυμάμαι ακόμα την περίοδο που ακούγαμε για την προοπτική μίας αναδιπλούμενης συσκευής με touch screen, όχι και πάρα πολύ καιρό πριν. Θυμάμαι επίσης και την πρώτη φορά που το είδα από κοντά και εντυπωσιάστηκα από την ίδια την καινοτομία, ενδεχομένως ξεχνώντας -για λίγο- οτιδήποτε άλλο.

Ο χρόνος στην τεχνολογία κινείται πάρα πολύ γρήγορα. Το Samsung Galaxy Z Fold3 μπορεί, λοιπόν, να υπερηφανεύεται ότι είναι ένα εξαιρετικό κινητό. Η αναδιπλούμενη εσωτερική οθόνη των 7,6 ιντσών είναι μόνο ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του. Αυτό που έμοιαζε άλλοτε ως κάτι καινοφανές και μόνο να το βλέπεις, γίνεται σήμερα μία καινοτομία που κάνει το smartphone σου, όχι μόνο πολύ πιο εντυπωσιακό, αλλά κυρίως πιο χρηστικό. 

Έχοντας ανοιχτή την εσωτερική οθόνη, στην ουσία έχεις μία οθόνη tablet με όλα τα πλεονεκτήματα μπορεί να έχει αυτό. Ευκρίνεια, μεγαλύτερη και πιο ξεκούραστη οθόνη, ώστε να διαβάζεις τα άρθρα στο site που επισκέπτεσαι καθημερινά, να δεις ένα βίντεο ή ένα ολόκληρο επεισόδιο της σειράς με την οποία έχεις κολλήσει και να παίξεις το αγαπημένο σου παιχνίδι. 

Ταυτόχρονα όμως δεν σε απασχολεί και το βασικό μειονέκτημα που έχει ένα tablet και δεν είναι άλλο από το πώς θα το μεταφέρεις. Με μία μόνο κίνηση, διπλώνεις τη συσκευή σου και αυτή αποκτά το σχήμα και όλα τα χαρακτηριστικά ενός smartphone με μία εξωτερική οθόνη 6,2 ιντσών και ανάλυση 2268Χ832.

Το multitasking είναι φανερά κάτι πάνω στο οποίο στόχευσε η Samsung. Όταν καταφέρνεις να δώσεις σχήμα σε μία καινοτομία, είσαι μόνο στα μισά του δρόμου. Το άλλο μισό και καθόλου λιγότερο σημαντικό είναι να κάνεις κάτι με αυτό που κατάφερες. Να το εφαρμόσεις σε πραγματικές συνθήκες.

Όχι μόνο ένα κινητό που αναδιπλώνεται

Το Samsung Galaxy Z Fold3, όπως ήδη είπαμε, είναι ένα κινητό που εκτός από το foldable χαρακτηριστικό του προσφέρει πολλά ακόμη. Πρώτα από όλα μία εξαιρετική τριπλή κάμερα 12 MP που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κινητού, άλλη μία των 10 ΜP που βρίσκεται μπροστά αλλά και μία ακόμη σέλφι κάμερα εντός της εσωτερικής οθόνης. Ενταγμένες μέσα στο κινητό με τρόπο εύχρηστο αλλά και με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ως προς την ποιότητα των φωτογραφιών.

Ταυτόχρονα, φυσικά, δεν αρκεί να έχεις προνοήσει σχεδιαστικά για το multitasking. Πρέπει να μπορεί το smartphone σου να σηκώσει τις πολλές και παράλληλες δραστηριότητές σου. Και το Samsung Galaxy Z Fold3 δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό. Ο επεξεργαστής τελευταίας τεχνολογίας Snapdragon 888 και φυσικά η RAM των 12GB προσφέρουν το κατάλληλο υπόβαθρο για να στηρίξει ένα κινητό που ουσιαστικά θα σου λύσει τα χέρια με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στην καθημερινότητά σου.

Συμπερασματικά

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι μιλάμε για premium κινητό που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει με την πρώτη ματιά αλλά δεν θα μείνει σε αυτό. Θα αποτελέσει και ένα gadget που θα γίνει ο απόλυτος βοηθός στην καθημερινότητά σου στη δουλεία, τη ψυχαγωγία και την παραγωτικότητά σου. Γρήγορο, με πολύ καλή κάμέρα, εντυπωσιακή απόδοση και αντοχές. Φυσικά και τη δυνατότητα εναλλαγής tablet και smartphone σε μία μόνο συσκευή.

Όχι και άσχημη εφαρμογή ενός οραμάτος. Σωστά;