SEX

Τα 10 αναπάντητα ερωτήματα μίας σχέσης

Μία λίστα από όλες αυτές τις απορίες που ποτέ κανένα ζευγάρι δεν κατόρθωσε να λύσει. Μεταξύ μας, ούτε την γενική τους ιδέα δεν καταφέρνουν να πιάσουν.

Πριν γεμίσουμε την οθόνη μας με ερωτηματικά εντελώς κινηματογραφικά, ας συμφωνήσουμε ότι ανεξαρτήτως στυλ και συνθηκών δεν υπάρχει σχέση που να μην σέρνει πίσω της σαν γαμήλια τενεκεδάκια, ένα σωρό από ερωτήματα. Απορίες που πιστές στην αγχώδη φύση τους κάνουν φασαρία και συνήθως, δημιουργούν παρεξηγήσεις. Ενίοτε, και μούτρα.

Ωραία, και τώρα ας πέσει η κάρτα παρακαλώ.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα με τις ερωτήσεις που ακούγονται κατά τη διάρκεια μίας σχέσης και απλώς στέκουν εκεί αγέρωχες πάνω από τα κεφάλια των άμεσα ενδιαφερόμενων θα μπορούσε άνετα να αναβαθμιστεί σε αστικό μύθο του στυλ: Βρέθηκε άντρας που ρώτησε το κορίτσι του ‘τι έχει‘ και εκείνη του απάντησε. (Προφανώς και το ‘τίποτα‘ δεν λογίζεται ως απάντηση.)

Για την ώρα, έχει γίνει πολυ-μοιραζόμενη ατάκα στα social media. Μεταξύ μας, και αυτό επιτυχία είναι.

Φαντάζομαι ότι με ένα τόσο δυνατό παράδειγμα, έχεις ήδη μπει στο νόημα του τι ακολουθεί. Ίσως να έχεις ήδη σπαζοκεφαλιάσει κιόλας να βρεις τη λύση. Αν είσαι του ψυχαναγκαστικού κλάδου, το έχεις κάνει ήδη (Παρεμπιπτόντως, αν δεν ξέρεις αν είσαι, τότε κάνε το κουίζ να μάθουμε). Αν πάλι δεν είσαι, τότε μπορείς να αγνοήσεις την αμέσως επόμενη παράγραφο.

Σε κάθε περίπτωση, θέλω να πάρεις μερικές ανάσες και να ηρεμήσεις. Ως τρίτος και εξωτερικός παρατηρητής θα ήθελα να χαλαρώσεις και να αφήσεις το άγχος που πιθανότατα σου δημιουργούν κάποιες από τις ακόλουθες ερωτήσεις να καταλαγιάσει. Δεν μιλάμε για σένα τώρα. Ούτε για το κορίτσι σου το πρώην, το νυν ή το αεί.

1. ‘Τι έχεις;‘, το δημοφιλές

Συνήθως, το λένε: Άντρες, γυναίκες

Συνήθως, δεν απαντάνε: Οι γυναίκες

Όπως είπαμε και παραπάνω, συνήθως συνοδεύεται από την απάντηση ‘τίποτα‘ ή ένα τίναγμα του κεφαλιού προς τα πάνω που λογικά σημαίνει κάτι σε: ‘άσε με δεν θέλω να σου μιλήσω τώρα μου έχεις κάνει πάρα πολλά και κάποια στιγμή θα τα βρεις μπροστά σου’.

Ναι πράγματι, λαλίστατη η συγκεκριμένη κίνηση.

2. ‘Τι σκέφτεσαι;‘, το άφτερσεξ σιγουράκι

Συνήθως, το λένε: Οι γυναίκες

Συνήθως, δεν ξέρουν τι να απαντήσουν: Οι άντρες

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες σου. Με ελάχιστες εξαιρέσεις λίγα λεπτά αφότου έχεις αποδείξει το ταλέντο σου στο σεξ η εκάστοτε παρτενέρ σου κάνει την ερώτηση του εκατομμυρίου. Και το χειρότερο είναι ότι ποτέ μα ποτέ δεν δέχεται το ‘τίποτα‘ σαν απάντηση. Όταν στο νούμερο 1 το απαντάει εκείνη, είναι καλά.

Ακόμη και αν συνοδεύεται από αγκαλιά. Τίποτα, εκεί θέλει να μάθει.

3. ‘Μου λες αλήθεια;‘, το ασχολίαστο

Συνήθως, το λένε: Άντρες, γυναίκες

Αποκλείεται να απαντήσουν: Άντρες, γυναίκες

Ρε παιδιά, να είμαστε και λίγο λογικοί. Σου λέει κάποιος κάτι υποστηρίζοντας ότι είναι αλήθεια. Υπάρχει περίπτωση όταν τον ρωτήσεις αν όντως σου λέει αλήθεια να απαντήσει ‘όχι, ψέματα έλεγα;

Τι είναι ο Φερεντίνος και σας κάνει φάρσα;

4. ‘Με βλέπεις σοβαρά;‘, το άβολο

Συνήθως, το λένε: Οι γυναίκες

Συνήθως δεν ξέρουν τι  να απαντήσουν: Οι άντρες

Στο ίδιο πνεύμα με το νούμερο 3 υπάρχει περίπτωση να είσαι με μία κοπέλα και να της πεις ‘δεν σε βλέπω σοβαρά‘; Ή αντίστοιχα να το κάνει εκείνη;

Παρεμπιπτόντως, αν υπάρχει κάποιος που θα το απαντούσε σοβαρά αυτό τότε να διευκρινίσουμε ότι είναι κάφρος και όχι ειλικρινής.

5. ‘Πότε θα κάνουμε παιδί;‘, το θεόσταλτο

 

Συνήθως, το λένε: Οι γυναίκες

Συνήθως μασάνε φύλλα δάφνης και απαντούν: Οι άντρες

Εδώ δεν θα σχολιάσω κάτι. Το μόνο που θα πω είναι ότι αν ξέρει κάποιος να το απαντήσει αυτό, ας μας στείλει και τους αριθμούς του τζόκερ. Να βρίσκονται.

6. ‘Ήμουνα καλή/ός (στο σεξ);‘, το ψωνίστικο

Συνήθως, το λένε: Άντρες, γυναίκες

Συνήθως αλλάζουν θέμα: Άντρες, γυναίκες

Αυτή η ερώτηση είναι μεγάλη παγίδα. Για πότε θα βρεθείτε να συζητάτε για προηγούμενους ερωτικούς σας συντρόφους και να βράζετε ρύζι, ούτε που θα το καταλάβετε.

7. ‘Εσύ, προσποιείσαι οργασμό;‘, το wtf

Συνήθως, το λένε: Οι άντρες

Συνήθως έχουν πονοκέφαλο: Οι γυναίκες

Όχι δεν είσαι εσύ αυτός που θα σου πει αλήθεια αν δεν θέλει να σου την πει και ναι, αν όντως προσποιείται, το κάνει γιατί ΔΕΝ θέλει να το μάθεις.

8. ‘Υπόσχεσαι να μην με πληγώσεις;‘, το δακρύβρεχτο

 

Συνήθως, το λένε: Οι γυναίκες

Συνήθως κοιτάνε τα σύννεφα: Οι άντρες

Ένα πράγμα θέλω να σημειώσω: Κανείς καλός άνθρωπος δεν έχει τέτοιο σκοπό όταν είναι με κάποιον. Οι κακοί, είναι στη φυλακή άλλωστε. Για εκείνων την σχέση, δεν ξέρω να απαντήσω.

9. ‘Με απατάς;‘, το διαχρονικό

Συνήθως, το λένε: Άντρες, γυναίκες

Συνήθως αναστενάζουν: Άντρες, γυναίκες

……………………………………………………………………

10. ‘Θα με απατήσεις;‘, το ουτοπικό

Συνήθως, το λένε: Άντρες, γυναίκες

Συνήθως κλείνουν απότομα το κινητό τους: Άντρες, γυναίκες

Μόνο τελίτσες μπορώ να βάλω. Πάλι. Συγγνώμη.

Και μία σημείωση: Το ‘θα με αγαπάς για πάντα;‘ βρέθηκε εκτός τυχερής δεκάδας γιατί είναι ανίκητο. Ξεκάθαρα.