SEX

Τα 7 στάδια-νάρκες της σχέσης

Θα είχε νόημα να παρομοιάζαμε τις πίστες των σχέσεων με αυτές των video games, αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο διασκεδαστικά (στις σχέσεις).

Μια από τις πρώτες σφαλιάρες που έφαγα στη ζωή ήταν η ανημπόρια μου στον Ναρκαλιευτή. Σε αυτό το ηλίθιο πανδύσκολο παιχνιδιού που υπήρχε σε κάθε desktop και που είχε τερματίσει κάθε δεύτερος συμμαθητής μου. Μικρός δεν τα πήγαινα καλά με τις νάρκες ούτε με τα παιχνίδια (εξαιρείται το NBA Live). Και κάπου εδώ έρχομαι προβλέψιμα να συνδέσω τις νάρκες του Minesweeper με τις νάρκες των σχέσεων.

 

Έλα όμως που στις σχέσεις φαίνονται. Ακόμη κι αν δεν τις βλέπεις να έρχονται, κάποιοι άλλοι τις έχουν πατήσει και μπορούν να σε βοηθήσουν. Εμείς, εδώ, οι φίλοι σου απ’ το ΟΝΕΜΑΝ. Δεν ξέρω σε ποια φάση είναι η σχέση σου, δεν ξέρω καν αν έχεις σχέση, αλλά σημείωσε τις παρακάτω πίστες-στάδια-νάρκες και προσπέρασε τες in style που λένε και στο FM 14.

Το πρώτο 10ήμερο

Η νάρκη: Να το χάσετε από την αρχή στο θέμα της συχνότητας της επικοινωνίας / Να καταλάβει ότι δε σε θέλει αρκετά

Η πίστα: To ‘όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς’ και όλα τα κλισέ που θέλουν να τονίσουν τι χρήσιμη που είναι η προ-οικονομία στα πράγματα έχουν γραφτεί τα πρώτα 10ήμερα σχέσεων. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν υπάρχει κανόνας για το πώς πρέπει να φέρεσαι στο ξεκίνημα μια σχέσης. Αν σου βγαίνει να πάρεις σβάρνα τα κοσμηματοπωλεία μετά το πρώτο ραντεβού, πάρτα σβάρνα. Αν σου βγαίνει να μη στείλεις ούτε γεια στο FB για μια βδομάδα, μη στείλεις.

Το θέμα είναι ότι, υπόγεια, συμβαίνουν τόσο καθοριστικά πράγματα το πρώτο διάστημα μιας καινούργιας σχέσης (πχ. το κορίτσι σου γειώνει οριστικά ‘έναν τύπο που απλά έβλεπε πριν από σένα’ ή καταλαβαίνει ότι δεν είναι έτοιμη για σχέση -ξέρωγώ, κάτι βρίσκουν πάντα) που τουλάχιστον εδώ, μπορεί να μη χρειαστεί καν να πατήσεις τη νάρκη για να σκάσει. Η νάρκη είναι τηλεκατευθυνόμενη. Αν είναι να βρεθείτε, θα σε βρει εκείνη.

Η άμυνα: Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να αρέσεις όσο θες σε ένα κορίτσι. Περιόρισε τις βλακείες και κάνε το σταυρό σου.

Οι διακοπές με την κολλητή της / Οι διακοπές με τους κολλητούς σου

Η νάρκη: Το παιχνίδι, το φλερτ, το κέρατο. Μπουμ.

Η πίστα: Ένας πανάρχαιος δάσκαλος των ανθρώπινων σχέσεων που στο προνήπιο ήξερε απέξω το κάμα σούτρα έχει δηλώσει ότι οι άνθρωποι περνάνε συνήθως καλύτερα όταν κάνουν διακοπές με τους φίλους τους. Πανάρχαια ευστοχία. Στο πλαίσιο του ‘περνάω καλύτερα’, ο κόσμος φλερτάρει, κάνει χαζομάρες στο νερό, πίνει λίγο πολύ παραπάνω το βράδυ, κλείνει το κινητό του (χωρίς λόγο) και γενικά δεν σκέφτεται.

Όσο για μένα, κάθε φορά που μια ανώτερη δύναμη μού προσφέρει τις κοριτσοδιακοπές της φίλης μου σε .avi, εγώ αρνούμαι να το ανοίξω. Δεθέλωναξέρω.

Η άμυνα: Δεν ρωτάς, δεν πρήζεις και δίνεις το παράδειγμα διακριτικότητας γιατί θα πας κι εσύ διακοπές με τους φίλους σου. Προαιρετικά, κάνεις και το σταυρό σου.

Οι πρώτες διακοπές μαζί της

Η νάρκη: Να μην περάσετε καλά

Η πίστα: 7-10 μέρες μαζί, χωρίς πολλές εναλλακτικές να δείτε άλλο κόσμο και με τον άγραφο κανόνα ‘Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει σφαχτεί με φίλο, φίλη, γκόμενα, γκόμενο σε διακοπές’ πάνω απ’ τα κεφάλια σας. Beat that.

(Προφανώς παίζει ρόλο το μέρος που θα διαλέξετε. Προφανώς είναι πολύ πιο αισιόδοξες οι προβλέψεις αν πάτε διακοπές στο Παρίσι και απαισιόδοξες αν περιοριστείτε στο Πόρτο Χέλι. Την αγάπη μας στο Πόρτο Χέλι).

Η άμυνα: Θετική σκέψη και συντήρηση του ενθουσιασμού ‘Ωωω, πρώτη φορά διακοπές μαζί’. Ό,τι καλύτερο για τις κακοτοπιές.

Η πρώτη επέτειος

Η νάρκη: Να ψάχνετε πού πήγε ο ενθουσιασμός

Η πίστα: Βαθιά ψυχανάλυση. Παίρνεις τις ωραίες τις λιαστές σου τις ντομάτες και το απάκι από το Yoleni’s, βράζεις τα μακαρόνια σου, της ετοιμάζεις το φανταστικό τραπέζι επετείου σπίτι σου (μην ξεχάσεις να ανοίξεις το air-condition) και τι ωραία που θα τα περάσετε σήμερα που κλείνετε έναν χρόνο. Αυτό είναι το καλό σενάριο.

Μερικοί υπεραναλυτικοί τύποι σαν εμένα, όμως, συγκρίνουν το πώς ένιωθαν την πρώτη φορά που βγήκαν για φαγητό με το κορίτσι και πώς νιώθουν ανήμερα της επετείου, βρίσκουν τις διαφορές και ξεκινούν: ‘Silver Alert, εξαφάνιση ενθουσιασμού, μπορείτε να βοηθήσετε’;

Η άμυνα: Στην επέτειο αποφεύγουμε να μιλήσουμε για το πώς γνωριστήκαμε, για τα πρώτα ραντεβού, για το ΠΟΣΟ ΓΑΜΩ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ. Εκτός αν τώρα είναι καλύτερα.

Η αναγκαστική απόσταση

Η νάρκη: Μάτια που δεν βλέπονται…

Η πίστα: Μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ να περάσετε ένα σεβαστό διάστημα χώρια. (Όχι, οι διακοπές με τις φίλες της δεν είναι ένα σεβαστό διάστημα). Αν χρειαστεί όμως, η κατάσταση γίνεται ζόρικη εξ ορισμού. Ακόμη κι αν είστε το πιο υποδειγματικό, κινηματογραφικό ζευγάρι του εμπορικού τριγώνου. Η ανάγκη να έχεις κοντά σου αυτή που θες είναι πιο δυνατή από οποιαδήποτε απόσταση. Εύχεσαι.

Η άμυνα: Μηδενίζεις την απόσταση. FaceTime, Skype, ταξίδια-αστραπή, coolness και υπομονή.

Το στάδιο που βαριέστε να βγείτε (μόνοι)

Η νάρκη: Σαπίλα alert

Η πίστα: “Δεν ξέρω τι θα κάνεις αυτό το Σάββατο, αλλά θα βγούμε οπωσδήποτε. Έχουμε δύο μήνες να κάνουμε κάτι οι δυο μας”. “Αυτή η εβδομάδα στη δουλειά θα είναι θάνατος”. “Λοιπόν, θα πάω λίγο γραφείο το Σάββατο το μεσημέρι και μετά όπως είπαμε, έ;”. “Ρε συ, σε πειράζει να το μεταφέρουμε για Κυριακή;”. “Αυτό δεν χαλάει με τίποτα”. “Zzzzzzzzzzzzz”.

Η άμυνα: Πιο ποιοτικός ύπνος το βράδυ. Και βγείτε έξω έστω και με παρέα. Αλλά ΒΓΕΙΤΕ.

Το ‘now or never’ στάδιο

Η νάρκη: “Ή θα παντρευτούμε ψιλοάμεσα ή θα χωρίσουμε”. Παπάτζα νούμερο 6 στον μακρύ κατάλογο με τις ‘100 πιο επικές παπάτζες της ζωής’.

Η πίστα: Είστε χρόνια μαζί. Ο έρωτας και το πάθος έχουν εγκαταλείψει το καράβι , παρ’ όλ’ αυτά, προχωράτε, έχετε το ρυθμό σας, έχετε συνηθίσει. Θεμιτά όλα αυτά, συμβαίνουν παντού γύρω μας. Αυτό το ψευτοδίλημμα γιατί το κάνετε σημαία; Ήρθε ποτέ στο σπίτι κάποιος μυστήριος τύπος που σας έβαλε να υπογράψετε ότι μετά τα πέντε χρόνια επιτυχημένης σχέσης, ΠΡΕΠΕΙ να περάσετε στο επόμενο επίπεδο; Γιατί πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό; Δηλαδή η Κατερίνα Παπουτσάκη που παντρεύτηκε τόσο γρήγορα δεν ξέρει; Δηλαδή άλλοι που δεν παντρεύτηκαν ποτέ, αλλά είναι 25 χρόνια μαζί, ούτε αυτοί ξέρουν; Για το Θεό.

(Δυστυχώς, η συγκεκριμένη νάρκη έχει διαμελήσει σχέσεις και σχέσεις).

Η άμυνα: Κάντε έναν λευκό γάμο. Πλακίτσα. Σιγουρευτείτε ότι, χοντρικά, θέλετε τα ίδια πράγματα. Σοβαρά τώρα.