ΦΑΓΗΤΟ

Τέσσερις μακαρονάδες για να ξεχειμωνιάσεις

Το ONEMAN μαγείρεψε για εσένα, για να πάρεις μερικές ωραίες ιδέες και να πρωτοτυπήσεις στις μακαρονάδες σου.

Δεν χρειάζεται να είσαι Master Chef για να φτιάξεις μακαρόνια. Αυτό μπορεί να σου το βεβαιώσει και ο εικονιζόμενος στην κεντρική φωτογραφία Ηλίας Αναστασιάδης, αρκετά άπειρος στην κουζίνα, ο οποίος όμως έδωσε ρέστα τις προάλλες. Με τον Ηλία και τον καλλιτέχνη της φωτογραφίας Δημήτρη Βάσσο (θα τον δεις κι αυτόν παρακάτω να μαγεύει πάνω από κρητικό απάκι), περάσαμε ένα πρωινό στην κουζίνα της Yoleni’s.

Σου είχαμε πει και πριν λίγες ημέρες ότι πρόκειται για ένα online κατάστημα στο οποίο μπορείς να βρεις προϊόντα της ελληνικής γης σε πολύ καλές τιμές, προϊόντα που δύσκολα θα βρεις σε σούπερ μάρκετ και τα μαγαζιά της γειτονιάς.

Γιατί πήγαμε εκεί να μαγειρέψουμε; Γιατί είναι μια μικρή Disneyland της κουζίνας. Κάναμε τη βόλτα μας στα ράφια από όπου ετοιμάζονται οι παραγγελίες, επιλέξαμε προϊόντα για τέσσερις μακαρονάδες και αφού τα έφερε ο άνθρωπός μας, ο Αντώνης, στην κουζίνα, ξεκινήσαμε να μαγειρεύουμε.

Πάμε λοιπόν με τις τέσσερις συνταγές μας

Η μακαρονάδα του εργένη

Ξεκινήσαμε από κάτι πρακτικά πανεύκολο. Κι αυτό γιατί είναι πάρα πολλοί εκείνοι οι άντρες που ούτε γνωρίζουν την τέχνη ούτε έχουν τον χρόνο να κάνουν το κάτι παραπάνω στην κουζίνα. Όταν λοιπόν απλά βράζεις μακαρόνια και τα σερβίρεις με μία έτοιμη σάλτσα, η μαγεία μπορεί να έρθει κυρίως από την σάλτσα. Γι’ αυτό φρόντισε να μην είναι μία σκέτη με ντομάτα, αλλά μία μυρωδάτη κόκκινη σάλτσα.

Χρησιμοποιήσαμε

Προετοιμασία

Α, πολύ δύσκολα πράγματα. Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Παράλληλα ζεσταίνεις την σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτοντας αν θέλεις και λίγο νερό για να μην είναι πολύ πηχτή. Σουρώνεις τα μακαρόνια και τα βουτυρώνεις λίγο να πάρουν άρωμα. Σερβίρεις με σάλτσα και τριμμένο τυρί.

 

 

Η χορταστική μακαρονάδα

Κάθε άντρας που σέβεται το στομάχι του οφείλει να έχει μια τέτοια μακαρονάδα στο τσεπάκι του. Μία μακαρονάδα που θα έχει το κρέας της αλλά και το εξτραδάκι της γεύσης. Δεν είναι ανάγκη μία μακαρονάδα για να είναι χορταστική να έχει κρέμα γάλακτος. Υπάρχουν τόσοι ωραίοι συνδυασμοί που μπορείς να παίξεις. Εμείς εδώ κάναμε μία πολύ ελληνική εκδοχή.

Χρησιμοποιήσαμε

Προετοιμασία

Η χορταστική μακαρονάδα 

Κι αν δεν κατάλαβες από το step by step, βράσαμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Σωτάραμε λίγο το απάκι και το σβήσαμε με τσίπουρο. Προσθέσαμε λίγα τοματάκια ολόκληρα τα οποία και σπάσαμε λίγο για να βγάλουν τα ζουμιά τους στο τηγάνι. Όταν το απάκι πήρε ωραίο χρώμα και τα τοματάκια ήταν έτοιμα, σερβίραμε στο πιάτο με τα flakes του τυριού, λίγη πάπρικα και λίγη ρίγανη.

 

 

Το πιάτο για εκείνη

Εντάξει, μαγειρέψαμε για εμάς και τους φίλους μας. Τι γίνεται όμως όταν έχεις ένα κορίτσι καλεσμένο στο σπίτι; Μετά από μερικά ραντεβού θα τις φτιάχνεις την από πάνω μακαρονάδα αλλά για να την εντυπωσιάσεις αρχικά πρέπει να παίξεις λιτά αλλά θαυματουργά. Το λάδι τρούφας είναι το μυστικό που θα κάνει τη διαφορά.

Χρησιμοποιήσαμε

Προετοιμασία

 

Βάλαμε το προσούτο (πάνω σε χαρτί ψησιματος) στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να γίνει τραγανό. Παράλληλα βράσαμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και αφού τις σουρώσαμε, τους ρίξαμε λίγο ελαιόλαδο. Σερβίραμε τις πέννες σε ένα πιάτο, ρίξαμε τα flakes του τυριού, θρυμματίσαμε λίγο προσούτο (σαδιστικά όπως θα είδες και στο βίντεο) και προσθέσαμε ελάχιστο λάδι τρούφας. Προσοχή στο πόσο λάδι τρούφας θα ρίξεις στο πιάτο. Είναι φοβερά έντονη η γεύση του και δεν θα θες να το παρακάνεις.

 

Η μακαρονοσαλάτα της ελληνικής γης

Τα κρύα μακαρόνια είναι πολύ επικίνδυνα να αποτύχεις. Μία ζεστή μακαρονάδα μπορεί να καλύψει κάποια λάθη στην προετοιμασία της. Για να φας όμως κρύα μακαρόνια πρέπει και τα ίδια σου τα μακαρόνια να είναι πολύ γευστικά αλλά και τα υλικά με τα οποία θα τα παντρέψεις να είναι από μόνα τους το καθένα άξιο να φτάσει στο πιάτο σου. Η αποθέωση του πιάτου να ξέρεις ήταν αυτή η μαγική ξινομυζήθρα.

Χρησιμοποιήσαμε

Προετοιμασία

 

Βράσαμε τα στριφτάρια σε αλατισμένο νερό και τα αφήσαμε στην άκρη να κρυώσουν αφού τους ρίξαμε λίγο λάδι. Τεμαχίσαμε τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες και τις ρίξαμε μαζί με την κάπαρη στα μακαρόνια. Σπάσαμε την ξινομυζήθρα σε κομμάτια και την ρίξαμε κι αυτοί. Αρκετό ελαιόλαδο και ανακατέψαμε.

 

Τις ιδέες σού τις δώσαμε, τα προϊόντα σού είπαμε από πού θα τα προμηθευτείς, ώρα να μπεις στην κουζίνα σου.