© 2021 / Τατιάνα Μπόλαρη / Eurokinissi
BUZZ

Τα καλύτερα gifs και memes για τον καύσωνα

«Μην τον βλέπετε σαν καύσωνα. Δείτε το σαν δωρεάν αποτέφρωση».

Στην Αθήνα το θερμόμετρο γράφει 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στον Καναδά η αύξηση των θανάτων λόγω υπερβολικής ζέστης ξεπερνά το 195% προκαλώντας τρόμο. Χιούστον, πραγματικά έχουμε πρόβλημα και δεν μπορούμε να κάνουμε άμεσα κάτι για αυτό. Θα πρέπει να δείξουμε υπομονή και στωικότητα όσο η κολασμένη ζέστη περνά σαν οδοστρωτήρας από πάνω μας. Την επόμενη μέρα, βέβαια, θα πρέπει να σκεφτούμε μήπως ήρθε η ώρα να πιέσουμε τις κυβερνήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ποια είναι η αυτή; Κάτι πρέπει να γίνει με την κλιματική αλλαγή εδώ και τώρα. Φυσικά, μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, καλό είναι να μη χάνουμε το χιούμορ μας με τον καύσωνα και τις υπερβολικές θερμοκρασίες.

Άλλωστε, εκτός από το air-condition είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε απέναντί τους. Κάτι που καταγράφεται στο Τwitter με τον καλύτερο τρόπο.

Memes ενάντια στον καύσωνα

Πρώτη στη μάχη της αδιανόητης ζέστης μπήκε η Λάρισα, αφού ως γνωστόν αποτελεί το μέρος όπου ο διάβολος κάνει διακοπές κάθε καλοκαίρι: καμία σκιά, καθόλου θάλασσα, θερμοκρασίες φούρνου.

Η ιδέα και μόνο ότι μπορεί να χρειαστείς να πιάσεις το τιμόνι για να πεταχτείς μέχρι το περίπτερο καίει τον εγκέφαλο.

Λύσεις, βέβαια, στο φαντασιακό επίπεδο υπάρχουν πολλές. Άλλες απλές.

Και άλλες περισσότερο πολύπλοκες. Κάπως δύσκολες δηλαδή να τις παρουσιάσεις στο γραφείο χωρίς να φας δούλεμα για μια ζωή.

Μήπως, όμως, γινόμαστε λίγο υπερβολικοί με όλα αυτά;

Όχι, αφού με το που ανοίξεις την πόρτα νιώθεις περίπου έτσι:

Κάτι καυτό, απειλητικό, σχεδόν ανίερο σε πιάνει από τον λαιμό.

Όσο για τους άτυχους Αθηναίους και Θεσσαλονικείς που δεν έχουν air-condition;

Ναι, τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν πρέπει όμως να μας παίρνει από κάτω.

Η νοσταλγία είναι μία κάποια λύση.

Αν και η αλήθεια είναι πως αν υπάρχει ένας άνθρωπος που έσωσε την ανθρωπότητα από σίγουρο αφανισμό, αυτός δεν είναι άλλος από αυτόν:

Willis Carrier, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν; Μπορεί και όχι. Προχωράμε.