Shutterstock
SEX

Τα μικρόβια νίκησαν τον έρωτα: 4 αληθινές σουρεάλ ιστορίες online φλερτ

ΟK, μένουμε σπίτι για λόγους υγείας, αλλά άνθρωποι είμαστε, ερωτική επιθυμία έχουμε, κάπως πρέπει να την εκφράσουμε.

Yπάρχουν εκείνοι που αφορίζουν το φλερτ στο σύνολο του, με γενικεύσεις όπως “άντε ρε, εδώ δεν μου την έπεφταν πριν από την καραντίνα, τώρα είναι που δεν θα ασχοληθεί κανείς”. Υπάρχουν κι εκείνοι που είδαν το φλερτ στην καραντίνα σαν μια χρυσή ευκαιρία για να πλησιάσουν αγόρια και κορίτσια, μόνα και απροστάτευτα, κλειδωμένα στην ασφάλεια της οικείας τους, εξερχόμενα αυτής μόνο με την αποστολή μηνύματος στο άνδρο του Νίκου Χαρδαλιά. Τελικά το φλερτ στην εποχή της καραντίνας αποδίδει; Χρειαζόμουν απαντήσεις. Η Χριστίνα, ο Ηρακλής, η Μυρτώ και ο Παναγιώτης, μου τις έδωσαν.

Η Χριστίνα είναι μια φοιτήτρια 24 ετών που ζει στο κέντρο της Αθήνας, ένα κορίτσι που προ καραντίνας μπορούσες να την βρεις στη Death Disco, στο Barrett και όπου συχνάζουν τα λίγο πιο εναλλακτικά κορίτσια του κέντρου. Είναι επίσης μια κοπέλα που εμφανισιακά, δεν περνάει απαρατήρητη. Στην ολοκλήρωση του πρώτου 15ημέρου της καραντίνας, μιλήσαμε για το φλερτ:

“Θα σε πάρω, αλήθεια!”

“Μπορώ να σου πω για κάποιον που όντως ξεκίνησε να με φλερτάρει με μηνύματα. Το πήγε καλά, μου κέρδισε το ενδιαφέρον, το συνέχισε ακόμα πιο ζωηρά. Κάποια στιγμή μου λέει “θα έρθω σπίτι να σε πάρω με το αυτοκίνητο να πάμε βόλτα”. Δεν αρνήθηκα, μόνο περίμενα να δω κατά πόσο ήταν σίγουρος. Λίγες ώρες μετά μου λέει “ρε συ μήπως να το αφήσουμε καλύτερα και να, φοβάμαι λίγο με όσα λέγονται αυτές τις μέρες…” Ο κόσμος έχει παρανοήσει από τον πανικό. Καταλαβαίνω τον τρόμο του, αλλά γιατί να μπει στη διαδικασία να φλερτάρει; Δεν πειράζει, ας ζήσουμε για λίγο και χωρίς φλερτ.”

Όχι πια φλερτ, μόνο κριτική καθαριότητας

Ο Ηρακλής εργάζεται ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση, στην παραγωγή δελτίου ειδήσεων. Συχνά επιλέγει το tinder και το OkCupid για να γνωρίσει γυναίκες. Η ιστορία του ήταν ελαφρώς πιο θλιβερή.

“Αυτές τις μέρες επικρατεί ένας πανικός στη δουλειά, με ένα σωρό έκτακτες εκπομπές για την πανδημία, με πολλές υπερωρίες, με ελάχιστη ξεκούραση. Μια μέρα όμως, είδα ότι είχα ένα καινούριο match στο Tinder. Ήταν μια γυναίκα 43 ετών, που από τις φωτογραφίες της έδειχνε γοητευτική και χωρίς να έχω εικόνα για το αν θα είναι εφικτό να συναντηθούμε, χωρίς να με απασχολούν τα 11 χρόνια διαφοράς ηλικίας μεταξύ μας, άρχισα να της μιλάω. Μου έδειξε τρομερό ενδιαφέρον στην αρχή, με δεκάδες μηνύματα μέσα στα δυο πρώτα βράδια, με ερωτήσεις για τη δουλειά μου, για το πως περνάω στην καραντίνα, με ερωτήσεις που έγιναν και λίγο πιο προσωπικές. Ξαφνικά διαπίστωσα ότι το γεγονός ότι δεν δούλευα από το σπίτι την είχε εκνευρίσει, της είχε δώσει έρεισμα για να μου κάνει κριτική για το κατά πόσο τηρώ τα μέτρα ασφαλείας. Τέσσερις μέρες μετά το match, μου έστειλε “λυπάμαι φίλε μου, αλλά απέχουμε πολύ, είμαι σε άλλο μήκος κύματος από ‘σένα”. Σκέφτηκα καταρχήν “πότε γίναμε φίλοι;” και μετά, γιατί μπήκε στην διαδικασία να μου κάνει κριτική για την καραντίνα μου, μέσω tinder!”

Πώς μιλάει η εμπειρία

Η Μυρτώ είναι 36 ετών και ζει στο Βερολίνο. Τον Φεβρουάριο είχε κλείσει εισιτήρια για να έρθει το Πάσχα στην Αθήνα, αλλά ξέρεις τη συνέχεια. Το φλερτ που δέχεται είναι καθημερινό, εδώ και βδομάδες και έχει το ίδιο pattern: “Είναι συνήθως μεγάλοι σε ηλικία κύριοι, άνω των πενήντα ετών, που αφού επιχειρήσουν να μου κάνουν το πιο ‘χύμα’ πέσιμο που μπορείς να φανταστείς, δέχονται την χυλόπιτα και στη συνέχεια αποχωρούν από το inbox μου με προσβολές και κριτική πως είμαι ‘αναρχοάπλυτη’ επειδή τολμώ να μην ανεβάζω υποστηρικτικά ποστ για τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά. Παράνοια παντού! Όχι άλλο φλερτ, με χόρτασαν τα λόγια σας”.

“Πάμε μια βόλτα; Έχω και σκύλο!”

Ο Παναγιώτης στα 34 του, μετρά ήδη 11 χρόνια στο θέατρο και στο σινεμά. Ζει στην Αθήνα και συνήθως φλερτάρει με απλότητα και ευγένεια, ακούγοντας σπάνια το “όχι”. Τι συμβαίνει στην καραντίνα: “Η μάνα μου είναι στην Μαδρίτη και η αδελφή μου είναι σε καραντίνα, ως εργαζόμενη σε νοσοκομείο της Μαδρίτης. Μπήκα σε αυστηρή καραντίνα, από την οποία απέκλεισα φίλους αλλά την γυναίκα η οποία διατηρεί εξωσυζυγική σχέση μαζί μου. Τις προάλλες μου έστειλε μήνυμα πως θα ερχόταν από το κέντρο της Αθήνας στην γειτονιά μου στην Αγία Παρασκευή, για να βγάλει βόλτα το σκύλο (!) και με ρώτησε αν ήθελα να πάμε μαζί αυτή την βόλτα. Κατάλαβα ότι αυτό που μου ζητούσε δεν ήταν μια απλή βόλτα με sms 6 αλλά κάτι περισσότερο. Το αρνήθηκα ευγενικά. Ξέρω πως μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα θα αρνηθώ κι άλλες τέτοιες προτάσεις. Είναι κρίμα, πραγματικά.”