AP Images/John Locher
BUSINESS

Τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία του Jeff Bezos

Πόσο ταπεινό είναι το εξοχικό του Jeff Bezos; Πού κοιμάται τα βράδια μετά από τη δουλειά; Πώς μετακινείται από την πόλη στην επαρχία; Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

O Jeff Bezos κερδίζει κατά μέσο όρο 321 εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα, 13,4 εκατομμύρια κάθε ώρα, 222.000 δολάρια κάθε λεπτό, 3.715 δολάρια κάθε δευτερόλεπτο. Στις 20 Ιουλίου 2020 κατάφερε να αυξήσει την προσωπική του περιουσία κατά 13 δισεκατομμύρια και να μπει σε τροχιά προς το θρόνο του πρώτου τρισεκατομμυριούχου στην ιστορία του δυτικού πολιτισμού.

Σήμερα, η περιουσία του έχει ξεπεράσει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά το γεγονός ότι η Αμερική έχει μπει σε μία ύφεση που θυμίζει εκείνη του Κραχ της δεκαετίας του 1930. Επιχειρούμε μια ανατομία στα σπουδαιότερα περιουσιακά στοιχεία του Μίδα της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας.

Η έπαυλη στη Νέα Υόρκη

Στο 212 της Fifth Avenue τα παιδιά που θα χτυπήσουν το κουδούνι για να πουν τα κάλαντα στον Jeff Bezos (ΟΚ, αυτό μπορεί και να μη συμβεί ποτέ) θα κληθούν να πάρουν το ασανσέρ (από υψηλής ποιότητας τιτάνιο, προφανώς), για να φτάσουν στο κτιριακό συγκρότημα των τεσσάρων τελευταίων ορόφων, έκτασης 2,136 τετραγωνικών μέτρων που περιλαμβάνει τέσσερα διαμερίσματα με σαλόνια έκτασης 140 τετραγωνικών, απέραντους ανοικτούς χώρους, πισίνες και ογκώδη παράθυρα. Στο τελευταίο εξ’ αυτών, αυτό που αγγίζει τον ουρανό, ονόματι “The Crown” (σεμνό και ταπεινό) περνάει τα βράδια του μετά από τη δουλειά ο ίδιος ο Steve. Η συνολική αξία του ακινήτου υπολογίζεται στα 96 εκατομμύρια δολάρια.

Το εξοχικό στο Los Angeles

Ζόρικη η ζωή στη Νέα Υόρκη, βάρβαροι οι ρυθμοί των ωραρίων, κάπως πρέπει να ξεσκάσει ο Jeff, γι’ αυτό και αγόρασε το πιο ακριβό σπίτι ολόκληρης της πολιτείας της Καλιφόρνια, με συνολική αξία που εκτιμάται στα 160 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα κτήμα 13.000 τετραγωνικών, με εννέα υπνοδωμάτια, έναν ξενώνα με 5 ξεχωριστά δωμάτια, πισίνα 23 μέτρων, γήπεδο τένις, γκαλερί με πίνακες, κελάρι κρασιών και γκαράζ για 40 οχήματα. Το σπίτι έχει ιστορική αξία, καθώς άνηκε στον Jack Warner, τον πρώτο πρόεδρο της Warner Bros.

To τζετ Gulfstream G650ER

Εικάζουμε πώς ήταν σχετικά κουραστικό το να μπαίνει στα sites των αεροπορικών εταιρειών για να βρει τις κατάλληλες προσφορές για τα ταξίδια του, γι’ αυτό και ο Jeff Bezos προνόησε και αγόρασε το δικό του αεροπλάνο, ένα τζετ αξίας 65 εκατομμυρίων δολαρίων, που συγκαταλέγεται στα πιο γρήγορα εναέρια μέσα παγκοσμίως. Το «είμαι στο δρόμο, σε 15′ φτάνω» συνήθως το εννοεί.

Η Washington Post

Ένα από τα πιο ιστορικά brands της παγκόσμιας δημοσιογραφίας, ένα πρότυπο για το σωστό ρεπορτάζ παγκοσμίως, η Washington Post ανήκει από το 2013 στον Jeff Bezos. Η Post ήταν ένα από τα πρώτα μέσα που εφάρμοσαν μοντέλο συνδρομής για την ανάγνωση άρθρων στους ιστότοπούς τους, με μεγάλη επιτυχία. Ο Bezos δαπάνησε 250 εκατομμύρια δολάρια για να την αγοράσει μαζί με όλες τις συνεργαζόμενες εκδόσεις.

Η Blue Origin

Όταν έχεις κατακτήσει τον πλανήτη Γη, τι σε εμποδίζει στο να επεκταθείς στο διάστημα; Η Blue Origin είναι το πιο πρόσφατο επιχειρηματικό project του Bezos, μια σταυροφορία με τα μάτια στο μέλλον, που αποσκοπεί στο να κάνουμε ταξίδια αναψυχής (από και προς τον πλανήτη μας) με τα οχήματα της. Στο άμεσο μέλλον το «εμπρός καλό μου διαστημόπλοιο» ίσως και να μην αναφέρεται μόνο ως ατάκα στον Αστυνόμο Σαΐνη.

Τι παρασκήνιο οδήγησε στο Home Alone; Ποια stunts κοψοχόλιασαν τους συντελεστές και τι διάγνωση έκανε πραγματικός γιατρός στα τραύματα των ληστών; Ποια θεωρία για τους γονείς του Kevin θα σου αλλάξει για πάντα την ταινία; Το POP για τις Δύσκολες Ώρες γιορτάζει την επέτειο της ταινίας!