© Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
EXPLAINED

Τι έχει συμβεί με τον Sin Boy και ποια σενάρια έχουν ακουστεί

Κανείς δεν δείχνει πρόθυμος να πειστεί για τον θάνατο του διάσημου τράπερ, ειδικά μετά το εύρημα που προέκυψε με το κρυφό μήνυμα πίσω από τα μαύρα εικονίδια πένθους.

Πόσο ανήθικο και απαράδεκτο θα ήταν άμα διέδιδε κάποιος επί σκοπού τον θάνατό του για να προκαλέσει συζήτηση γύρω απ’ το όνομά του, πατώντας πάνω στο σοκ της είδησης; Και, από την άλλη, πόσο μακάβριο θα ήταν να αποδειχθεί τελικά ότι δεν πρόκειται για ψέμα και ότι το κοινό βιάστηκε να απαξιώσει το τραγικό γεγονός σαν φθηνό διαφημιστικό κόλπο, επειδή στο παρελθόν ο εν λόγω κύριος έχει προβεί κατ’ επανάληψη σε δηλώσεις κρυπτικές, ενώ πριν μερικά χρόνια είχε εξαφανιστεί ξανά από προσώπου γης; Θα είναι σαν τον παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό.

Μπροστά σε αυτό το δίλημμα στέκεται με αμηχανία ο κόσμος της τραπ μουσικής το τελευταίο εικοσιτετράωρο, για την υπόθεση του Sin Boy. Όλα ξεκίνησαν από μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό trap_stoixakia στο Instagram (πρόκειται μία από τις δημοφιλείς σελίδες που ασχολούνται με φήμες, beefs κ.ά. σχετικά με τη σκηνή αυτού του μουσικού είδους), με τον διάσημο δημιουργό να βρίσκεται εντός ασθενοφόρου, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, και η συνοδευτική λεζάντα να αναφέρει πως φημολογείται ότι «άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Κόσοβου, από overdose».

Για μερικές ώρες, οι φήμες έμεναν στον αέρα, χωρίς να επιβεβαιώνονται ή να διαψεύδονται από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Sin Boy, πράγμα που έσπειρε ακόμη περισσότερες αμφιβολίες στους χιλιάδες φαν του μουσικού icon, οι οποίοι μπήκαν στο κόλπο να αποκωδικοποιήσουν τα λιγοστά στοιχεία από τη δημοσιευμένη φωτογραφία. Ένα από τα ευρήματα ήταν πως το ασθενοφόρο ήταν κίτρινου χρώματος και δεν αντιστοιχούσε σε εκείνα του Κόσοβου, ούτε της Αλβανίας, όπου είχε εγκατασταθεί ο τράπερ τα τελευταία χρόνια. Ίσως, η φωτογραφία ήταν παλιά.

Μέχρι που ήρθε και ανακοίνωση από τον λογαριασμό του Sin Boy στο Instagram. «Δυστυχώς οι φήμες είναι αληθινές αλλά τα media σαμποτάρουν τον Sin Boy ακόμα και σε αυτές τις στιγμές. Δεν έχει φύγει γιατί θα ζει για πάντα μέσα από τη μουσική του». Αλλά και πάλι παρέμεινε η δυσπιστία στον κόσμο, που σχολίαζε με ειρωνεία όσα είχαν συμβεί με τον Sin Boy μετά τη μεγάλη επιτυχία του Mama, όταν παρουσίασε σημάδια μανίας καταδίωξης, μιλώντας για τους Illuminati, αλλάζοντας το όνομά του σε Lil Jesus και κατεβάζοντας τελικά όλα τα τραγούδια του από το ίντερνετ.

Δικαιολογημένα, πολλοί υπέθεσαν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μάλιστα, η θεωρία ότι ο «θάνατος του Sin Boy» είναι ένα φιάσκο που προκάλεσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης φούντωσε από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε μια περίεργη λεπτομέρεια στα μαύρα εικονίδια που χρησιμοποιήθηκαν ως εικόνες προφίλ τόσο στον λογαριασμό του Sin Boy όσο και της αδερφής του, προς ένδειξη πένθους.

Τι δείχνουν τα μαύρα εικονίδια

Όσο περνούσε ο χρόνος και καμία ενημέρωση –ούτε καν εκείνη από τον επίσημο λογαριασμό του Sin Boy– δεν αρκούσε για να βάλει τέλος στο μυστήριο, οι χρήστες των social media έψαχναν τη δική τους εξήγηση μέσα στα κρυπτικά μηνύματα που τόσο αγαπούσε ο τράπερ. Ενδεχομένως κάτι να είχε αφήσει πίσω για εκείνους που θα έμπαιναν στον κόπο να ψάξουν με προσοχή. Και πράγματι, κάτι ανακαλύφθηκε.

Χρήστες (κυρίως από το TikTok) κατέβασαν τα μαύρα εικονίδια πένθους που χρησιμοποιήθηκαν στους επίσημους λογαριασμούς, αρχίζοντας να πειράζουν τα χρώματα και τις αντιθέσεις σε προγράμματα επεξεργασίας. Τελικά, δεν ήταν απόλυτα μαύρες εικόνες: από πίσω κρύβονταν γράμματα, που δεν ήτα ολόκληρα, αλλά και πάλι ήταν ξεκάθαρο πως έγραφαν “SIN”. Πέρα από την παραπομπή στο όνομά του, τα τρία αυτά γράμματα παραπέμπουν και στο κομμάτι Sination, στο ρεφρέν του οποίου η βασική φράση είναι «Πιαστήκατε όλοι κορόιδα/ Όλοι κορόιδα / Big σας έκανα ώπα / Σας έκανα ώπα».

Κάπως έτσι, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς το σενάριο ότι όλη η ιστορία είναι εύρημα του Sin Boy. Πλέον, αναμένουμε με αγωνία τη συνέχεια, με την ελπίδα να είναι καλά ο άνθρωπος αλλά να μην ξαναχρησιμοποιήσει τέτοια φτηνά και μακάβρια κόλπα για διαφημιστικούς λόγους στο μέλλον.