© Associated Press
EXPLAINED

Τι γνωρίζουμε για τον αγώνα MMA ανάμεσα σε Mark Zuckerberg και Elon Musk

Το ιστορικό, οι απειλές, η «κότα» και όλα όσα περιμένουμε να γίνουν στην κοκορομαχία των δύο δισεκατομμυριούχων.

Ήταν τέλη Ιουνίου όταν για πρώτη φορά οι δύο επιφανέστεροι εκπρόσωποι της Σίλικον Βάλεϊ ξεκίνησαν να κοκορομαχούν και να υπόσχονται μια μάχη διαφορετική από εκείνη που καθημερινά δίνουν στις επιχειρήσεις τους. Mark Zuckerberg και Elon Musk προκαλούσαν ο ένας τον άλλον στις πλατφόρμες τους σε πρωτοφανή βαθμό.

Τελικά, μετά από αρκετά μηνύματα και με πεζοδρομιακές εκφράσεις έφτασαν να δίνουν ραντεβού για έναν αγώνα στα πρότυπα  του MMA.

Ας δούμε τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα και το κατά πόσο είναι αλήθεια ή performance όλο αυτό.

Πώς ξεκίνησε η κόντρα;

Από όταν ο Elon Musk αγόρασε το Twitter, κατάφερε να χτίσει κόντρες με όλη την κοινότητα. Μάλιστα, όταν έγινε γνωστό ότι ο Mark Zuckerberg αποφάσισε να χτυπήσει στα ίσια το Twitter, με τη δημιουργία του παρεμφερούς Threads τα πράγματα σοβάρεψαν. Ο πρώτος θεώρησε την κίνηση αυτή casus belli και έκτοτε ξεκίνησε να προκαλεί συνεχώς τον CEO της Meta. Τα συνεχόμενα posts του Zuck γύρω από τις αθλητικές του δραστηριότητες (ζίου ζίτσου, μποξ κ.α.) αποτέλεσαν την τέλεια αφορμή για τον εκκεντρικό Mr. Tesla.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Israel Adesanya (@stylebender)

Είναι προπονημένοι για έναν κανονικό αγώνα;

Αφού λοιπόν και οι δύο ξεκίνησαν τα παιδιαρίσματα στις πλατφόρμες τους για να αποδείξουν ποιος είναι ο σκληρός (στις πολεμικές τέχνες), ο Zuckerberg το πήγε ένα βήμα παρακάτω: έγραψε σε ένα Insta Story «στείλε μου τοποθεσία». Τότε όλα άρχισαν να γίνονται πιο σοβαρά. Ο Elon Musk έχει αναφέρει ότι μεγαλώνοντας στη Νότιο Αφρική έχει μπλεχτεί σε πολλές συμπλοκές στον δρόμο, ενώ και το κορμί του είναι εντυπωσιακό για έναν 51χρονο άντρα, την ώρα που ο Zuck στα 39 του γυμνάζεται τακτικά, έχοντας συμμετάσχει σε τουρνουά ζίου ζίτσου και MMA.

Ενεπλάκη πράγματι η ιταλική κυβέρνηση;

Ο Elon Musk θα έκανε τα πάντα για να προκαλέσει την κοινή γνώμη και αποδέχθηκε την πρόταση του θρύλου του UFC, Geroges St-Pierre για να τον προπονήσει. Φυσικά, δεν έμεινε εκεί. Ξεκίνησε μόνος του τις διαδικασίες ώστε να κάνει αυτήν τη μονομαχία να αξίζει εκατομμύρια. Συνομίλησε με τον Υπουργό Πολιτισμού της Ιταλίας και με την ίδια την Πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, καθώς ονειρεύτηκε το Κολοσσαίο για τον αγώνα τους.

Ο Gennaro Sangiuliano, Ιταλός Υπουργός Πολιτισμού, απέκλεισε φυσικά τον ιστορικό χώρο, αλλά ήταν κάτι παραπάνω από ανοικτός για τη διεξαγωγή του αγώνα. «Είχα μια μακρά και φιλική συζήτηση με τον Elon Musk, μιλήσαμε για το κοινό μας πάθος για την αρχαία ρωμαϊκή ιστορία», ανέφερε ο κ. Sangiuliano σε δήλωσή του. «Σκεφτόμαστε πώς να οργανώσουμε μια μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση και ιστορική ανάκληση, με σεβασμό και πλήρη προστασία του περιβάλλοντος. Δεν θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη και πρόκειται να δωριστεί ένα σημαντικό ποσό σε δύο ιταλικά νοσοκομεία για παιδιά ως αποτέλεσμα της φιλοξενίας του αγώνα κλουβιού».

Ο ίδιος ο Musk φαίνεται ότι ερμήνευσε κατά το δοκούν την ίδια συζήτηση. «Η μάχη θα οργανωθεί από τα ιδρύματά μας και όχι από το UFC. Η απευθείας μετάδοση θα γίνει μέσα από το X και τη Meta. Τα πάντα στην κάλυψη θα θυμίζουν Αρχαία Ρώμη και τίποτα μοντέρνο. Μίλησα με την Πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον Υπουργό Πολιτισμού. Έχουν συμφωνήσει σε μια επική τοποθεσία».

Γράφοντας στο Threads, την πλατφόρμα που θεωρείται άμεσος ανταγωνιστής του Twitter (ή απλά X), το οποίο εγκαινίασε τον περασμένο μήνα, ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι «είναι έτοιμος να παλέψει από την ημέρα που ο Elon με προκάλεσε» και ότι αν ποτέ συμφωνηθεί ημερομηνία, «θα το ακούσετε από εμένα», υποδηλώνοντας ότι το όλο θέμα με την Ιταλία, είναι ένας ακόμη ευσεβής πόθος του Musk.

Έριξε άκυρο ο Zuckerberg;

Στις 13 Αυγούστου και ενώ οι φίλοι των δύο επιχειρηματιών ανέμεναν το επόμενο χτύπημα, ο Elon Musk χαρακτήρισε «κότα» τον CEO της Meta και λίγες ώρες μετά δημοσίευσε τη συνομιλία τους στο iMessage. Ο Musk αρχικά είχε προτείνει στον αντίπαλό του να προπονηθούν μαζί, για να λάβει την πληρωμένη απάντηση από τον ιδρυτή του Facebook, πώς «αν ψάχνεις για μια πραγματική μάχη θα πρέπει να προπονηθείς μόνος σου και να μου πεις πότε θα είσαι έτοιμος να με ανταγωνιστείς». Ο 51χρονος τότε του ανέφερε ότι είναι διατεθειμένος να πάει στο αρχηγείο της Meta για να παλέψει στο Octagon του Zuckerberg.

Σήμερα, ο Mark Zuckerberg φαίνεται ότι δε θέλει να συνεχίσει την κοκορομαχία, καθώς βγάζει στη σέντρα τον Musk και περιμένει κάτι χειροπιαστό, για να συνεχίσει αυτού του είδους τη διαμάχη. «Ο Elon δεν επιβεβαιώνει ημερομηνία, μετά λέει ότι χρειάζεται επέμβαση και τώρα ζητά αγώνα προπόνησης στην πίσω αυλή μου. Αν σοβαρευτεί ο Elon ποτέ σχετικά με μια πραγματική ημερομηνία και επίσημο αγώνα, γνωρίζει πώς να με βρει. Ειδάλλως, είναι η ώρα να προχωρήσουμε παρακάτω. Θα εστιάσω σε αγώνες με άτομα που παίρνουν στα σοβαρά το άθλημα».

O Musk δεν το άφησε ασχολίαστο. «Αύριο θα του χτυπήσω την πόρτα και θα απαιτήσω τη μάχη» έγραψε στο X και πλέον όλοι περιμένουμε το επόμενο βήμα.